Försäkring för din Mitsubishi

Jämför bilförsäkringar här – snabbt och kostnadsfritt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Mitsubishi? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Mitsubishi 

När du köper en ny bil i Sverige är det vanligt att få med en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Det gäller även för Mitsubishi, på alla deras modeller förutom L200. Vagnskadegarantin ger dig ersättning vid en olycka eller skadegörelse som skadar bilens kaross, på samma sätt som vagnskadeförsäkringen gör. Det innebär att du endast behöver ha en halvförsäkring på din nya Mitsubishi de första 3 åren för att bilen ska ha ett komplett skydd. Om du vill fortsätta ha samma höga skydd när vagnskadegarantin löper ut, behöver du teckna en helförsäkring. 

Märkesförsäkring Mitsubishi 

Det finns olika märkesförsäkringar som du kan teckna för din Mitsubishi, bland andra “Evolution Försäkring” via Trygg-Hansa eller “Bilförsäkring för Mitsubishi” via Folksam. Med en märkesförsäkring kan du bland annat få snabbare tillgång till märkesverkstäder och rabatt på självrisken vid en vagnskada. Nackdelen med märkesförsäkringar är att de ofta kan kosta mer än en traditionell bilförsäkring. Det är dina behov som styr om du behöver en märkesförsäkring eller inte. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Mitsubishi 

Mitsubishi Motors är ett japanskt bilmärke med anor från 1800-talet. De var en av de första biltillverkarna som erbjöd fyrhjulsdrift på standardmodeller, och de har varit en ledare inom utvecklingen av hybridteknologi.

Grundades 1970

Företaget Mitsubishi grundades redan 1870 av Yatarō Iwasaki. Mitsubishi var från början en speditionsfirma som även byggde båtar, men på grund av stor konkurrens under en period utvecklades företaget och investerade i gruvindustrin. I slutet av 1800-talet började Mitsubishi omstruktureras och blev sedan flera olika enheter som tillverkade allt från flygplan till hushållsmaskiner. 

Den första personbilden, model A, tillverkades 1917 och var baserad på Fiat. Inte många exemplar byggdes och biltillverkningen lades ner helt 1921. Mitsubishi fortsatte dock att bygga andra tyngre fordon fram till slutet av andra världskriget. 1946 upplöstes alla Mitsubishis enheter men blev senare olika separata företag under samma namn, som alla blev mycket framgångsrika. På 50-talet började man bygga Jeep-bilar på licens från USA, och från och med 1960 byggde Mitsubishi egenkonstruerade personbilar. Dotterbolaget som endast håller på med biltillverkning, Mitsubishi Motors, grundades 1970 och det är detta företag som vi tänker på som biltillverkaren idag. 

Genom åren har Mitsubishi samarbetat med bland annat Chrysler och Volvo. De drabbades hårt av den ekonomiska krisen i Asien i slutet på 1990-talet vilket gjorde att modellutvecklingen fick bromsas ner. Under senare halvan av 2000-talet har dock flera nya modeller kommit ut. Märket har haft en ganska liten marknadsandel i Sverige historiskt sett, trots deras populära laddhybrider. 2020 meddelade Mitsubishi att de inte längre ska lansera några nya modeller i Europa. Men ännu finns det några modeller kvar att välja på om du vill investera i en ny Mitsubishi: 

 • Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid: En sportig och snygg crossover SUV med intelligent fyrhjulsdrift och högt säkerhetstänk. 
   

 • Mitsubishi Space Star: En kompakt och smidig bil med stor personlighet och körglädje, perfekt som stadsbil. 
   

 • Mitsubishi ASX: En kompaktare SUV som även den passar bra för stadskörning. 

Huvudkontor

Mitsubishi Motors har sitt huvudkontor i Tokyo i Japan. Mitsubishi Motors Sverige har sitt huvudkontor i Upplands Väsby.

Om Mitsubishis logotyp

Mitsubishis logotyp med tre röda romber, som även används av många andra företag inom företagsgruppen, är nästan hundra år äldre än Mitsubishi Motors. Den valdes av Iwasaki Yatarō, grundaren av Mitsubishi, eftersom den påminde om emblemet för Tosa-klanen som först anställde honom, och eftersom hans eget familjevapen bestod av tre romber staplade ovanpå varandra. Namnet Mitsubishi består av två delar: mitsu som betyder ”tre” och hishi (som blir ”bishi” när orden slås samman) vilket betyder ”vattenkastanj”. Vattenkastanjen har en rombformad frukt, vilket gör att "hishi" används för att beskriva både vattenkastanjen och formen. De tre romberna i Mitsubishis logotyp är inspirerade av vattenkastanjens blad, som också är rombformade.

Vanligaste Mitsubishi-modellen i Sverige

Totalt fanns det 51 470 Mitsubishi-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Mitsubishi Outlander, en modern crossover SUV. Den mesta sålda Mitsubishi-modellen 2023 var Mitsubishi Space Star, en kompakt men smidig småbil. Andra populära Mitsubishi-modeller är: 

 • Mitsubishi L200 

 • Mitsubishi Colt 

 • Mitsubishi ASX 

 • Mitsubishi Lancer 

Jämför bilförsäkring för din Mitsubishi

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Mitsubishi, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken