Försäkring för din Nissan

Hitta rätt bilförsäkring för dig – jämför enkelt här

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Nissan?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Nissan

Du som köper en fabriksny Nissan i Sverige får ta del av en vagnskadegaranti som gäller de första 3 åren. Vagnskadegarantin ger dig ersättning för samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen. Det innebär att du endast behöver ha en halvförsäkring på din Nissan för att den ska ha ett komplett skydd under den första tiden. Efter 3 år, när vagnskadegarantin löper ut, kan du välja att teckna en helförsäkring för att din bil ska fortsätta vara maximalt skyddad. 

Märkesförsäkring Nissan 

Nissan erbjuder dig som ägare en speciell märkesförsäkring, “Nissan Försäkring”, som är framtagen i samarbete med If Skadeförsäkring. En märkesförsäkring kan ge dig förmåner som en traditionell försäkring inte ger, men den kan också vara dyrare. Du väljer själv om du vill ha en märkesförsäkring eller inte. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Nissan 

Bilar av märket Nissan tillverkas av det japanska företaget Nissan Motor Co. Ltd. I dagsläget producerar Nissan allt från små stadsbilar och sportbilar till suvar, pickuper och skåpbilar. Många förknippar Nissan med driftsäkerhet och innovativ design.

Grundades 1928

Nissan, som egentligen är en förkortning av Nippon Sangyo, grundades i Japan 1928 och var då ett holdingbolag. 1933 tog Nissan steget in i bilbranschen genom att köpa DAT Motorcar Co. och slå samman det med Tobata Castings bildelstillverkning. Under 1930-talet såldes deras personbilar under namnet Datsun, medan namnet Nissan användes till lastbilar, bussar och andra tyngre fordon. Under 1950-talet tillverkade Nissan olika modeller från det brittiska bilmärket Austin på licens. 1966 slogs Nissan samman med Prince Motor Company. Efter sammanslagningen lanserades den ikoniska modellen Nissan Skyline GT-R. 

På 1980-talet beslöt sig Nissan för att fasa ut namnet Datsun och alla bilar gick nu under namnet Nissan. Under 1990-talet expanderade Nissan globalt och gjorde sig ett namn världen över. De var länge Japans näst största biltillverkare efter Toyota, men i samband med asienkrisen på 90-talet drabbades de av ekonomiska problem, vilket resulterade i ett samarbete med en annan biltillverkare, Renault. Idag äger Renault 44 % av Nissan samtidigt som Nissan äger 15 % av Renault. De är båda med i Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, en av världens största bilgrupper. 

Under 2000-talet lade Nissan fokus på innovation och elektrifiering. 2010 lanserades den populära modellen Leaf, en helelektrisk bil. Nissan kommer att lansera flera olika nya modeller inom en snar framtid, som är antingen helt eldrivna alternativt elektrifierade. Deras målsättning är att hälften av alla bilar de säljer 2030 ska var el- eller laddhybrider. 

Huvudkontor 

Nissans huvudkontor ligger i Yokohama i Japan.

Vanligaste Nissan-modellen i Sverige

Totalt fanns det 109 105 Nissan-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Nissan Qashqai, en kompakt SUV. Den mest sålda Nissan-modellen 2023 var Nissan Leaf, en helt elektrisk familjebil. Andra populära Nissan-modeller är: 

  • Nissan Navara 

  • Nissan Micra 

  • Nissan Juke 

  • Nissan X-trail 

Jämför bilförsäkring för din Nissan

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Nissan, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.

Utforska olika bilmärken