Glad kvinna framför en sjö som pratar om att samla lån och krediter
trust pilot logotype
4.6 av 5
3430 omdömen

Låna pengar med lägst ränta

Jämför dina lån

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 5.95% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.11%, tot. belopp 239 262:-,
kostnad 1 994:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2021-02-15.

Individuell ränta 2.95–27.0% (effektiv ränta 2.99–29.90%). Återbet. tid 1-20 år.

Saklig och kunnig vägledning om hur Zmarta fungerar. Vänligt bemötande. Jag är tacksam att det ringde en person från Zmarta till oss. Att samla lånen till en betalning per månad, ger bättre överblick och struktur i ekonomin.
Säger Ruth Ericsson
17 januari 2022
4,6 av 5 baserat på 3 430 omdömen

Låna pengar via Zmarta

 • Privatlån upp till 600 000 kr.
 • Bolån upp till 10 000 000 kr.
 • Få låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt.
 • Endast en kreditupplysning från UC.
 • Ansök på bara några minuter.

Därför är det bra att jämföra innan du lånar pengar

Många vänder sig till sin vanliga bank när de ska låna pengar, men det är inte alltid den banken som kan ge det bästa lånet. Istället bör du jämföra långivare för att vara säker på att du får de mest fördelaktiga villkoren till den lägsta räntan.

Långivare utgår från flera olika faktorer när de bestämmer vilken ränta de ska ge dig på ditt banklån. De bedömer bland annat din ekonomi och hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. Långivarna värderar dessa faktorer olika mycket, vilket gör att ränta och villkor kan variera beroende på långivare. Därför är det alltid bra att se över låneerbjudanden och jämföra lån från flera långivare innan du lånar pengar. Då kan du vara säker på att du inte betalar mer än vad du behöver för ditt lån.

När du ansöker om att låna pengar via Zmarta skickas din låneansökan till flera långivare samtidigt med bara en kreditupplysning från UC. Ju färre kreditupplysningar du har desto bättre är din kreditvärdighet, vilket gör dig mer attraktiv som låntagare. Jämför lånen och välj det mest fördelaktiga.

Det här kan du låna pengar till via Zmarta

För att kunna låna pengar behöver du veta vad för typ av lån som passar dig bäst. Ska du köpa bostad, ta en jordenruntresa eller kanske samla dyra smålån för att minska på månadskostnaden?

Zmarta förmedlar, kort och gott, två olika typer av lån – privatlån och bolån. Här nedan kan du läsa mer om vad du kan använda de olika lånen till och vad det innebär.

Bolån: lån med bostad som säkerhet

När du lånar pengar genom ett bolån så lämnar du din bostad som säkerhet för lånet. Det är ett lån som du kan ta om du exempelvis ska köpa en ny bostad, vill flytta ditt bolån eller utöka ditt bolån för att renovera din bostad.

Du kan bara utöka ditt bolån om du har ett så kallat övervärde i din bostad, alltså att du inte har utnyttjat belåningsgraden (85 %) till max.

Privatlån: lån utan säkerhet

När du tar ett privatlån behöver du inte lämna någonting som säkerhet för lånet. Ett privatlån kan du därför använda till exempelvis en resa, bröllop, ny bil eller renovering. Många använder ett privatlån till att samla dyra smålån och krediter för att minska på månadskostnaden.

Låna pengar med låg ränta

När du lånar pengar av en bank eller långivare så är det med räntan som du betalar för ditt lån. Därför är ett lån med låg ränta guld värt. Ju lägre ränta du har, desto mindre betalar du för ditt lån.

Genom att jämföra olika lån och långivare kan du vara säker på att du tecknar lånet med lägst ränta. Låt oss på Zmarta hjälpa dig – vi jämför upp till 35 långivare samtidigt så att du sparar både tid och pengar.

Medsökande ökar chanserna till ett bättre lån

För att öka dina chanser att få låna pengar med bra villkor är vårt tips att ha en medsökande på ditt lån. Det kan vara din partner eller en familjemedlem som står på lånet tillsammans med dig. Det ökar dina chanser till bättre villkor, som lägre ränta eftersom säkerheten för långivaren ökar när ni är två låntagare istället för en.

Kostar det något att låna pengar genom Zmarta?

Nej, det är helt kostnadsfritt. Vi är en fristående jämförelsetjänst och du får exakt samma villkor och ränta som du hade fått om du gick direkt till varje enskild bank eller långivare, bara att du hos Zmarta har möjligheten att jämföra lån och ta det bästa för din privatekonomi.

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket pengar kan jag låna?
  Genom oss på Zmarta kan du låna upp till 600 000 kronor i ett privatlån. Gällande bolån kan du ansöka om att låna upp till 10 000 000 kr.
 • Hur får jag lägre ränta?

  Räntan sätts alltid individuellt och baseras på lånebeloppet, din återbetalningsförmåga och om du har några befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta får du generellt. En medsökande kan också öka dina möjligheter till en bättre ränta, större lånebelopp samt bättre lånevillkor.

  En medsökande kan vara vem som helst som står dig nära; din partner, familjemedlem eller bästa vän. Den medsökande tar delat ansvar för lånet, vilket är en extra säkerhet för långivaren.

 • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?

  Alla långivare bedömer ungefär samma faktorer, men varje faktor får olika stor betydelse och påverkar deras bedömning olika mycket. Därför skiljer sig räntorna och erbjudandena du kan få av olika långivare trots att du anger samma uppgifter.

  Exempel på faktorer som bedöms är:

  • Din inkomst
  • Din ålder
  • Din boendeform
  • Om du har tidigare skulder, samt hur stora de är
  • Om du har betalningsanmärkningar
  • Om du har gjort många kreditupplysningar
 • Kan jag låna när jag har en betalningsanmärkning?
  Ja, vissa långivare godtar betalningsanmärkningar. Det görs en manuell bedömning av din ekonomi och du kan ha möjlighet att låna pengar trots betalningsanmärkning. Exempelvis kan du låna pengar trots en betalningsanmärkning om din ekonomi och förmåga att betala tillbaka lånet bedöms som tillräcklig.
 • Tar ni bara en kreditupplysning?

  Ja! Trots att vi jämför lån från upp till 35 olika långivare görs bara en kreditupplysning hos UC på dig som söker lån.

  I vanliga fall vill varje långivare göra en kreditupplysning, men fördelen med att jämföra lån hos Zmarta är att det endast görs en kreditupplysning trots att du kan få låneerbjudanden från flera långivare samtidigt.

 • Hur lång tid tar det innan pengarna betalas ut?
  I bästa fall kan du få pengarna utbetalda till ditt konto redan samma dag när det gäller privatlån. Vissa banker och långivare tar lite längre tid på sig, då kan det ta uppemot 3-5 bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.
 • Vad krävs för att ta ett lån genom Zmarta?
  Det krävs att du är minst 18 år gammal, har en årsinkomst på minst 100 000 kr och att du inte ha några obetalda skulder hos kronofogden.
 • Kan jag återbetala lånet i förtid?
  Ja! Om du skulle få pengar över och vilja betala tillbaka lånet i förtid kan du absolut göra det. Du kontaktar då din långivare eller bank för att bena ut detaljerna.
 • Hur flyttar jag ett lån?
  Att flytta lån innebär egentligen att du tecknar ett nytt lån för att betala av ditt nuvarande lån. Vanligen flyttar man sitt lån för att få bättre lånevillkor, exempelvis en lägre ränta eller månadskostnad, på det nya lånet.

Tre tips när du tar ett lån

LANA PENGAR horizontal icons 1 AMOUNT rev 2-01
Ansök om rätt lånebelopp

Många tror att de lättare får avslag om de ansöker om för högt belopp. Det stämmer inte. Banken säger alltså inte nej bara för att du har ansökt om att få låna mer än de anser att din ekonomi klarar av. De ger dig ett erbjudande på den summa de anser vara rimlig.

LANA PENGAR 2 combine-01
Tillsammans är ni starkare

Din ekonomi är starkare om du har en medsökande. Därför finns det goda chanser att ni tillsammans kan få ett högre lånebelopp och lägre ränta.

LANA PENGAR 3 apply-01
Ansök igen

Om du har fått avslag på en ansökan och fortfarande vill ta ett lån – sök igen när dina personliga eller ekonomiska förutsättningar ändras.

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt