Försäkring för din Seat

Hitta en bra försäkring snabbt och enkelt – testa vår jämförelsetjänst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Seat?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Seat

När du köper en ny Seat i Sverige ingår en vagnskadeförsäkring som gäller i 3 år. Vagnskadeförsäkringen ger dig ersättning för skador på bilens kaross, på samma sätt som en vagnskadeförsäkring gör. Det betyder att du bara behöver ha en halvförsäkring på din nya Seat de första 3 åren för att den ska vara maximalt skyddad. När vagnskadegarantin löper ut behöver du teckna en helförsäkring för att behålla samma goda skydd.

Märkesförsäkring Seat

Seat erbjuder en särskild märkesförsäkring för dig som Seat-ägare. Den heter “Seat Försäkring” och är framtagen i samarbete med If Skadeförsäkringar. En märkesförsäkring kan bland annat ge dig lägre självrisk, utökad maskinskadeförsäkring och reparation med originaldelar. Du får dock vara beredd på att en märkesförsäkring kan kosta mer än en generell bilförsäkring. Om du vill lägga lite mer på din bil kan en märkesförsäkring vara ett bra val, men det är inget måste. Du väljer själv vilken typ av försäkring du vill ha till din bil och vilken försäkringsgivare du vill satsa på. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Seat

Seat är ett spanskt bilmärke som sedan 1986 är en del av Volkswagen AG. Seat är ett relativt nytt märke på den svenska bilmarknaden. Många förknippar Seat med prisvärda bilar som ger valuta för pengarna.

Grundades 1950

Seat står för Sociedad Española de Automóviles de Turismo (vilket betyder ungefär “det spanska personbilsföretaget”) och grundades 1950 av spanska staten. Den första Seat-bilen, Seat 1400, kom 1953 och var byggd på licens från Fiat. 1957 kom den klassiska Seat 600, som blev en symbol för frihet och rörlighet för många. Denna bil blev den första bilen i många spanska hem. Seat fortsatte att tillverka bilmodeller som baserades på bilar från Fiat fram till 1980-talet, då dispyter om finansieringen uppstod och Fiat valde att lämna Seat. 

Under 1980-talet blev Volkswagen stor delägare i företaget och den välkända Seat Ibiza lanserades. 1990 hade företaget kommit upp i totalt 8 miljoner producerade bilar världen över. År 1999 kom den välkända Seat Leon ut på marknaden. 2016 lanserade Seat sina första SUV-modeller (bland andra Seat Ateca och Seat Arona). 2018 informerade Seat om att de skulle skapa ett eget märke för sina prestandabilar (de skulle hädanefter gå under märket Cupra). Under sin 70-åriga historia har Seat varit pådrivande för framförallt Spaniens ekonomi, men man har exporterat bilar över hela världen och kommit ut med över 75 olika modeller. 

Seat har upplevt en dalande popularitet de senaste åren och ett tag såg det ut som att märket som sådant skulle försvinna: företaget skulle istället satsa helt på sitt prestandabilmärke Cupra. I mars 2024 meddelade man dock att märket Seat ska få leva kvar tills vidare, och man planerar att även erbjuda helelektriska bilar under märket framöver.

Huvudkontor

Seat har sitt huvudkontor i Martorell i Spanien. Det svenska huvudkontoret hittar du i Södertälje.

Vanligaste Seat-modellen i Sverige

Totalt fanns det 61 749 Seat-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Seat León, en smidig halvkombi. Den mest sålda Seat-modellen 2023 var Seat Arona, en crossover-SUV.  

Andra populära Seat-modeller är: 

  • Seat Ibiza 

  • Seat Ateca 

  • Seat Tarraco 

  • Seat Alhambra 

Jämför bilförsäkring för din Seat

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt en överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Seat, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken