Försäkring för din Kia

Jämför olika bilförsäkringar här – snabbt och enkelt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Kia?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Kia 

Om du köper en ny Kia i Sverige ingår en vagnskadegaranti som normalt gäller i 3 år.  Vagnskadegarantin ger samma skydd som helförsäkringen gör och därför räcker det att du tecknar en halvförsäkring på din Kia de första åren för att ha det mest heltäckande skyddet. När vagnskadegarantin löper ut behöver du dock teckna en helförsäkring (som ju innehåller en vagnskadeförsäkring) för att behålla samma goda skydd. 

Märkesförsäkring Kia

Det finns en särskild försäkring för dig som Kia-ägare. Den heter “Kia Bilförsäkring” och är framtagen i samarbete med If Skadeförsäkring AB (If är alltså försäkringsgivaren). Om du väljer en märkesförsäkring kan du bland annat få reparationer via märkesverkstad samt en smidigare skadehantering. Men även om en märkesförsäkring har många fördelar kan kostnaden bli ganska omfattande. Behöver du en märkesförsäkring till din Kia? Det är upp till dig att bestämma. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.  

Om Kia

Kia Motors är en sydkoreansk biltillverkare och landets äldsta tillverkare av motorfordon. Efter ekonomiska problem köptes företaget av Hyundai 1998. Idag ingår Kia i Hyundai Motor Group. Många förknippar Kia med prisvärda familjebilar och ett bra miljötänk.

Grundades 1944

Kia grundades 1944 och hette då Kyungsung Precision Industry. Ingen enskild person är utpekad som grundare, men Kim Cheol-Ho var en nyckelfigur under de tidiga åren. Företaget tillverkade till en början endast cykeldelar. 1952 började man tillverka egna cyklar och tog då namnet Kia Industrial Company. Kia betyder “framåtskridande från (Öst)Asien” enligt Kia själva. 

1961 började Kia tillverka egna motorcyklar. Man producerade även en trehjulig transportbil, kallad K360. Därefter inleddes produktionen av en liten, fyrhjulig lastbil som fick namnet Titan. Denna bil blev mycket populär i Sydkorea och sålde i många exemplar. 1979 lanserades den allra första personbilen, Kia Brisa. Några år senare började Kia tillverka Peugeot 604 och Fiat 132 på licens. Efter lite turbulens där fordonstillverkningen tillfälligt lades ner, introducerades Kia Pride år 1986. Modellen tillverkades i över 2 miljoner exemplar. 

På grund av en finanskris i Asien hotades Kia av konkurs 1997, men köptes upp av Hyundai Motor Company 1998. Sedan 2005 har Kia lagt mycket fokus på den europeiska marknaden och profilerat sig själva som ett framtidsföretag. I Sverige är Kia ett relativt nytt bilmärke. Det lanserades så sent som 1997 men har snabbt stigit i popularitet. Idag är var fjärde bil på de svenska vägarna en Kia.

Utmärkande för Kia är deras kvalitet, design och säkerhetstänk i kombination med ett konkurrenskraftigt pris. Kia har en unik nybilsgaranti som gäller i hela 7 år från fabriken på alla sina modeller. Kia har även ett stort miljötänk och satsar mycket på laddbara bilar. 

 • Kias helelektriska modellutbud kommer att utvidgas med elva modeller till år 2026. 
   

 • Kia har det lägsta genomsnittliga C02-utsläppet av Sveriges mest sålda bilmärken. 
   

 • De har utvecklat Plattformen E-GMP, som möjliggör ultrasnabb laddning där bilen kan laddas från 10 till 80 % på bara 18 minuter. 
   

 • Kia har som mål att redan 2024 ha 100 % laddbara bilar i sin tillverkning. 

Huvudkontor 

Kia Motors har sitt huvudkontor i Seoul i Sydkorea. Kia Sweden AB har sitt huvudkontor i Upplands Väsby.  

Om Kias logotyp

Kia började som cykeltillverkare, vilket syntes på den första logotypen. Den tidigaste versionen av Kias logga var svartvit och bestod av tre romber, förbundna med ett kugghjul som hade en hexagon med företagsnamnet i mitten. Denna logotyp fanns kvar till 1960-talet, då den gjordes om till något som liknade ett uppochnervänt “Q” i grönt. 1986 var det dags för en ny logotyp igen. Denna gång blev den i form av en blå vågform med företagsnamnet undertill i blockformade bokstäver. 

1994 kom så versionen som de flesta förknippar med Kia idag: företagsnamnet i mer slimmade, klarröda bokstäver omringade av en oval. Denna version har fått vara kvar mer eller mindre oförändrad fram till 2021. Den absolut senaste versionen av logotypen är svartvit och bokstäverna “KIA” har dragits samman och snedställts på ett sätt som gör att många läser “KN” istället. 

Vanligaste Kia-modellen i Sverige 

Totalt fanns det 281 710 Kia-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Kia Ceed, en kraftfull halvkombi. Lite fler än en tredjedel av alla Kia i Sverige är av denna modell. Den mesta sålda Jeep-modellen 2023 var Kia Niro SG2, en kompakt SUV. 

Andra populära Kia-modeller är: 

 • Kia Sportage 

 • Kia Rio 

 • Kia Picanto 

 • Kia Sorento 

Jämför bilförsäkring för din Kia

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Kia, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken