Försäkring för din Jeep

Jämför och teckna bilförsäkring enkelt med vår jämförelsetjänst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Jeep? 

Har du till exempel en Jeep Grand Cherokee och letar försäkring till den? Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Jeep

När du köper en ny Jeep i Sverige ingår en vagnskadegaranti i 3 år. Vagnskadegarantin ger samma skydd som vagnskadeförsäkringen ger. Det betyder att det räcker att teckna en halvförsäkring för att din Jeep ska ha fullgott skydd de första 3 åren. När vagnskadegarantin har löpt ut kan du välja att teckna en helförsäkring. Vagnskadeförsäkringen som ingår i helförsäkringen ersätter då garantin, så att din Jeep förblir maximalt skyddad. 

Märkesförsäkring Jeep

Jeep har en särskild försäkring för sina bilar i samarbete med Trygg-Hansa. Den heter “Jeep Försäkring” och är en renodlad märkesförsäkring. En märkesförsäkring kan ge dig ett utökat skydd och fler förmåner, men är oftast dyrare. Kom ihåg att du inte måste ha en märkesförsäkring – du kan fritt välja mellan olika försäkringsgivare och deras erbjudanden.

Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Jeep

Jeep är ett amerikanskt bilmärke som föddes samband med andra världskriget. Jeep har varit en del av amerikanska Chrysler sedan 1987 och ägs idag av den stora fordonskoncernen Stellantis. Många associerar märket Jeep med terränggående bilar, så till den grad att begreppet “Jeep” används för att benämna alla bilar med denna egenskap. Jeep-bilarna var ursprunget till SUV-eran som inleddes på 1980-talet. 

Grundades 1940 

Under andra världskriget var de amerikanska styrkorna som stred i Europa i behov av en bil som kunde ta sig fram i oländig terräng. Tre olika företag – American Bantam, Willys-Overland och Ford –inledde ett samarbete och resultatet blev Jeepen med dess unika fyrhjulsdrift. Bilen blev många soldaters livlina under det pågående kriget.

Efter krigets slut var många intresserade av att ha en Jeep som fritidsbil. 1950 registrerade Willys-Overland märket Jeep och snart började produktionen av bilar för allmänheten på allvar. Den första civila modellen var CJ-2A och CJ-serien blev snabbt populär bland bönder, jägare och friluftsentusiaster. 

Under 1960-talet fanns hela 14 Jeep-modeller att välja bland, anpassade för både vardag och fritid. 1970 lanserades den ikoniska Jeep Cherokee som vann flera priser. På 1980-talet kom Jeep Wrangler, en modern tolkning av den klassiska CJ-serien. Jeep har alltid tillverkar terrängbilar och fokus ligger på hög prestanda.

Idag finns allt från mer kompakta SUV:ar till pickup-bilar med stort förvaringsutrymme för varutransporter. Det är framförallt om du har ett behov av en “arbetsbil” som tar sig fram överallt, som du bör välja en Jeep. Flera av Jeeps moderna modeller finns som plugin-hybrider. 

Huvudkontor

Jeeps huvudkontor ligger i Toledo i Ohio (USA). Trots att Jeep numera ägs av Stellantis, som har sitt huvudkontor i Nederländerna, har Jeep haft sitt huvudkontor i Toledo sedan Willys-Overland började tillverka de första Jeep-modellerna för allmänheten där 1945. 

Vanligaste Jeep-modellen i Sverige

Totalt fanns det 10 565 Jeep-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Jeep Grand Cherokee, en lyxig SUV. Den mesta sålda Jeep-modellen 2023 var Jeep Compass, en lite mindre, SUV. 

Andra populära Jeep-modeller är: 

  • Jeep Gladiator 

  • Jeep Wrangler 

  • Jeep Renegade 

  • Jeep Avenger 
     

Jämför bilförsäkring för din Jeep

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Jeep, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken