Försäkring för din Fiat

Jämför bilförsäkringar och hitta den som passar dig bäst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Fiat?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra. 

Vagnskadegaranti för Fiat 

Sedan 2004 får du en vagnskadegaranti i 3 år när du köper en ny Fiat i Sverige. Vagnskadegarantin ger dig samma skydd som vagnskadeförsäkringen i en helförsäkring. Det betyder att det räcker med en halvförsäkring för att din Fiat ska vara maximalt skyddad de 3 första åren. När vagnskadegarantin har löpt ut, kan du välja att teckna en helförsäkring för att fortsätta ha samma goda skydd.

Märkesförsäkring Fiat 

Fiat har en märkesförsäkring, “Fiat Försäkring”, via Trygg-Hansa. Med en märkesförsäkring ingår extra förmåner och specialanpassad service, men den kan också vara dyrare. Du måste inte ha en särskild märkesförsäkring – du kan välja vilken försäkringsgivare och vilket erbjudande du vill. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Fiat

Fiat är en italiensk biltillverkare som har tillverkat bilar sedan slutet på 1800-talet. Det är Italiens största och äldsta bilmärke och onekligen den bil som italienarna kör mest. Fiat har genom åren blivit ett populärt bilmärke världen över, även i Sverige.

Grundades 1899 

Fiat grundades 11 juli 1899. Märket grundades inte av en enskild person, utan av en grupp investerare under ledning av entreprenören Giovanni Agnelli. Agnelli var den drivande kraften bakom företaget och ses ofta som dess grundare. Fiat är en förkortning av Fabbrica Italiana di Automobili Torino, som betyder “den italienska bilfabriken i Turin”. 

Redan 1910 var Fiat Italiens största biltillverkare och är det än idag. Deras ikoniska modell Fiat 500 har lagt grunden för det vi tänker på som en renodlad stadsbil. Fiat är den biltillverkare som flest gånger vunnit internationella priser för sina bilar, bland annat European car of the Year ett antal gånger. Fiat har även rankats med lägsta nivå av koldioxidutsläpp på sina bilar vid flertalet tester genom åren. 

När man tänker Fiat tänker man kanske på en liten bil med retrokänsla och italiensk design. Det stämmer väl, men idag har Fiat även större rymliga modeller och familjebilar. Oavsett om du vill ha en stadsbil eller en större bil för landsvägen, finns ett alternativ för dig.  

Om Fiats logotyp 

Fiats logotyp har genomgått vissa förändringar under årens lopp, men har för det mesta behållit sin kärna: de ikoniska bokstäverna "FIAT". Bokstäverna har varit omringade av emblem i olika former och haft olika bakgrundsfärger (svart, blått och rött).

Mellan 1982 och 1999 ersattes bokstäverna av fyra snedställda linjer, men sedan återvände bokstäverna till logotypen igen. Den moderna Fiat-loggan visar bokstäverna i klarrött utan något emblem runt. 

Huvudkontor 

Fiat har sitt huvudkontor i Turin i Italien. Stellantis, fordonskoncernen som Fiat ingår i, har sitt huvudkontor i Amsterdam i Nederländerna. 

Vanligaste Fiat-modellen i Sverige

Totalt fanns det 31 985 Fiat-bilar i trafik i Sverige i december 2023. Den vanligaste Fiat-modellen överlag i Sverige är Fiat 500. Denna klassiska modell, som producerades mellan 1957 och 1975, var en stor succé i Sverige och är fortfarande en vanlig syn på vägarna. Den moderna versionen av Fiat 500, som introducerades 2007, har också blivit populär. Den mesta sålda Fiat-modellen 2023 var Fiat Ducato. 

Andra populära Fiat-modeller är: 

  • Fiat Doblò 

  • Fiat Freemont 

  • Fiat Punto 

  • Fiat Bravo 
     

Jämför bilförsäkring för din Fiat

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Fiat, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken