loans

Låna pengar

Låna pengar till en lägre ränta - det är kostnadsfritt att jämföra och enkelt att ansöka

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – en UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Individuell ränta 3.25–29.40% (effektiv ränta 3.30–30.40%). Återbet. tid 1-20 år.

4,7 av 5 baserat på 19 646 omdömen

29 maj 2023

Mona säger:

Gick som förväntat!

Zmarta Illustrations Right Loan Amount 20

Ansök om rätt lånebelopp

Många tror att de lättare får avslag om de ansöker om för högt belopp. Det stämmer inte. Banken säger alltså inte nej bara för att du har ansökt om att få låna mer än de anser att din ekonomi klarar av. De ger dig ett erbjudande på den summa de anser vara rimlig.

Zmarta Illustrations Co-applicant 21

Tillsammans är ni starkare

Din ekonomi är starkare om du har en medsökande. Därför finns det goda chanser att ni tillsammans kan få ett högre lånebelopp och lägre ränta.

Zmarta Illustrations Re-apply 5

Ansök igen

Om du har fått avslag på en ansökan och fortfarande vill ta ett lån – sök igen när dina personliga eller ekonomiska förutsättningar ändras.

Låna pengar via Zmarta

 • Privatlån upp till 600 000 kr

 • Bolån upp till 10 000 000 kr

 • Få låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt

 • Endast en kreditupplysning från UC

 • Ansök på bara några minuter

Vikten att jämföra innan du lånar pengar

Genom att jämföra flera banker och långivare innan du lånar pengar, kan du få ett bättre låneerbjudande med de mest fördelaktiga villkoren och den lägsta räntan.

Långivare utgår från flera olika faktorer när de bestämmer vilken ränta de ska ge dig på ditt lån. De bedömer bland annat din ekonomi och hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. De flesta långivarna värderar dessa faktorer olika mycket, vilket gör att ränta och villkor kan variera beroende på långivare, en av anledningarna till varför du ska jämföra lån från flera långivare innan du lånar pengar.

Jämför lån med Zmarta

När du jämför lån via Zmarta skickas din låneansökan till flera banker och långivare samtidigt, med bara en kreditupplysning från UC. Du kan få flera upplysningskopior skickade till dig, men det tas endast en UC. kopiorna är något som långivarna själva bestämmer om du vill skicka till dig eller inte, i originalupplysningen hittar du all information när det kommer till din kreditupplysning.

 • Fyll i hur mycket du vill låna och återbetalningstid

 • Fyll i dina uppgifter och om du har en medsökande

 • Se över din ansökan och skicka in den

 • Du kommer få ett, inget eller flera låneerbjudanden

I korthet sköter Zmarta grovjobbet genom att samla de bästa låneerbjudandena från banker och långivare som matchar din ekonomiska situation bäst.

Fler fördelar att jämföra och ansöka via Zmarta:

1. Enkel process med snabba svar
Du fyller snabbt och smidigt i dina uppgifter samt hur mycket du vill ansöka om. Din ansökan skickas direkt och du matchas med upp till 35 banker och långivare.

2. Kostnadsfritt och utan bindningstid
Det kostar dig inte en krona att jämföra lån med Zmarta. Det finns inga krav som binder dig till din låneansökan och du behöver inte tacka ja till något erbjudande.

3. En kreditupplysning
När du skickar din låneansökan via Zmarta skickas den vidare till upp till 35 banker och långivare. Trots att du kan få låneerbjudanden från 35 långivare tas bara en UC. Detta betyder att ditt kreditvärde inte behöver påverkas, något som skulle kunna ske om du gick till varje enskild bank eller långivare med din ansökan. Du kan få flera upplysningskopior skickade till dig, men det tas endast en kreditupplysning.

4. Personlig service på högsta nivå
Zmartas handläggare är specialister när det kommer till lån. De ser till att du får bästa hjälpen under hela låneprocessen.

Hur får man ett lån med låg ränta?

När du tar ett lån hos en bank så betalar du tillbaka lånet (amorteringen), samt en kostnad för lånet – ränta. Genom att jämföra kan du vara säker på att du tecknar ett lån med så låg ränta som möjligt. Låt oss på Zmarta hjälpa dig – jämför upp till 35 långivare samtidigt så att du sparar både tid och pengar.

Vad är låg ränta på lån?

Beroende på vilken form av lån du ansöker om och hur mycket, är det svårt att säga vad som klassas som låg ränta, det är även väldigt individuellt då räntan sätts utifrån din ekonomiska situation. Räntan för ett bolån kan inte heller jämföras med räntan för ett privatlån. Detta är en av de största anledningarna till varför du jämför lån med låg ränta, då kan du enkelt hitta det som passar din ekonomi.

Vad påverkar räntan när man tar ett lån?

Räntan sätts alltid individuellt och baseras på lånebeloppet, din återbetalningsförmåga och om du har några befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta får du generellt.

Låna pengar med låg ränta

För att låna pengar med låg ränta är det viktigt att jämföra olika långivare. Räntan sätts individuellt, baserat på lånebeloppet, återbetalningsförmågan och befintliga skulder.

Varför ska du låna pengar?

Vilken form av lån passar dig bäst? Ska du köpa bostad? Ta en jordenruntresa? Eller planerar du att samla dyra smålån för att minska på månadskostnaden? Zmarta förmedlar tre olika typer av lån – privatlån, bolån och företagslån.

Bolån: lån med bostad som säkerhet

När du lånar pengar genom ett bolån så lämnar du din bostad som säkerhet för lånet. Det är ett lån som du kan ta om du vill köpa ny bostad, flytta ditt bolån eller utöka ditt bolån för att renovera din bostad.

Du kan bara utöka ditt bolån om du har ett så kallat övervärde i din bostad, alltså att du inte har utnyttjat belåningsgraden på 85 % till max. Ta reda på vad som krävs för att låna pengar till bostad idag.

Privatlån: lån utan säkerhet

När du tar ett privatlån behöver du inte lämna någonting som säkerhet för lånet. Ett privatlån kan du därför använda till exempelvis en resa, bröllop, ny bil eller renovering. Många använder ett privatlån till att samla dyra lån och krediter för att minska på månadskostnaden.

Företagslån: kickstarta ditt företag

Om du är ute efter ett startkapital eller om du vill boosta ditt företag, så kan Zmarta hjälpa dig att jämföra bland 11 olika långivare för att hitta ett företagslån som passar dig och ditt bolag.

Andra typer av lån

Zmarta erbjuder flera möjligheter när det kommer till att samla och jämföra lån med låg ränta:

Kriterier för att få låna pengar

Att låna pengar online via Zmarta kommer med följande grundkrav:

 • Du måste ha fyllt 18 år

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Vara folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden*

*Med obetalda skulder menar vi inte betalningsanmärkningar, då man fortfarande kan bli beviljad lån hos banker och långivare trots betalanmärkning. Obetalda skulder betyder en innestående skuld hos Kronofogden som man inte har betalat av ännu.

Kan man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Vissa långivare godtar betalningsanmärkningar. Det görs en manuell bedömning av din ekonomi och du kan ha möjlighet att ta ett privatlån trots betalningsanmärkning.

Öka chanserna med en medsökande

Du kan öka dina chanser att låna pengar tillsammans med en medsökande, du ökar då även chanserna till bättre villkor och lägre ränta. En medsökande hjälper dina chanser speciellt om du har betalningsanmärkningar, då säkerheten för långivaren ökar när ni är två låntagare istället för en då ni delar på ansvaret för att betala lånet.

Varför tas det en kreditupplysning när man vill låna pengar?

Innan du lånar pengar tas det en kreditupplysning, fördelen när man ansöker om lån via Zmarta är att istället för flera upplysningar tas enbart en. Detta gör att man skyddar sitt kreditvärde och kan få låneerbjudanden från över 35 stycken banker och långivare.

Som nämnt tidigare så kommer det endast att ta en kreditupplysning, du kan dock få flera kreditkopior skickade till dig. Dessa är precis som namnet säger kopior av den kreditupplysning som vi på Zmarta tog. Banker och långivare kan välja att skicka en kopia till dig bara.

Söka lån med Zmarta

När du söker lån måste du ha fyllt 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kr, vara folkbokförd i Sverige och inte ha obetalda skulder hos Kronofogden. Långivare kan godkänna lån trots betalningsanmärkningar, och chanserna ökar med en medsökande. Zmarta skyddar ditt kreditvärde genom att endast ta en kreditupplysning för flera låneerbjudanden.

Slipp krångel, låna pengar online med Zmarta

Allt ska vara så enkelt och smidigt som möjligt idag, att låna pengar online är inget undantag. Att gå direkt till en långivare eller bank kan ta tid, det finns även en risk att de inte kommer att erbjuda dig ett lån. Skulle de ske är du tillbaka på ruta ett och måste börja om hela processen. Går du istället via en jämförelsetjänst (som Zmarta), kan du ansöka om att låna pengar direkt online och få erbjudanden från upp till 35 banker och långivare.

Vi tar steget längre och gör grovjobbet åt dig, allt du behöver göra är att fylla i din låneansökan och skicka in den, sedan är det bara att vänta. Vi återkommer så fort du har fått ett låneerbjudande så att du i lugn och ro kan jämföra lånen och hitta det som passar dig bäst.

Bra att veta innan du ska låna pengar

1. Samla dina befintliga lån

Visst, det kan kännas märkligt att ta ett lån för att lösa andra lån. Men genom att samla befintliga lån så kan man få bättre villkor samt lägre ränta. Detta kan hjälpa dig minska dina månadskostnader avsevärt.

2. Avsluta onödiga abonnemang

Har du en streamingtjänst du inte använder? Sajnat upp dig till audioböcker du lyssnar på en gång i halvåret? Säg upp dem! Genom att avsluta abonnemang som man inte använder så sparar man in en rejäl slant som kan gå till andra utgifter.

3. Gör en budget

Skapa en budget för din privatekonomi. Ta med varenda krona och se över alla inkomster och utgifter. Skapar man en budget (och håller den), så får man ofta mer över i slutet av månaden och man kan snabbt se om det finns några utgifter som man kan ta bort.

4. Använd dig av en låneförmedlare

Men en förmedlare som Zmarta så tas endast en kreditupplysning och man får alla låneerbjudanden på en och samma plats – allt man behöver göra är att jämföra och välja.

Andra smarta tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Hitta rätt bilförsäkring

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket pengar kan jag låna?
 • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?
 • Tar ni bara en kreditupplysning?
 • Hur lång tid tar det innan pengarna betalas ut?
 • Vad krävs för att ta ett lån genom Zmarta?
 • Kan jag återbetala lånet i förtid?
 • Hur flyttar jag ett lån?

Artiklar om lån

Beställ en gratis kreditupplysning på dig själv

Din kreditvärdighet är ett mått på din betalningsförmåga och en viktig faktor när du lånar p...

Låna pengar utan UC – vad är det egentligen?

Lån utan UC betyder inte lån utan UC. Så, vad betyder det? Att ansöka om lån kommer alltid m...

Snabblån – därför ska du inte låna pengar snabbt

Att låna snabbt, som snabblån, erbjuder en enkel ansökan och snabb utbetalning, men kommer o...

Låna med Zmarta

Jämför och låna upp till 600 000 kr.

Chatta med oss! Chatt