Försäkring för din Honda

Jämför bilförsäkringar här och hitta den som passar dig bäst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Honda?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Honda

När du köper en ny Honda i Sverige får du en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Så länge vagnskadegarantin gäller behöver du bara ha en halvförsäkring för att din bil ska vara maximalt skyddad. När vagnskadegarantin löper ut, kan du lägga till en helförsäkring för att behålla det heltäckande skyddet. Du kan också välja att endast ha en trafikförsäkring på din Honda, men kom då ihåg att många skador och oväntade händelser inte täcks av trafikförsäkringen.

Märkesförsäkring Honda

Det finns en särskild märkesförsäkring för dig som har en Honda – den heter “Honda körklar” och är framtagen i samarbete med Folksam. Om du väljer en märkesförsäkring finns det ytterligare skydd och förmåner som kan ingå, men det är inget måste. Du kan välja vilken försäkringsgivare du vill när du ska teckna en försäkring till din Honda. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Honda 

Honda är en japansk fordonstillverkare som förutom personbilar har en stark koppling till motorcyklar och racing. Honda tillverkar även det mesta som är motordrivet – allt ifrån jetmotorer och båtar till trädgårdsmaskiner. Företaget är världens största tillverkare av motorer överlag och producerar över 14 miljoner förbränningsmotorer årligen. 

Grundades 1946 

Honda Motor Company Limited grundades 1946 av Soichiro Honda. Han hade redan från barnsben varit fascinerad av alla sorters motorer och fordon. Till en början tillverkade Honda motorcyklar. 1949 kom den första kompletta motorcykeln, D-type (kallades även Dream eller Model D). 1959 blev Honda världens största tillverkare av motorcyklar. 

1963 tog Honda steget in i bilvärlden med T360, en liten stadsbil. Samma år öppnade Honda en fabrik i Belgien för att kunna ta sina bilar till den europeiska marknaden. 1972 lanserades Honda Civic, en kompakt bil som blev en global succé och etablerade Honda som en ledande biltillverkare. 1995 kom modellen CR-V som fortfarande är den Honda som det finns flest av i Sverige. 
 
Honda har blivit kända för att använda annorlunda och nyskapande tekniska lösningar. Märket är även känt för väldigt hög driftsäkerhet. Alla Hondas bilar är, om inte annat anges, framhjulsdrivna.

Huvudkontor 

Honda har sitt huvudkontor i Tokyo i Japan. Honda Motor Europe Ltd Filial Sverige har ett kontor i Malmö.

Vanligaste Honda-modellen i Sverige

Totalt fanns det 53 885 Honda-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 

Den vanligaste Honda-modellen överlag i Sverige är Honda CR-V.  Den mesta sålda Honda-modellen 2023 var Honda e:Ny1, en eldriven familje-SUV. 

Andra populära Honda-modeller är: 

  • Honda Civic 

  • Honda Accord 

  • Honda Jazz 

  • Honda HR-V 

Jämför bilförsäkring för din Honda

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Honda, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken