Bilförsäkring

Bilförsäkring Volvo

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Volvon är känd för att vara en säker, rymlig och stabil familjebil som man åker bekvämt i, mil efter mil. Se till att försäkra ditt vrålåk rätt så att ni kan åka på äventyr ihop i många år framöver!

Välj rätt bilförsäkring 

Precis som för alla andra bilmärken så finns det i grunden tre olika försäkringsnivåer; trafik-, halv- och helförsäkring. Här lotsar vi dig igenom de olika varianterna av försäkringar för att du lättare ska kunna göra rätt val.

Trafikförsäkring Volvo

Trafikförsäkring är enligt lag obligatoriskt för alla bilägare vars bil är i trafik. Den som inte har försäkring kan istället betala trafikförsäkrings till trafikförsäkringsföreningen, vilket blir betydligt dyrare än att skaffa en trafikförsäkring (eller annan försäkring). Enda gången man inte behöver ha en försäkring på sin bil är om den är avställd.

Om du har planer på att trafikförsäkra din Volvo så täcker din försäkring skador på andra inblandade fordon om det skulle ske en olycka där ditt fordon var orsak till händelsen. Skador på din egen bil ersätts dock inte, och inte heller på saker som du förvarar i din bil. Om man vill ha ett lite högre skydd kan man istället fundera på en halvförsäkring. 

Enda gången man inte behöver ha en försäkring på sin bil är om den är avställd.

Halvförsäkring Volvo

Vad som ingår i en halvförsäkring kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Oftast har du som förare ett visst skydd då något händer, i halvförsäkringen brukar stöldskador, brand- och glasskador samt rättskydd ingå. Även bärgning ingår vanligtvis. Läs igenom villkoren för respektive försäkring för att vara säker på vad som ingår.

Helförsäkring Volvo

Den högsta försäkringen är helförsäkring. I den ingår ofta plåtskador och andra yttre skador på din Volvo, orsakat av kollision eller annan olycka, stormskador som nedblåsta träd, skadegörelse med mera. En helförsäkring ger både dig din bil och dina medpassagerare ett riktigt bra skydd i trafiken.

Vagnskadegaranti och tilläggsförsäkringar Volvo

Precis som för andra bilmärken så gäller vagnskadegarantin på en Volvo i tre år efter leverans. Under tiden som vagnskadegarantin är giltig så räcker det med att man har halvförsäkring på bilen eftersom att vagnskadegarantin täcker in de delar som finns i helförsäkringen. När vagnskadegarantin gått ut kan det dock vara en god tanke att uppgradera till en helförsäkring så länge Volvon bara är några år gammal.

Beroende på vilken försäkring du väljer att ha på Volvon så finns det ett antal tilläggsförsäkringar som man kan teckna. Bland dessa kan du bland annat hitta djurkollision, extraförsäkringar för personskador och motorhaveri mm. När du hittar några olika försäkringsbolag att jämföra Volvoförsäkringar med kan du även passa på att jämföra olika tilläggsförsäkringar om du har behov av detta.

Vad ingår i Volvoförsäkringen

Både priset och vad som ingår i din bilförsäkring för Volvo varierar naturligtvis beroende på många olika faktorer. Bland det som har betydelse för priset är vilken säkerhet Volvon har, exempelvis om det finns larm, lås, om den står utomhus eller i ett garage och liknande. Försäkringstagarens ålder kan också ha betydelse, det är till exempel vanligt att personer under 24 år både har högre självrisk och dyrare försäkring. Priset beror också på vilken bilmodell du har och vilket värde det är på bilen.

Det kan vara värt att kolla upp om det i hushållet finns andra försäkringar, många försäkringsbolag ger nämligen rabatt om man har två eller fler försäkringar hos dem. Ibland blir det dock inte billigare att samla sina försäkringar, därför är det alltid bra att kika på flera olika alternativ.

Det är också viktigt att läsa igenom vilka villkor som gäller för respektive försäkring hos olika försäkringsbolag, då kan man enkelt jämföra för att få fram både en försäkring och villkor som passar en bäst.

Bland det som har betydelse för priset är vilken säkerhet Volvon har, exempelvis om det finns larm, lås, om den står utomhus eller i ett garage och liknande.

photo-1569077250375-a04a68fe3abd

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...