Byt bilförsäkring

Jämför och byt bilförsäkring enkelt och snabbt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
4,6 av 5 baserat på 20 982 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
Ls
Lars säger:

Mycket bra bemötande från er medarbetare. Bra information gällande mitt ärende. Rekommenderas

19 juli 2024
YBs
Yagiz Bugra säger:

Easy interface and quick solution. Thanks.

18 juli 2024
Ks
Kund säger:

Fungerade perfekt

18 juli 2024

Så byter du bilförsäkring

 • Byt till din nya bilförsäkring hos oss utan extra kostnad.

 • Jämför upp till 13 olika försäkringsbolag med bara ett klick.

 • Säg upp din gamla bilförsäkring direkt via Zmarta.

Måste jag säga upp min bilförsäkring när jag byter bolag?

När du byter försäkringsbolag måste du själv säga upp din gamla försäkring. Annars riskerar du att tvingas betala för två bilförsäkringar till dess att du säger upp din gamla.

De enda gångerna du inte behöver säga upp bilförsäkringen själv är om du säljer eller skrotar bilen – den informationen går automatiskt till Transportstyrelsen som i sin tur kontaktar ditt försäkringsbolag att försäkringen ska avslutas.

Hur byter jag bilförsäkring?

Att byta bilförsäkring är enkelt. Följ bara de här 4 stegen så hittar du vägen till din nya bilförsäkring:

 1. Jämför bilförsäkringar mellan olika försäkringsbolag innan du bestämmer dig.

 2. Ta reda på när din gamla bilförsäkrings huvudförfallodag är.

 3. Ansök och få din nya bilförsäkring beviljad innan du säger upp din gamla.

 4. Be om att få en skriftlig bekräftelse på att du har avslutat din gamla försäkring.

Kan jag byta bilförsäkring när som helst?

Bilförsäkringen gäller vanligtvis ett år och du kan inte byta din försäkring under avtalstiden. Du kan bara byta den i samband med försäkringens huvudförfallodag. Det är den dag då försäkringen förnyas för ytterligare ett år framåt. Du kan hitta huvudförfallodagen i ditt försäkringsbrev som du har fått av ditt försäkringsbolag. Försäkringsbrevet brukar du kunna hitta på försäkringsbolagets webbplats i inloggat läge.

Det finns några få undantag då du kan byta bilförsäkring i förtid – innan huvudförfallodagen. Det kan du göra om ditt försäkringsbehov försvinner, till exempel för att du säljer eller skrotar bilen. Om du säljer bilen så avslutas bilförsäkringen per automatik i samband med ägarbytet. Om du skrotar bilen meddelar Transportstyrelsen ditt försäkringsbolag om att din bil har skrotats, och försäkringsbolaget avslutar bilförsäkringen. Om du redan hunnit betala försäkringen för en period som sträcker sig efter datumet för skrotningen får du pengar tillbaka.

Du behöver inte vänta ända till huvudförfallodagen för att meddela ditt försäkringsbolag att du vill avsluta din försäkring. Det kan du göra när som helst. Se bara till att ange huvudförfallodagens datum när du vill att försäkringen ska avslutas. Se också till att din nya bilförsäkring börjar gälla i samband med att din gamla avslutas.

Hur säger jag upp bilförsäkringen?

Du kan säga upp din bilförsäkring genom att kontakta ditt försäkringsbolag. Du kan också säga upp bilförsäkringen direkt via Zmarta, snabbt och enkelt med bank-id.

Du behöver bara fylla i dessa uppgifter:

 • registreringsnummer

 • personnummer

 • mejladress

 • datum för när försäkringen ska avslutas.

Eftersom du bara kan säga upp bilförsäkringen till huvudförfallodagen är det samma datum du ska ange när du vill att försäkringen ska avslutas.

Välj sen ditt gamla försäkringsbolag och signera enkelt med bank-id, så säger vi upp din försäkring åt dig. Du får en bekräftelse på uppsägningen till din mejl.