Försäkring för din Mini

Jämför bilförsäkringar och hitta den som passar dig bäst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Mini?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Mini

Om du köper en ny Mini i Sverige ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin ger dig ersättning för samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör, alltså skador på bilens yttre som kan uppstå av olika anledningar. Därför är det tillräckligt att du har en halvförsäkring på din Mini under de första åren för att bilen ska ha det mest kompletta skyddet. När vagnskadegarantin löper ut efter 3 år, kan du välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma heltäckande skydd.

Märkesförsäkring Mini 

Mini har ett samarbete med Trygg-Hansa som och erbjuder via dem en märkesförsäkring som heter “MINI Försäkring”. En märkesförsäkring kan ge dig en rad förmåner, såsom snabb tillgång till märkesverkstäder och rabatt på olika självrisken vid olika typer av skador. En nackdel är att en märkesförsäkring kan bli dyrare än en vanlig bilförsäkring. Behöver du en märkesförsäkring? Det är helt upp till dig att bestämma. Det finns många försäkringsgivare att välja bland. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.  

Om Mini 

Mini (skrivs ofta MINI) är ett brittiskt bilmärke som ägs av BMW Group sedan 2000. Mini, eller hundkojan som den kallas, förknippas med brittisk körglädje i kompakt format och häftigt retroutseende. Än idag är Mini ett trendigt bilmärke som passar perfekt för dig som bor i en stor stad. 

Grundades 1959

Det har funnits bilmodeller som har kallats “Mini” ända sedan slutet på 1950-talet. Den första Minin kom till med hjälp av Alec Issigonis. Han var ingenjör hos biltillverkaren Morris och fick i uppdrag att tillverka en liten, bensinsnål bil med plats för fyra, till ett rimligt pris. Bilen som kallades “Mini” kom ut 1959 med sitt speciella utseende och en ny teknik. Tekniken innebar att hjulen placerats långt ut i hörnen på bilen och att motorn var tvärställd, vilket gjorde att man kunde köra stabilt även i tvära kurvor. 

Under 60-talet blev Mini en populär bil. Alla – ungdomar, rockstjärnor, kungligheter och rallyförare –ville köra en Mini. Bilarna kallades Austin Mini eller Morris Mini fram till 1969, då Mini blev ett eget varumärke. Här är några nedslag i Minis historia: 

 • 1960: den klassiska Minin blir en symbol för den ungdomliga 1960-tals-kulturen. 

 • 1964–1967: Mini utklassar större bilar ett flertal gånger i det prestigefyllda Monte Carlo-rallyt. 

 • 1994: BMW Group köper Rover Group, som då äger Mini. 

 • 1999: Mini har nu tillverkats och sålts i 5 miljoner exemplar världen över och blir framröstad som århundradets bil. 

 • 2001: En ny version av Mini lanseras av BMW. Bilen behåller sin klassiska design men har fått moderna funktioner och teknik. Den nya Minin blir en stor succé och återupplivar varumärket. 

 • 2019: Mini firade 60 år som biltillverkare och lanserade en ny 3-dörrars Mini. 

Mini tillverkar idag även större bilar som exempelvis Mini Countryman, som även finns i en helt elektrisk version. 

Huvudkontor

BMW Group, där bilmärket Mini ingår, har sitt huvudkontor i München i Tyskland.  

Vanligaste Mini-modellen i Sverige

Totalt fanns det 32 741 Mini-bilar registrerade i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Mini Cooper, en smidig stadsbil. Det var även Mini Cooper som var den mest sålda Mini-modellen 2023. Andra populära Mini-modeller är: 

 • Mini Countryman 

 • Mini Countryman 

 • Mini Clubman 

 • Mini Coupé/Roadster 

Jämför bilförsäkring för din Mini

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Mini, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken