Försäkring för din Mercedes-Benz

Jämför olika bilförsäkringar här – snabbt och enkelt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Mercedes-Benz? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Mercedes-Benz

När du köper en fabriksny Mercedes-Benz i Sverige ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år.  Vagnskadegarantin täcker samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör. Det innebär att du endast behöver teckna en halvförsäkring för att din nya bil ska ha komplett skydd de första åren. Efter 3 år, när vagnskadegarantin löper ut, kan du välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma nivå av skydd. 

Märkesförsäkring Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har en försäkring speciellt framtagen för märket – “Mercedes-Benz Försäkring” – i samarbete med If Skadeförsäkring AB. En märkesförsäkring är utformad för att inte bara ge ett bra skydd, utan även passa just den aktuella bilen allra bäst. Du får ofta snabbare service, lägre självrisk och andra förmåner, men premien kan bli dyrare. Det är inget måste att ha en märkesförsäkring: du kan välja vilket erbjudande och vilken försäkringsgivare du vill. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Mercedes-Benz

Mercedes-Benz är ett tyskt bilmärke inom koncernen Daimler AG som har en lång historia. Märket tillverkar dels personbilar och dels bussar, lastbilar, skåpbilar och minibussar. Många anser Mercedes-Benz vara ett av världens mest prestigefyllda bilmärken som andas lyx och prestanda.

Grundades (cirka) 1926

Det som skulle bli dagens Mercedes-Benz var från början två olika företag. Två personer grundade dessa oberoende av varandra: Karl Benz och Gottlieb Daimler. Karl Benz grundade Benz & Cie år 1886 och lanserade sin trehjuliga Patent-Motorwagen, som anses vara den första moderna bilen. Gottlieb Daimler grundade Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) år 1889 och presenterade sin fyrhjuliga motorvagn. När Tyskland hamnade i en ekonomisk kris på 1920-talet slogs de båda företagen samman, och bildade företaget Daimler-Benz 1926. Redan år 1900 hade Emil Jellinek, en österrikisk affärsman, beställt en specialgjord tävlingsbil från Daimler-Motoren-Gesellschaft. Affärsmannens dotter hette Mercedes och tävlingsbilen fick hennes namn.  Mercedes fick också bli namnet på de bilar som de sammanslagna företagen tillverkade: Mercedes-Benz. Vissa bilar kallades också för Daimler-Benz, beroende på vilken fabrik de tillverkades på.  

Det nya företaget gjorde sig snabbt ett namn i Europa, speciellt på racingbanorna. Under 1930-talet producerades Mercedes-Benz 770, en modell som blev mycket populär i Nazityskland. 1937 började företaget fokusera allt mer på att bygga militärfordon och flygplansmotorer och 1942 hade personbilsproduktionen i det närmaste upphört. Mycket av arbetskraften i fabrikerna bestod av tvångsarbetare tagna från koncentrationsläger under andra världskriget, vilket de senare har betalat skadestånd för. 

Efter kriget fick företaget byggas upp på nytt och tog sig åter in på racingbanorna och på den amerikanska marknaden. Fokus låg på lyx och prestanda, med modeller som 300 SL Gullwing (“Måsvingen”) och SL Roadster. På 1970-talet gjorde företaget flera experiment med wankel-motorer och byggde flera klassiska konceptmodeller som aldrig kom i produktion. 1979 kom Mercedes-Benz G-klass. På 1980-talet började man för första gången bygga mer kompakta bilar utöver de stora sedaner och limousiner som blivit märkets signum. 

På 1990-talet kom en rad nya modeller, bland annat de första småbilarna. Under sent 1990-tal och början på 2000-talet hade Mercedes-Benz problem med kvalitet och driftsäkerhet: bland annat drabbades många modeller av omfattande rostskador. Idag finns inte kvalitetsproblemen kvar och Mercedes-Benz är ett framgångsrikt bilmärke världen över.

Huvudkontor 

Mercedes-Benz har sitt huvudkontor i Stuttgart, Tyskland. Mercedes-Benz Sverige AB har sitt huvudkontor i Malmö.  

Om Mercedes-Benz logotyp

Som tidigare nämnt var Gottlieb Daimler en av grundarna bakom Mercedes-Benz. Daimlers söner, Paul och Adolf, fortsatte att vara involverade när Wilhelm Maybach och Emil Jellinek tog över ägandet. År 1909 använde bröderna Daimler ett vykort från 1872 som de fått av sin far som inspiration till logotypen. På vykortet var platsen där deras hem låg markerad med en treuddig stjärna. Stjärnan hade även en annan symbolik: de tre spetsarna skulle representera land, hav och luft, vilket var de områden som företaget hoppades kunna erövra med sina motorer. Logotypen, som ursprungligen var blå, kompletterades 1926 med en kant av lagerkransar och ändrades 1934 till silver. Idag är Mercedes-Benz logotyp en av de 10 mest igenkännliga i världen.

Vanligaste Mercedes-modellen i Sverige  

Totalt fanns det 196 135 Mercedes-bilar i trafik i Sverige i december 2023. Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Mercedes E-Class. Den mest sålda Mercedes-modellen 2023 var Mercedes Sprinter 907, en smidig skåpbil. 

Andra populära Mercedes-modeller är: 

  • Mercedes C-Klass 

  • Mercedes A-Klass 

  • Mercedes Vito 

  • Mercedes GLC 

Jämför bilförsäkring för din Mercedes-Benz

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Mercedes-Benz, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken