Försäkring för din Ford

Jämför bilförsäkringar kostnadsfritt och få ett prisförslag idag 

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Ford?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadeförsäkring för Ford

När du köper en ny Ford i Sverige ingår en vagnskadegaranti i 3 år. Vagnskadegarantin innehåller samma skydd som den vagnskadeförsäkring du får via helförsäkringen. Det betyder att det räcker att ha en halvförsäkring de första 3 åren för att få maximalt skydd för din bil. När vagnskadegarantin löper ut behöver du komplettera med en helförsäkring för att få samma heltäckande skydd igen.

Märkesförsäkring Ford 

Ford har en särskild märkesförsäkring, “Ford Försäkring”, i samarbete med If Skadeförsäkring AB. Det är dock inget måste att teckna en märkesförsäkring – du kan välja fritt mellan olika försäkringsgivare och deras erbjudanden. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Ford 

Ford, eller egentligen Ford Motor Company, är en amerikansk biltillverkare som har tillverkat bilar i över 100 år. För många är Ford ett klassiskt bilmärke som revolutionerade bilindustrin. De senaste åren har Ford lagt mycket fokus på hållbarhet och etiskt tänkande i sin biltillverkning. Det finns många Fordmodeller att välja på, alltifrån rymliga SUV:ar till sportiga Ford Mustang.

Grundades 1903 

Henry Ford grundade Ford Motor Company 1903. Från början tillverkades endast ett par bilar om dagen, men Henry Ford hade större visioner. Han ville utveckla tekniker för massproduktion av automobiler som skulle innebära att de blev både billiga att tillverka, pålitliga och effektiva. Henry Ford blev en av de första att satsa på löpandebandprincipen, vilket skulle visa sig bli framgångsrikt.

1908 presenterades den första T-Forden. Den var lätt att hantera, underhålla och köra, och succén var ett faktum. En ny epok för tillverkning av personbilar hade inletts och Henry Fords dröm om att skapa bilar för alla hade blivit verklighet. Fords framgångssaga ledde till global expansion under 1920-talet. 1932 kom den ikoniska V-8-modellen och efter det fortsatte Ford pumpa ut numera klassiska bilar. En av de största klassikerna blev Ford Mustang, som lanserades på 1960-talet.

Oljekrisen på 1970-talet och finanskrisen på 2000-talet innebar utmaningar för Ford, men företaget har lyckats klara av svårigheterna och är idag en av världens fem största biltillverkare. Ford har nästan 190 000 anställda över hela världen. Just nu genomgår Ford en omställning där de successivt övergår till elektrifiering av samtliga bilmodeller de tillverkar. Målet är att alla deras personbilar ska vara elektrifierade år 2030. Utöver detta jobbar Ford aktivt med hållbarhet på olika sätt.  

Huvudkontor

Ford har sitt huvudkontor i Dearborn i Michigan (USA). De har även ett europeiskt huvudkontor i Köln i Tyskland. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm. 

Vanligaste Ford-modellen i Sverige

Totalt fanns det 211 433 Ford-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 

Den vanligaste Ford-modellen överlag i Sverige är Ford Focus. Denna populära modell kom redan 1998 och är nu inne på sin tredje generation. Den mesta sålda Ford-modellen 2023 var Ford Kuga. 

Andra populära Ford-modeller är: 

  • Ford Transit/Tourneo 

  • Ford Mondeo 

  • Ford Fiesta 

  • Ford Mustang 

Jämför bilförsäkring för din Ford 

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Ford, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken