Försäkring för din Chevrolet

Jämför bilförsäkringar och hitta den bästa för dig – enkelt och kostnadsfritt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Chevrolet?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Trafikförsäkring

Den grundläggande försäkringsnivån som alla motordrivna fordon i Sverige måste ha enligt lag. Trafikförsäkringen ger ersättning för personskador och vissa sakskador vid en trafikolycka. Däremot kan du inte få ersättning för skador på din egen bil. 

Halvförsäkring 

Denna försäkring kallas också för delkasko. Den innehåller en trafikförsäkring samt ersätter många olika skador som kan uppstå på din bil. Med en halvförsäkring kan du också få ersättning för andra oväntade händelser som rör din bil. Det är vanligt att delförsäkringarna stöld-, brand-, glas-, allrisk-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring ingår i halvförsäkringen. Exakt vad som ingår kan dock variera mellan olika försäkringsgivare.

Helförsäkring

Denna försäkring innehåller allt som de två lägre försäkringsnivåerna innehåller, med ett tillägg: en vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ersätter dig för skador på bilens kaross som kan uppstå vid till exempel en kollision eller skadegörelse. Helförsäkringen är det mest heltäckande skyddet för din bil. 

Vagnskadeförsäkring för Chevrolet

Från och med 2015 har Chevrolet slutat sälja många av sina modeller i Europa. Idag finns ett fåtal återförsäljare kvar i Sverige och endast modellerna Corvette och Camaro går att köpa. Dessa modeller har ingen vagnskadegaranti vid inköp. Det betyder att du måste teckna en helförsäkring direkt vid inköp för att din Chevrolet ska vara skyddad mot vagnskador.

Märkesförsäkring Chevrolet  

Chevrolet har utformat en speciell märkesförsäkring i samarbete med If försäkringar (Chevrolet Försäkring). Du kan dock välja vilken försäkringsgivare du vill när du ska teckna en försäkring till din Chevrolet. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Chevrolet 

Chevrolet är ett amerikanskt bilmärke som ingår i General Motors. Med många ikoniska modeller har Chevrolet varit en nyckelspelare inom personbilarnas utveckling, även om märket inte är så vanligt i Sverige numera.

Grundades 1911

Chevrolet grundades 1911 av Louis Chevrolet, en schweizisk-amerikansk racerförare och William C. Durant. Försäljningen gick bra redan från början och 1918 införlivades märket i General Motors, där Durant tidigare hade varit medgrundare. Målet med märket var att skapa bilar för den breda massan och redan från början satsade man på att utmana Ford, som dominerade den amerikanska marknaden då. 

Chevrolet producerade många innovativa bilmodeller mellan 1920 och 1940 och märkets popularitet spred sig även utanför USA. 1929 byggdes General Motors en fabrik i Sverige där Chevrolet-bilar monterades på löpande band och den fabriken fanns kvar ända till slutet på 1970. 
 
Under 1950- och 1960-talen hade Chevrolet ett enormt inflytande över den amerikanska bilmarknaden, med modeller såsom Corvette (1953). På 70-talet dominerade den populära Impalan. Redan under tidigt 2000-tal började Chevrolet tillverka mer bränslesnåla bilar och kom laddhybriden Volt. 2016 började tillverkningen av deras första renodlade elbil, Bolt EV.

Om Chevrolets logotyp 

Chevrolets logga ser ut som ett lutande kors och kallas ofta för bowtie (fluga). Logotypen skapades 1913 och det finns olika teorier om hur den kom till. En teori menar att en av Chevrolets grundare, Billy Durant, såg korset på en hotelltapet 1908 och blev inspirerad. En annan teori säger att Louis Chevrolet tog inspiration av sitt hemland Schweiz flagga men ändrade lite på korsets form. Bakgrunden som de flesta, däribland General Motors själva, lutar mot idag är dock att Billy Durant såg logotypen i en tidningsannons och helt enkelt kopierade den. Logotypen i annonsen tillhörde Coalettes, ett företag som saluförde kol för uppvärmning. Billy Durant stal logotypen rakt av och ersatte namnet Coalettes med Chevrolet. 

Huvudkontor

General Motors, där Chevrolet ingår, har sitt huvudkontor i Detroit i Michigan (USA).

Vanligaste Chevrolet-modellen i Sverige

Totalt fanns det 32 380 bilar av märket Chevrolet i trafik i Sverige i december 2023. 

De vanligaste modellfamiljerna är Chevrolet Corvette, Chevrolet Van, Chevrolet Venture och Chevrolet Camaro. Den enskilt vanligaste Chevrolet-modellen i Sverige är Chevrolet Nubira 1.6. Den mest sålda modellen under 2023 var Corvette. 

Andra vanliga Chevrolet-modeller i Sverige är: 

  • Chevrolet Matiz .8 

  • Chevrolet Captiva 2.0 D 

  • Chevrolet Astro 4.3 

  • Chevrolet Cruze 1.7D ECO Kombi 

Jämför bilförsäkring för din Chevrolet

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Chevrolet, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken