Försäkring för din BMW

Jämför bilförsäkringar enkelt hos oss och hitta en som passar din BMW

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min BMW? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra. Eftersom BMW är en relativ dyr bil att försäkra, är det extra viktigt att jämföra försäkringar för att hitta ett bra pris. 

Trafikförsäkring

Den grundläggande försäkringsnivån som alla motordrivna fordon i Sverige måste ha enligt lag. Trafikförsäkringen ger ersättning för personskador och vissa sakskador vid en trafikolycka. Däremot kan du inte få ersättning för skador på din egen bil. 

Halvförsäkring 

Denna försäkring kallas också för delkasko. Den innehåller en trafikförsäkring samt ersätter många olika skador som kan uppstå på din bil. Med en halvförsäkring kan du också få ersättning för andra oväntade händelser som rör din bil. Det är vanligt att delförsäkringarna stöld-, brand-, glas-, allrisk-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring ingår i halvförsäkringen. Exakt vad som ingår kan dock variera mellan olika försäkringsgivare.

Helförsäkring

Denna försäkring innehåller allt som de två lägre försäkringsnivåerna innehåller, med ett tillägg: en vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ersätter dig för skador på bilens kaross som kan uppstå vid till exempel en kollision eller skadegörelse. Helförsäkringen är det mest heltäckande skyddet för din bil. 

Vagnskadeförsäkring för BMW  

När du köper en ny BMW i Sverige får du en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Så länge vagnskadegarantin gäller behöver du bara ha en halvförsäkring för att din bil ska vara maximalt skyddad. När vagnskadegarantin löper ut, kan du lägga till en helförsäkring för att behålla det heltäckande skyddet. Du kan också välja att endast ha en trafikförsäkring på din BMW, men kom då ihåg att många skador och oväntade händelser inte täcks av trafikförsäkringen.

Märkesförsäkring BMW 

BMW har Trygg-Hansa som försäkringspartner och har ihop med dem tagit fram märkesförsäkringen BMW Försäkring. En märkesförsäkring är dock inget måste – du kan välja vilken försäkringsgivare du vill när du ska teckna en försäkring till din BMW. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om BMW 

BMW är ett tyskt bilmärke med en lång historia. De har gått från att tillverka flygplansmotorer till motorcyklar och sedan över till personbilar. Idag är BMW en global biljätte som många förknippar med lyx och stark prestanda. Idag äger BMW även Rolls-Royce och bilmärket Mini. 

Grundades 1916 

Historien om BMW börjar med grundandet av Bayerischen Flugzeug-Werke (BFW) år 1916. Det var Gustav Otto och Karl Rapp som grundade BFW. Det som senare skulle bli BMW var till en början två hopslagna företag, BFW och Rapp-Motorenwerke. 1917 bytte Rapp-Motorenwerke namn till Bayerischen Motoren-Werke, vars förkortning blir BMW.  

Kortfattad historik 

Under första världskriget tillverkade BMW flygplansmotorer. Efter Tysklands nederlag fick de dock förbud mot att göra det. Företaget fick då byta inriktning och började tillverka motorcyklar istället. Den första motorcykelmodellen, R32, lanserades 1923. Under 1920-talet började BMW även rikta in sig på personbilar. 1928 köpte de en bilfabrik i Eisenach och började tillverka bilar. Till en början kom de inte ut med egna modeller utan startade produktionen med licenstillverkning av det brittiska Austins modeller. 1932 kommer den första renodlade BMW-modellen, BMW 3/20 PS. 
 
Under 1930-talet etablerade BMW sig som en ledande aktör inom bilindustrin med flera banbrytande modeller inom både racing och lyx. Förbudet mot att tillverka flygplansmotorer hade dock hävts redan 1924 och produktion av flygplansmotorer var fortfarande en stor del av BMWs verksamhet. Under andra världskriget börjar de också tillverka raketer åt Tyskland och bilproduktionen stannade av. Många av deras fabriker bombades under krigets gång och efter kriget var BMWs framtid osäker. Bayern, där BMW hade sitt säte, hamnade under de allierades ockupation och det är inte förrän 1948 som de får möjlighet att börja med fordonstillverkning igen (då motorcyklar). 
 
Under 1950-talet lanserade BMW flera nya bilmodeller, men dessa lyckades inte få något större genomslag. De ekonomiska svårigheterna kulminerar 1959 och BMW riskerar att säljas ut till konkurrenten Daimler-Benz. Vändpunkten kommer i form av den tyske industrimannen Herbert Quandt, som kunde rädda BMW från konkurs. Under de kommande decennierna avlöser de nya bilmodellerna varandra och BMW får stora internationella framgångar. BMW blir en global aktör på personbilsmarknaden och 2004 tillverkar BMW över 1 miljon bilar på ett enda produktionsår. 

Om BMWs logotyp

BMWs logga är utformad som en ring med blåvita rutor i mitten, samt bokstäverna BMW ovanför. Många tror sig veta att de blå och vita fälten symboliserar en flygplanspropeller, men detta är felaktigt. Visserligen började BMW som en tillverkare av flygplansmotorer, men de blå och vita fälten är tagna från Bayerns vapensköld (dock i omvänd ordning). Ett reklamblad från 1929 visade en flygplansmotor med logotypen inuti och det var då som missförståndet uppstod. I de allra första versionerna av logotypen var den inre och yttre ringen guldfärgade, medan de idag går i silver. 

Huvudkontor 

BMW har sitt huvudkontor i München, Tyskland (München är även huvudstad i det tyska förbundslandet Bayern). Det svenska huvudkontoret ligger i Sollentuna.  

Vanligaste BMW-modellen i Sverige  

Totalt fanns det 243 230 bilar av märket BMW i trafik i Sverige i december 2023. 

BMW har 44 modellfamiljer, och inom dem finns inte mindre än 1 926 olika modeller. Den vanligaste modellfamiljen i Sverige är BMW 3-Serien. Den mest sålda BMW-modellen under 2023 var BMW I4. 
 
Andra populära BMW-modeller är: 

  • BMW X1 

  • BMW 5-Serien 

  • BMW X3 

  • BMW X5 

Jämför bilförsäkring för din BMW 

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din BMW, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.  

Utforska olika bilmärken