Insplanet Migration Mobile Jumbo

Hemförsäkring

Jämför hemförsäkringar och hitta den som passar dig bäst

?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning
Lansforsakringar Stockholm logo
dinaforsakringar 400 retina
ica 400 retina
partner-gjensidige-color
Hedvig Ab - Logo
Watercircles Logotyp
Evoli Logotyp
villaagarna 400 retina
Lin Logotyp

Nu har Insplanets jämförelsetjänst flyttat in till oss på Zmarta!

Zmarta - Insplanet
 • Samma försäkringar, priser och villkor.

 • Jämför försäkringar, lån och elavtal på ett och samma ställe.

 • Kostnadsfri försäkringsrådgivning 08-51 00 00 00.

Hitta rätt hemförsäkring

 • Jämför priser och villkor från flera försäkringsbolag samtidigt.

 • Spara både tid och pengar på att jämföra försäkringar.

 • Innehåller ett skydd för dina saker, men också för dig t.ex. reseskydd, överfallsskydd, ansvars- och rättsskydd.

 • Stärk skyddet ytterligare med en tilläggsförsäkring, t.ex. ett otursskydd för dina saker (sk. “drulle” eller “allrisk”).

Med en bra hemförsäkring har du ett tryggt ekonomiskt skydd för dig själv, ditt hem, din egendom och hela din familj – både inom och utanför hemmets väggar. Vi på Zmarta hjälper dig att jämföra priser och villkor från Sveriges försäkringsbolag. Teckna hemförsäkring via Zmarta för att få bästa möjliga skydd.

Om hemförsäkring

Hemförsäkringen erbjuder ett grundläggande basskydd för dig, din familj och din egendom – både innanför och utanför hemmet. I vissa fall är den också ett skydd mot din egen klantighet – något som aldrig bör underskattas.

Enkelt förklarat så fungerar hemförsäkringen är lite som en personlig skyddsängel, redo att hjälpa dig med det mesta.

Jämför hemförsäkring

Hemförsäkringen är sannolikt den mest heltäckande försäkringen på marknaden. Därför känns det ganska naturligt att över 95 % av svenska hushåll har någon form av hemförsäkring. Exakt vad försäkringen täcker, och hur ersättning betalas ut, kan dock skilja sig mellan olika försäkringsbolag. Alla bolag har egna priser, erbjudanden och villkor, och det är inte säkert att alla hemförsäkringar täcker samma typer av händelser på samma sätt.

Därför är det särskilt viktigt att jämföra försäkringar och försäkringsvillkor från flera olika bolag. Det är så du vet att du får den bästa möjliga hemförsäkringen för dig och ditt hem.

Vad kostar hemförsäkring?

Priset på en hemförsäkring är i snitt 2 004 kronor per år, enligt siffror från 2020. Det betyder att en hemförsäkring kostar runt 167 kronor i månaden. Men priset varierar mycket från person till person.

Informationen om priset är hämtad från vår jämförelsetjänst av försäkringar, och är baserad på samtliga nytecknade hemförsäkringar gjorda via Zmarta Försäkringar under 2020.

Läs mer om vad som påverkar priset, och hur du får en billigare hemförsäkring här nedan.

Vad påverkar priset på din hemförsäkring?

Hur mycket du får betala för din hemförsäkring beror på individuella faktorer. Bland annat hur stort du bor och var du bor. Ytterligare två faktorer som påverkar priset är ditt försäkringsbelopp och eventuella tilläggsförsäkringar. Det har också betydelse vilket försäkringsbolag du väljer eftersom alla bolag gör olika riskbedömning.

Eftersom försäkringsbolag bedömer risken olika kan du få högre pris hos ett bolag och lägre hos ett annat. Därför är det viktigt att du jämför hemförsäkring innan du tecknar. För du vill inte betala mer än nödvändigt, eller hur? När du jämför ska du inte bara kolla på priset utan även villkor. Så att du får den försäkring du behöver.

Så får du en billigare hemförsäkring

Det finns många saker du kan göra för att få en billig hemförsäkring. Det första du behöver göra är att se över vilka behov du har, annars är risken att du betalar onödigt mycket. Om du är student eller pensionär kan du dessutom undersöka vilka försäkringsbolag som erbjuder anpassade hemförsäkringar för dessa målgrupper.

Det viktigaste är dock att du hittar en bra försäkring istället för den billigast möjliga. Därför är det viktigt att även jämföra villkoren innan du bestämmer dig. När du sett över dina behov finns det flera saker du kan göra för att få en billig hemförsäkring. Här nedan listar vi våra bästa tips.

1. Värde på lösöre

När du tecknar en hemförsäkring måste du uppge värde på ditt lösöre. Det innebär kort och gott att du ska värdera ditt bohag. Gör en ordentlig värdering så att du inte får betala för mycket. En hemförsäkring fungerar nämligen så här: om du har en ersättning på 100 000 kronor blir priset lägre än om du har en ersättning på 500 000 kronor.

2. Förhandla

Det finns ofta utrymme för att förhandla med ditt försäkringsbolag. Du kan till exempel ringa och fråga om du får lägre premie på hemförsäkring om du installerar godkända lås, larmsystem och/eller vattenfelsbrytare. Om du kan hjälpa ditt försäkringsbolag att minska skadekostnader kan du belönas med lägre premie.

3. Samla försäkringar

För att få billigast möjliga försäkring kan det också löna sig att samla försäkringar hos ett försäkringsbolag. Om du samlar flera försäkringar hos ett bolag kan du få 10 % samlingsrabatt på varje enskild försäkring – däribland din hemförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga om du kan få rabatt om du samlar dina försäkringar hos dem. Det kan som sagt löna sig.

4. Medlemsrabatter

Många fackförbund och intresseorganisationer erbjuder sina medlemmar rabatter på försäkringar genom avtal med försäkringsbolag. Rabattsatsen kan dock variera. Det är enkelt att kolla med det fackförbund eller den intresseorganisation du är medlem i och fråga om de har avtal som erbjuder medlemsrabatter hos försäkringsbolag.

5. Jämför hemförsäkring

Ett tips innan du samlar försäkringar och undersöker medlemsrabatter är att jämföra hemförsäkringar. Då hittar du försäkringsbolaget som kan erbjuda dig lägst premie. På Zmarta kan du jämföra hemförsäkring kostnadsfritt.

6. Öka säkerheten med larm

Du kan få en billigare hemförsäkring med larm. När du installerar ett hemlarm minskar du risken för inbrott och kan på så vis få en billig hemförsäkring om du förhandlar med försäkringsbolaget. Är larmet ansluten till en larmcentral med väktarutryckning kan du hos vissa försäkringsbolag få upp till 25 % rabatt på försäkringspremien.

Vad ingår i hemförsäkringen?

Som namnet avslöjar så täcker hemförsäkringen främst det du har inom hemmets fyra väggar, men den sträcker sig också ut till din familj och det mesta som du äger. Kort sagt så fungerar hemförsäkring som ett baspaket av försäkringar som ger skydd för det som inte täcks av en egen försäkring.

Hemförsäkringens skydd går att dela in i tre delar: egendomsskydd, personskydd, och reseskydd.

Egendomsskydd

Egendomsskyddet täcker skador på alla prylar, manicker och mojänger som du samlat på dig – och detta oavsett om du har dem tryggt förvarade på vinden eller bär dem i fickan när du är ute på språng. Det är denna del av hemförsäkringen du skyddas av vid såväl inbrott som brand och andra trista saker som kan hända.

Personskydd

Personskyddet täcker först och främst dig som försäkringstagare. Det täcker även din familj, dina barn upp till 18 år (oavsett var de befinner sig) och alla andra personer som är folkbokförda på samma adress. Personskyddet innehåller:

 • Ett överfallsskydd som ger ersättning om du blir överfallen, rånad, attackerad eller misshandlad.

 • Ett ansvarsskydd som hjälper dig att betala ersättning till någon om du har råkat orsaka en skada.

 • Ett rättsskydd som hjälper dig med kostnaden av att anlita jurist ifall du hamnar i en rättstvist.

Reseskydd

Personskyddet följer även med dig på resan i form av en grundläggande reseförsäkring. Den är ett skydd för dig och din familj upp till 45 dagar när ni befinner er på resande fot. Reseskyddet i hemförsäkringen täcker bland annat olycksfall, akut sjukdom och om du blir överfallen eller rånad på resan. Den kan även ersätta din hemresa om du måste avbryta semestern akut.

Tilläggsförsäkringar till hemförsäkringen

Förutom det grundläggande skyddet kan du även komplettera din hemförsäkring med ett antal tilläggsförsäkringar. Nedan presenteras de vanligaste och viktigaste tilläggen till hemförsäkringen.

Bostadsrättstillägg

Bostadsrättstillägget är ett obligatoriskt tillägg som du tecknar till din hemförsäkring om du äger en bostadsrätt. Det är framförallt gentemot bostadsrättsföreningen och dess medlemmar som du är skyldig att teckna ett bostadsrättstillägg, då kravet på ett sådant tillägg i regel står med i föreningens stadgar.

En kollektiv bostadsrättsförsäkring kan i vissa fall vara tecknat av föreningen, så innan du tecknar tillägget bör du undersöka om föreningen har ett kollektivt tillägg eller inte.

Läs mer: Bostadsrättstillägg och bostadsrättsförsäkring

Allrisk (“drulleförsäkring”)

Otursförsäkring, drulleförsäkring eller allrisk. Det är de tre vanligaste namnen på det tillägg som är överlägset vanligast att teckna till sin hemförsäkring. Drulleförsäkringen omfattar skador som uppstått av plötsliga och oförutsedda händelser.

Tillägget innebär att man kan få ersättning för vardagliga oturliga händelser. Det kan till exempel vara att man tappar mobilen i vattnet, stöter till TV:n så den går i golvet eller glömmer plånboken på biblioteket.

Läs mer: Allrisk/Drulleförsäkring

Utökat reseskydd

Hemförsäkring innehåller som standard ett reseskydd som gäller i 45 dagar. Behöver du mer finns två alternativ, att teckna ett reseskydd på resebyrån är ett alternativ eller att teckna ett extra reseskydd på din hemförsäkring. Fördelen med att teckna utökat reseskydd på hemförsäkringen är att tillägget räcker hela året och gäller samtliga resor man genomför. Förutom avbeställningsskydd förbättras även det ordinarie reseskyddet på ett flertal punkter.

Läs mer: Resetillägg och reseskydd

Hemelektronik

Datorer och annan hemelektronik faller mycket snabbt i värde. Den ersättning som försäkringsbolagen betalar ut beräknas på produktens gällande marknadsvärde, och det görs även ett åldersavdrag. Åldersavdraget för hemelektronik är stort - vilket leder till att du inte får ut särskilt mycket om högtalarsystemet eller datorn går sönder. Genom att teckna ett hemelektronikstillägg minskas åldersavdraget avsevärt, och dessutom sänks självrisken. En del försäkringsbolag kan dock skilja på stationär och icke-stationär hemelektronik.

Fritidsolycksfall

Personskyddet i hemförsäkringen täcker inte olycksfall, till exempel om du snubblar på en sten eller ramlar av en stege. En vanlig tilläggsförsäkring till hemförsäkringen är därför ett olycksfallstillägg, eller fritidsolycksfallsförsäkring som det även heter.

Tillägget är en enkel version av den mer omfattande olycksfallsförsäkringen, som annars går att teckna som en helt separat försäkring. En olycksfallsförsäkringen eller ett olycksfallstillägg ger dig ersättning om du till exempel

 • måste vårdas på sjukhus

 • behöver besöka en psykolog

 • behöver rehabilitering eller hjälpmedel till följd av en olycka.

Golfförsäkring

För dig som golfar finns tilläggsförsäkringen golfförsäkring, som innebär ett extra skydd för din golfutrustning.

Golfutrustning är ofta väldigt dyr, och anses vara stöldbegärlig egendom. Golf kan även innebära en hel del resor, där utrustningen utsätts för ytterligare risker. I den vanliga hemförsäkringen finns ofta en övre gräns för hur stor ersättning som kan ges, exempelvis i samband med att en golfutrustning stjäls från förråd, källare eller vindsutrymme. Därför finns golfförsäkring som ett tillägg just för golfutrustning.

För att få möjlighet till betydligt bättre ersättning om något händer med din golfutrustning, finns därför tilläggsförsäkringen golfförsäkring.

Hemförsäkringar för olika boendeformer

Om du tecknar en vanlig hemförsäkring täcker den precis lika mycket oavsett om du bor i attefallshus eller takvåning. Egendomsskydd, personskydd och reseskydd är alltså detsamma.

Men den vanliga försäkringen täcker inte saker som är unika för olika boendeformer. Därför behöver du andra försäkringar och/eller tilläggsförsäkringar för att få heltäckande skydd om du bor i bostadsrätt eller villa.

Hemförsäkring i hyresrätt

Som hyresgäst räcker det gott och väl med en hemförsäkring. Själva lägenheten är hyresvärdens ansvar. Det innebär att väggar, golv, tak, avlopp, den fasta inredningen och de vitvaror som följer med lägenheten, måste försäkras, repareras, underhållas och ersättas av hyresvärden.

Läs mer om hemförsäkring i hyresrätt här: Hemförsäkring i hyresrätt

För att jämföra hemförsäkringar, fyll i dina uppgifter i formuläret ovan för att se priser och villkor från flera försäkringsbolag.

Hemförsäkring i bostadsrätt

Du som bor i bostadsrätt har ett aningen större ansvar för lägenheten än en hyresgäst. Hemförsäkringen täcker som vanligt dig, din familj och din egendom. Men utan en hyresvärd som ansvarar för underhåll och reparationer i lägenheten kan det snabbt bli dyrt om olyckan är framme. Därför behöver du en bostadsrättsförsäkring.

Läs mer om bostadsrättsförsäkring här: Bostadsrättstillägg och hemförsäkring för bostadsrätt

För att jämföra bostadsrättsförsäkringar och bostadsrättstillägg, fyll i dina uppgifter i formuläret ovan och välj ”Ja” under frågan om Bostadsrätt. Då får du se priser och villkor från flera olika försäkringsbolag.

Hemförsäkring i hus eller villa

Med stor egendom kommer stort ansvar. Som hus- eller villaägare står du ensam mot yttre krafter som kan orsaka skador på ditt hem. En enkel hemförsäkring gäller fortfarande för dig, din familj och din egendom. Men ditt hus och din tomt står oskyddade om du inte tecknar en villaförsäkring.

Villaförsäkring går vanligen att teckna i kombination med hemförsäkring. Då får du en villahemförsäkring som erbjuder ett samlat och heltäckande skydd för dig, din egendom och ditt hus.

Det går så klart att teckna separata villa- och hemförsäkringar, men det blir sällan särskilt förmånligt för dig som kund. Dels eftersom du riskerar att betala dubbla självrisker vid olyckor som skadar både hus och lösöre, dels eftersom du kan gå miste om rabatter som försäkringsbolagen kan erbjuda med en kombinerad försäkring. Vill du ha en billig hemförsäkring för din villa är därför ett tips att samla hem- och villaförsäkringen under ett försäkringsbolag. Undantaget är om du har en särskilt bra hemförsäkring, via till exempel kollektivavtal eller ett annat arrangemang, kan en separat villaförsäkring vara ett bra alternativ.

Klicka dig vidare här för att lära dig mer om och jämföra villaförsäkringar.

En villaförsäkring erbjuder ett heltäckande skydd för ditt hus, tomten det står på och det mesta som står på tomten. Huset är bland annat skyddat för yttre skador som orsakas av naturens krafter, som till exempel väder, vind, stormar och blixtnedslag. Den täcker även brand, vattenskador samt skadedjur och svampangrepp. Även skadegörelse och inbrott täcks av villaförsäkringen.

Skyddet för tomt omfattar bland annat själva marken, där träd, växter och uppfarter också ingår, men även för saker som staket, flaggstång och trädgårdsbelysning. Villaförsäkringen kan även täcka garage, attefallshus och friggebodar, men det kräver att du uppger dina fristående byggnader till försäkringsbolaget när du tecknar din försäkring.

Fritidshusförsäkring

Fritidshusförsäkring är en försäkring du kan teckna på till exempel en sommarstuga eller annan bostad där du inte bor permanent. Dessa bostäder försäkras med en fritidshusförsäkring som endast täcker hus, tomt och lösöre inuti bostaden. Fritidshusförsäkringen täcker alltså bara din egendom, och om du bestämmer dig för att flytta till lantstället permanent behöver du teckna en hemförsäkring istället.

Läs mer: Jämför fritidshusförsäkring

Vanliga frågor om hemförsäkring

 • Vad är en hemförsäkring?

  En hemförsäkring är ett försäkringspaket som ersätter dig ekonomiskt om dina saker skulle skadas i samband med en brand eller vattenläcka. Den innehåller också ett juridiskt skydd som ersätter dig för ombuds- och rättegångskostnader om du skulle hamna i en tvist eller om du skulle krävas på skadestånd. Den innehåller också ett personskydd om du exempelvis skulle bli utsatt för rån, misshandel eller våldtäkt, eller om du skulle skada dig eller bli sjuk på en utlandsresa så att du behöver sjukvård.

 • Är det obligatoriskt med hemförsäkring?

  Nej, hemförsäkringen är inte obligatorisk, men är ett viktigt skydd för både dig och dina saker. Många tror att en hemförsäkring bara ersätter egendomsskador som stöld av dina saker eller brand. Men en hemförsäkring innehåller många andra viktiga moment, som juridiskt skydd (ansvar, rättskydd) och personskadeskydd (reseskydd, rån- och överfallsskydd).

 • Varför är hemförsäkringen viktig?

  Hemförsäkringen är viktig eftersom den kan ersätta dig ekonomiskt för en rad olika händelser, som du annars hade fått bekosta själv. Det kan handla om så höga kostnader som flera hundratusentals kronor – eller till och med miljonbelopp om du har riktigt otur. Det kan ske om det börjar brinna i din lägenhet och om branden även skadar dina grannars lägenheter, eller om du blir akut sjuk under en utlandsresa och behöver åka ambulansflyg hem till Sverige. I värsta fall kan du bli skuldsatt för en lång tid framöver. Därför är det viktigt att ha en hemförsäkring även om du inte äger så många saker – oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa.

 • Vad ingår i en hemförsäkring?

  I en hemförsäkring ingår det i princip alltid ett egendomsskydd, rättsskydd, ansvarsskydd, överfallsskydd och reseskydd. Egendomsskyddet ersätter dig om dina saker skadas i exempelvis en brand eller vattenläcka. Rättsskyddet ersätter dig för ombuds- och rättegångskostnader om du hamnar i en tvist, medan ansvarsskyddet ersätter dig om du skulle krävas på skadestånd. Överfallsskyddet ersätter dig om du råkar ut för exempelvis rån, misshandel eller våldtäkt. Reseskyddet ersätter bland annat kostnader för sjukvård utomlands under resans första 45 dagar. I vissa hemförsäkringar gäller reseskyddet i 60 dagar.

 • Vilken hemförsäkring är bäst?

  Det är svårt att säga vilken hemförsäkring som är den bästa eftersom det beror på vilka behov du har. Rent generellt skulle man kunna säga att den bästa hemförsäkringen är den som uppfyller dina behov till bäst pris och villkor. Du kan också titta på betyg och kundnöjdhet för att få en bild av försäkringsbolaget.

 • Vilken hemförsäkring ska jag välja?

  Välj hemförsäkring efter det behov du har. Bor du i en hyresrätt räcker till exempel en vanlig hemförsäkring, men bor du i en bostadsrätt behöver du teckna en försäkring med ett bostadsrättstillägg, och bor du i villa behöver du även en villaförsäkring som täcker skador på byggnaden.

  Sedan är det också viktigt att kolla vad som ingår i hemförsäkringen. Grundskyddet ser till stor del likadant ut hos de flesta försäkringsbolagen, men det finns vissa skillnader. Ibland ingår till exempel en allriskförsäkring (sk. drulle) i grundskyddet, medan det i vissa fall endast finns som ett tillägg. Andra exempel är ID-skydd och mobbningsskydd som vissa försäkringsbolag erbjuder i grundskyddet medan andra inte gör det.

  En annan viktig sak att titta på är vilken ersättning du kan få. Täcker den värdet på dina saker?

 • Är hemförsäkring och villaförsäkring samma sak?

  Nej, en hemförsäkring är ett skydd för dig och dina saker, medan en villaförsäkring är ett skydd för själva bostadsbyggnaden, tomten och tillhörande byggnader som anges i försäkringsbrevet. De flesta försäkringsbolagen erbjuder en kombination av en hem- och villaförsäkring som ibland brukar kallas för “villahemförsäkring”. Om du redan har en hemförsäkring på annat håll räcker det att teckna en villaförsäkring för att få ett komplett skydd för både ditt hem och dina saker.

 • Vad kostar en hemförsäkring?

  En hemförsäkring kostar enligt vår statistik någonstans kring 2 004 kronor per år eller 167 kronor i månaden. Men priset kan variera mycket från person till person.

 • Vad avgör hur högt priset blir för min hemförsäkring?

  Ett antal faktorer spelar in för att försäkringsbolagen ska kunna bedöma risken och därmed priset för din hemförsäkring. Några av dessa faktorer är: Var och ibland hur stort du bor, hur stort lösöresvärde du försäkrar och de eventuella tilläggsförsäkringar du väljer.

 • Vilka omfattas av hemförsäkringen?

  Hemförsäkringen omfattar i normala fall alla som är folkbokförda på adressen och som delar hushåll. Det innebär att hela din familj skyddas av samma hemförsäkring i de flesta fall. Några försäkringsbolag kräver dock att att varje person som ska ingå i försäkringen står med sitt namn i försäkringsbrevet. Kolla därför vad som gäller för just ditt försäkringsbolag. Hemförsäkringen gäller vanligtvis inte för inneboende eftersom ni inte delar hushåll.

 • Hur gäller hemförsäkringen vid andrahandsuthyrning?

  Om du bor i andra hand eller som inneboende behöver du en egen hemförsäkring, eftersom du normalt inte omfattas av din hyresvärds hemförsäkring. Det beror bland annat på att det ofta ställs som kriterium att ni ska dela hushåll.

 • Hur mycket ska jag ha i lösöresbelopp?

  Du väljer själv försäkringsbelopp för din lösa egendom inom hemförsäkringen. Det belopp du väljer skall motsvara marknadsvärdet av de möbler, apparater och kläder som du vill försäkra, det vill säga hela ditt lösa bohag. Det är viktigt att du väljer rätt belopp. Om du är överförsäkrad betalar du för högt pris i onödan (du får inte ut mer ersättning vid en eventuell skada), och om du är underförsäkrad riskerar du att få sänkt ersättning vid en skada, även vid mindre skador.

 • Hur påverkar försäkringsbeloppet för lösöre priset?

  Ett högre valt lösöresbelopp i försäkringen ger ett högre pris. Om du underförsäkrar ditt lösöre får du nedsatt ersättning även vid mindre skador. Välj därför alltid ett lösöre som motsvarar marknadsvärdet på all din lösa egendom.

 • Täcker min hemförsäkring skador som jag själv åstadkommit?

  Det beror på vilken typ av skador, och hur skadan uppkommit. Hos de flesta försäkringsbolag måste man köpa en tilläggsförsäkring som heter allrisk/drulleförsäkring, för att få ersättning för dessa typer av skador. Denna täcker skador som uppkommer om du till exempel tappar en dyr tv-apparat i golvet, spiller kaffe på datorn, välter en dyr vas, och så vidare.

Tips för billigare hemförsäkring

BytForsakring
Byt försäkringsbolag

Jämför – kolla runt för att se om det finns något försäkringsbolag som kan erbjuda dig bättre villkor än du har idag.

Glasses
Läs på

Se till att du är påläst så att du tecknar rätt försäkring. Det är viktigt att ha en heltäckande försäkring, samtidigt vill du inte behöva betala för förmåner som du inte har någon användning för.

RattBelopp
Välj rätt försäkringsbelopp

När du väljer försäkringsbelopp ska du försöka ange ett värde som motsvarar det verkliga värdet på din egendom. Genom att välja ett alltför för högt belopp betalar du varje månad för någonting du aldrig kommer att få igen.

NoggrannUppgifter
Var noggrann när du anger dina uppgifter

Ju mer exakt du är när du anger dina uppgifter, desto mer korrekt prisuppgift kommer försäkringsbolaget att ge dig. På så vis kan du också vara säker på att försäkringen bara täcker det du har behov av.

OnlineRabatt
Håll utkik efter online-rabatt

Somliga försäkringsbolag ger dig rabatt om du själv tecknar försäkringen online. Det brukar i och för sig bara röra sig om några hundralappar, men de pengarna kan du ju ha roligare för.

SamlaForsakring
Samla dina försäkringar hos ett försäkringsbolag

Har du fler försäkringar än din hemförsäkring? Det händer att försäkringsbolag erbjuder rabatt och ibland även sänkt självrisk när man samlar sina försäkringar hos dem. Kom ihåg att ta hänsyn till detta när du jämför mellan olika bolag.

Läs mer om försäkringar

Bästa försäkringsbolaget 2023

Ett sätt att avgöra vilket försäkringsbolag som är bäst är att utgå ifrån kundnöjdheten. Varje år mäter Svenskt kvalitetsindex (SKI) kundnöjdheten inom försäkringsbranschen. Här går vi igenom resultatet för 2022.

Vad är en försäkring?

En försäkring ger dig ett ekonomiskt skydd mot oförutsedda händelser som annars kan bli väldigt dyra. Tanken med försäkringar är att de ska sprida riskerna över en större grupp och över tid. Vi berättar mer om vad en försäkring är och varför den är viktig för dig som privatperson.

Dolda fel-försäkring: Hur fungerar den?

När du säljer ett hus är du som säljare ansvarig för dolda fel i upp till tio år efter att köparen har fått tillträde till huset. Om köparen upptäcker dolda fel betyder det att hen kan kräva att du som säljare ska ersätta kostnaderna för att åtgärda bristerna. Skulle det ske kan en dolda fel-försäkring skydda dig som säljare.