Försäkring för din Land Rover

Jämför olika bilförsäkringar här – snabbt och enkelt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Land Rover? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Land Rover

När du köper en Land Rover i Sverige ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin ersätter dig för skador på bilens kaross, precis som vagnskadeförsäkringen gör. Det innebär att du inte behöver teckna en helförsäkring de första 3 åren - det räcker att du har en halvförsäkring på din Land Rover för att den ska vara maximalt skyddad under dessa år. Men när vagnskadegarantin löper ut, behöver du teckna en helförsäkring för att fortsätta ha samma goda skydd.

Märkesförsäkring Land Rover

Land Rover erbjuder en märkesförsäkring för sina bilar i samarbete med Folksam. Om du väljer en märkesförsäkring får du extra förmåner och skydd, som exempelvis tillgång till märkesverkstad och reparation med originaldelar, hyrbilsförsäkring och gratis reparation av stenskott på vindrutan. Nackdelen är att en märkesförsäkring kan bli dyrare än en generell bilförsäkring.

Du väljer själv om du vill ha en märkesförsäkring eller inte. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Land Rover 

Land Rover är ett brittiskt bilmärke som ägs av Jaguar Land Rover (JLR), som sedan 2008 ingår i bilkoncernen Tata Motors. Med en Land Rover får du en kraftig terrängbil med snygg design.

Grundades 1978

Den allra första Land Rovern designades 1947 av Maurice Wilks, som då arbetade som teknisk direktör på det brittiska bilmärket Rover. Wilks inspirerades av den amerikanska jeepen, fordonet som hade använts mycket under andra världskriget och vars egenskaper Wilks gillade. Tanken var först att Land Rovern skulle användas för jordbruk. Bilen presenterades på Amsterdams bilsalong 1948 och ledde till stora framgångar för Rover. Tio år senare kom en omarbetad variant, Serie II, som även den blev populär. 

I början på 1970-talet lanserades modellfamiljen Range Rover, en lite lyxigare fyrhjulsdriven bil. 1971 kom Land Rover Serie III, som hade en rad förbättringar jämfört med sina föregångare. 1978, efter att ha ägts av Leyland Motor Corporation och British Leyland i omgångar, blev Land Rover ett eget bilmärke. Under 1990-talet lanserades modellerna Land Rover Discovery och den lilla Land Rover Freelander. 1994 köpte BMW företaget, för att sedan sälja det till Ford år 2000. 2008 sålde Ford Land Rover och Jaguar till indiska Tata Motors. 

Med åren har Land Rovers bilar gått från att vara kantiga terrängbilar till att bli mer komfortabla och stadsanpassade. Idag producerar Land Rover modellfamiljerna Range Rover, Land Rover Defender och Land Rover Discovery. Under 2024 lanseras den första av deras helt elektriska bilar: Range Rover Electric. 

Hur mycket kostar en Range Rover?

En ny Range Rover kostar i nuläget från 529 000 kr och ända upp till knappt 3 000 000 kr, beroende på vilken typ av Range Rover du väljer. En begagnad Range Rover går att få från 369 000 kr och uppåt. 

Huvudkontor 

Jaguar Land Rover Limited, där Land Rover ingår, har sitt huvudkontor i Whitley i Coventry (Storbritannien). Jaguar Land Rover Limited ingår i sin tur i den stora indiska bilkoncernen Tata Motors, som har sitt huvudkontor i Mumbai. 

Vanligaste Land Rover-modellen i Sverige

Totalt fanns det 10 273 Land Rover-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Land Rover Discovery, en 7-sitsig familje-SUV. Den mesta sålda Land Rover-modellen 2023 var Range Rover Sport, en sportig lyx-SUV. 

Andra populära Land Rover-modeller är: 

  • Range Rover Evoque 

  • Land Rover Defender 

  • Land Rover Freelander 

Jämför bilförsäkring för din Land Rover

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Land Rover, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken