Märkesförsäkringar

Specialanpassad för ditt bilmärke 

Märkesförsäkringar är speciellt framtagna för olika bilmärken, till exempel för BMW, Fiat eller Volvo. Det som skiljer märkesförsäkringar åt från vanliga bilförsäkringar är villkoren – ofta får du bättre villkor om du köper en märkesförsäkring istället för en vanlig bilförsäkring. 

Vilka märkesförsäkringar erbjuder Zmarta? 

Via Zmarta kan du teckna märkesförsäkring förbilmärkena Toyota och Lexus. Du får då en specialanpassad bilförsäkring för din bil och tillgång till bästa möjliga service hos en auktoriserad Toyota- eller Lexusverkstad.   

Fördelen med att teckna din försäkring via oss är att du kan jämföra flera försäkringar samtidigt så att du kan hitta försäkringen som passar dig bäst. 

Utforska olika bilmärken

Jämför märkesförsäkringar och vanliga bilförsäkringar 

Vi rekommenderar dig att alltid jämföra bilförsäkringar innan du bestämmer dig. Utgå ifrån ditt behov och jämför sedan villkor, omfattning och självrisker innan du tecknar din försäkring. Gör du det har du möjlighet att hitta försäkringen som erbjuder dig bäst villkor till bäst pris. 

Du kan jämföra och teckna bilförsäkring via Zmarta, kostnadsfritt och till samma pris som hos försäkringsbolagen. Du behöver bara fylla i dina uppgifter i vårt bilformulär och klicka på jämför, så får du dina priser inom 30 sekunder. Sedan kan du jämföra i lugn och ro. Uppgifterna behöver vi för att kunna få fram dina priser eftersom varje försäkring prissätts individuellt.  

Fördelen med märkesförsäkring 

En fördel med märkesförsäkringar är att du är garanterad snabb skadereglering och reparation. Bilen repareras dessutom på en auktoriserad bilverkstad som endast använder originaldelar. På verkstaden får du hjälp med skadebesiktning, skadeanmälan och bokning för reparation av din bil. Ofta får du låna en hyrbil under tiden din bil repareras. 

Nackdelen med märkesförsäkring 

Nackdelen med märkesförsäkring är att du inte själv får välja verkstad. Det innebär att du inte kan påverka reparationskostnaden om du har en märkesförsäkring. Kanske vill du inte använda originaldelar för att hålla kostnaderna nere. Om du har en vanlig bilförsäkring har du större frihet. 

Byta till sommardäck: Datum och lagar 2023

Mellan den 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Du bör inte byta till sommardäck innan den 31 mars om du är osäker på om det är vinterväglag eller inte. I artikeln får du veta mer om vilka datum och regler som gäller för sommardäck. Vi går också igenom vad som gäller för året runt-däck: är de bra eller dåliga och framförallt – är de säkra att använda på heta sommarvägar?

Vilken försäkring måste finnas på en registrerad bil?

Alla motorfordon som är registrerade och används i trafiken måste enligt lag ha en trafikförsäkring. Den ersätter personskador och skador på andras egendom. Om du inte tecknar en sådan försäkring måste du istället betala en daglig avgift.

Elbil försäkring

Under 2017 ökade antalet elbilar i Sverige med 60 %. Men fortfarande står batteribilar och laddhybrider för mindre än 1 % av den totala personbilsflottan i landet. Begränsad efterfrågan innebär generellt dyrare försäkring - dels för att nybilspriset är högre och dels för att få verkstäder i Sverige har kompetens för att reparera avancerade elbilar.

Zmarta är Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Nedan hittar du all information du behöver när du ska försäkra elbil. Kontakta oss för gratis försäkringsrådgivning!

Chatta med oss! Chatt