Låna pengar till låg ränta

Vill du låna pengar online har du kommit rätt

Det är inte lätt att hitta det bästa lånet, särskilt då alla har olika förutsättningar och önskemål. Zmarta gör det enklare att låna pengar. När du ansöker kostnadsfritt genom Zmarta gör vi en enda kreditupplysning hos UC. Vi kontaktar sedan våra samarbetspartners och hittar det lån som passar dig bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil ger Zmarta dig mest lån för pengarna.

Privatlån
Samla lån

Du vill väl spara tusenlappar?

Det är dyrt att ha flera lån. Vi hjälper dig att samla dyra lån och krediter till ett enda lån för att du ska få bättre villkor och sänka din månadskostnad. Fyll i och skicka din ansökan.

Ansök nu Läs mer
Privatlån

600 000 anledningar att drömma

Zmarta är här för dig och det du vill ha. Oavsett om du har drömmar för 50 000 eller 600 000 kronor ser vi till att du får det privatlån som passar dig och dina behov bäst. 

Ansök nu Läs mer
Billån

Liten, smart, snabb eller snygg?

Låt Zmarta hjälpa dig att hitta det bästa billånet så att du kan köpa den kärra som passar just dig. Ansök här nedanför så väljer Zmarta ut alternativ som ger dig billiga billån.

Ansök nu Läs mer
Företagslån

På dina villkor i stället för bankens

Om din firma behöver pengar till en investering, vet du att en låneansökan hos banken ofta går för långsamt. Hos Zmarta fungerar det tvärt om så att du ska vinna tid.

Ansök nu Läs mer
Bolån

Låt boendeplanerna bli verklighet

Är det dags att köpa ny lägenhet, flytta till hus eller lägga om bolånet? Här kan du både jämföra bolånealternativ och se så att ingen bank kan erbjuda dig en bättre deal än den du redan har!

Jämför nu

Låna pengar via Zmarta

Ibland finns inte möjligheten att spara ihop pengarna som behövs för ett köp. Det kan röra sig om ett större köp så som en bostad eller en hastigt uppkommen utgift som att bilen gått sönder. Då kan ett lån lösa situationen.

Det finns många sätt att låna pengar på; av familj och vänner, direkt av banken eller via en låneförmedlare som Zmarta. Att låna av familj och vänner är oftast en bra lösning för mindre lån som man kan betala tillbaka snabbt. Kom dock ihåg att låna pengar av familj och vänner kan skada relationen om det görs för ofta eller pengarna inte betalas tillbaka. Behöver man låna mer pengar och kanske över en längre tid är det ofta en god idé att använda en låneförmedlare för att få så bra ränta som möjligt.

Hur sätts räntan?

När man lånar pengar görs alltid en kreditupplysning. Den görs för att avgöra hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. Om det visar sig att du alltid betalat dina skulder i tid och har ett fast jobb och fast inkomst med mera, anses du vara en låg risk. Då vill banken mer än gärna låna ut pengar till dig och du får en låg ränta. Skulle du vara i en omvänd situation blir räntan troligen högre. De kan vara värt att kontrollera om det finns någon i din omgivning som kan ställa upp som medsökande, det vill säga en person till som står på lånet och "säkrar" det. Med en medsökande sjunker risken och då sjunker oftast räntan.

Andra saker som påverkar räntan är om det finns någon säkerhet som banken kan ta om du inte klarar av att betala tillbaka lånet. Ska du låna till bostad eller bil kan oftast bostaden eller bilen vara bankens säkerhet. Det är därför vi har begreppen bolån och billån. Den typen av lån ger ofta lägre ränta eftersom risken är lägre för banken.

Undrar du något annat om lån? Läs i så fall våra frågor och svar.

Saker att tänka på när du lånar pengar:

  • För alla typer av lån har vi en räknare och fyller du i din information här kommer den att räkna ut en ungefärlig månadskostnad. Gör en kalkyl över din inkomst och dina månadsutgifter och kontrollera att du har råd med lånet.
  • Tänk över vad du tänkt köpa. Kommer det du köper försvinna innan du betalat tillbaka lånet kan det ge en trist eftersmak att ha lånat till det. Renovering, dator, tv, vitvaror och liknande är exempel på sådant som finns kvar en längre tid och där lånet är betalt innan sakerna är slängda. Resor är ett typiskt exempel på något som passerar snabbt och lämnar dig kvar med lånet. Tänk dig för innan du lånar till en sommarsemester utomlands då du kan få sitta kvar med lånet i det svenska vintermörkret. Om du däremot får chansen till en drömresa och saknar lite pengar för att finansiera den, är det inga fel i att titta på ett lån för att förverkliga resedrömmen.
  • Om du ska ta ett privatlån, prata med familj och vänner och se om någon av dem kan ställa upp som medsökande. Detta ökar dina chanser att få lånet.

Typer av lån

Att låna pengar kan göras på lite olika sätt och vi har redan pratat om bolån och billån. Men det finns fler typer av lån.

Privatlån
Ett privatlån, även kallat blancolån, är det enklaste lånet där du som privatperson lånar pengar för att exempelvis köpa något. Ett privatlån är ett lån där banken inte ges någon säkerhet i form av till exempel en bostad eller bil. Bankerna tittar därför på dig och din förmåga att betala tillbaka pengarna. Via Zmarta kan du låna upp till 600 000 kronor till något du drömmer om men inte har tid att spara till.

Billån
Att köpa en bil är ofta ett större köp än vad man har pengar till. För att få ett billån måste du köpa bilen utav en bilhandlare och bilen får inte vara äldre än några år gammal. Med bilen som säkerhet har du möjlighet att få bättre ränta och möjligheter till längre återbetalningstid. Du kan fylla i vår räknare för billån och se vilken månadskostnad du skulle få beroende på priset på bilen du tänkt köpa.

Bolån
Ett lån där bostaden är bankens säkerhet för lånet. Dessa lån har ofta en lägre ränta och du kan testa Zmartas bolånekalkylator för att se vad dina månadskostnader skulle bli beroende på vad bostaden du tänkt köpa kostar.

Samla lån
Att ha sina lån samlade kan ofta innebära lägre kostnader. Små och snabba lån är enkla att ta men dyra att betala tillbaka och misslyckas man att betala tillbaka dem snabbt kan det i längden bli ohållbart. Att då samla alla små och snabba lån till ett större hos en och samma bank gör att du kan få dina lånekostnader under kontroll.

Företagslån
Zmarta kan hjälpa dig om du har en bra affärsidé men saknar pengarna för att förverkliga den. Eftersom det finns en affärsverksamhet i grunden blir detta lån mer förmånligt än ett privatlån. I övrigt liknar företagslån och privatlån varandra och som mest kan du låna 600 000 kronor till företaget genom Zmarta.

Om Zmarta

Zmarta är det nya smarta sättet att jämföra lån, försäkringar, kreditkort och sparande online och hitta de bästa alternativen för dina pengar.

Det är en ny finansiell tjänst – men vi är inga färskingar. Bakom står Zmarta Group med över 17 års erfarenhet av låneförmedling och tillhörande tjänster. En erfarenhet som gör att du alltid kan känna dig trygg och veta att du får den absolut bästa kompetensen, så att du kan välja det bästa erbjudandet för dina behov.

Licensierad konsumentkreditförmedlare

Zmarta, genom Freedom Finance Kreditservice AB, är ett så kallat konsumentkreditinstitut och har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla krediter. Bolaget har också tillstånd från Finansinspektionen att bedriva försäkringsförmedling. Med Zmartas tjänster kan du lita på att vi ger dig bästa möjliga service på ett tryggt och enkelt sätt.

Vill du veta ännu mer om Zmarta? Klicka här.

Säkert

Du behöver aldrig vara orolig när du använder Zmartas tjänster. Vi skickar all data krypterat och uppdaterar både system och rutiner med jämna mellanrum. Vi garanterar att dina uppgifter alltid är i säkert förvar så att du kan sova gott om natten.

Enkelt

Enkelhet är vårt förnamn. Det enda du behöver göra är att fylla i en ansökan här på hemsidan. Sedan tar vi kontakt med våra långivare och tar fram flera smarta låneförslag som du kan välja mellan.

Kostnadsfritt

Det är helt kostnadsfritt att använda Zmartas tjänster och du behöver inte välja något av de förslag som vi föreslår. Om du väljer ett av våra alternativ behöver du bara signera avtalet och skicka det till långivaren. Smart och smidigt, eller hur?

Säkert

Du behöver aldrig vara orolig när du använder Zmartas tjänster. Vi skickar all data krypterat och uppdaterar både system och rutiner med jämna mellanrum. Vi garanterar att dina uppgifter alltid är i säkert förvar så att du kan sova gott om natten.

Enkelt

Enkelhet är vårt förnamn. Det enda du behöver göra är att fylla i en ansökan här på hemsidan. Sedan tar vi kontakt med våra långivare och tar fram flera smarta låneförslag som du kan välja mellan.

Kostnadsfritt

Det är helt kostnadsfritt att använda Zmartas tjänster och du behöver inte välja något av de förslag som vi föreslår. Om du väljer ett av våra alternativ behöver du bara signera avtalet och skicka det till långivaren. Smart och smidigt, eller hur?

Vad våra kunder säger

Här kan du läsa om vad våra kunder säger om oss hos betygsättaren Trustpilot. Vi visar alltid upp alla betyg och omdömen som kommer in för att ge dig en så klar bild som möjligt över vilka vi är och vad vi gör.

  • Snittbetyg från våra kunder: {avgReview} av {totalReview}

    Baserat på {reviews} omdömen

  • Snittbetyg från våra kunder: {avgReview} av {totalReview}

    Baserat på {reviews} omdömen

Våra samarbeten

Zmarta samarbetar med över 20 banker, långivare och försäkringsbolag. På så sätt kan vi se till att du får det bästa erbjudandet med de bästa villkoren. Här nedanför ser du ett urval av våra samarbetspartners på långivarsidan.

;