loans

Låna pengar

Låna pengar till en lägre ränta - det är kostnadsfritt att jämföra och enkelt att ansöka

Menade du ?
 • Kostnadsfri jämförelse
 • Flera långivare – en UC

*Ränteex.: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99% (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22%, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28.

Individuell ränta 3.25–29.40% (effektiv ränta 3.30–30.40%). Återbet. tid 1-20 år.

4,6 av 5 baserat på 20 100 omdömen
As
AR säger:

Det gick snabbt och smidigt att få betalning

24 september 2023
ks
kamran säger:

Snabb,hjälpsam,trevlig

24 september 2023
Js
Janaka säger:

Jättebra kund service... smart jag rekommenderar 🤛

21 september 2023

Jämför lån och låna pengar med Zmarta

 • Privatlån upp till 600 000 kr

 • Bolån upp till 10 000 000 kr

 • Få låneerbjudanden från flera banker och långivare samtidigt

 • Endast en kreditupplysning från UC

 • Ansök på bara några minuter

Att jämföra lån innan du går vidare kan vara avgörande när det kommer hur hög månadskostnad du får. Fördelen med att jämföra flera på ett och samma ställe är inte bara att det endast tas en kreditupplysning heller, men du har även allt samlat så att du enkelt kan hålla koll, få hjälp och slipper tänka på något annat än att välja rätt.

Hitta lånet för dig

 Zmarta Illustrations CRM Electricity agreement generic 16

Ansök

Ansök om ett lån själv eller tillsammans med någon. Du binder dig inte till något och det kostar ingenting att få låneerbjudanden.

Zmarta Illustrations Comparison Generic 10

Jämför

Genom att jämföra flera banker ovh långivare kan du hitta de bästa villkoren ovh den lägsta räntan för din ekonomi.

Zmarta Illustrations Payout 28

Välj

När du fått låneerbjudanden och jämfört dem är det dags att bestämma dig för vilket du ska välja.

Vikten att jämföra innan du lånar pengar

Genom att jämföra flera banker och långivare innan du lånar pengar, kan du få ett bättre låneerbjudande med de mest fördelaktiga villkoren och den lägsta räntan.

Långivare utgår från flera olika faktorer när de bestämmer vilken ränta de ska ge dig på ditt lån. De bedömer bland annat din ekonomi och hur troligt det är att du kan betala tillbaka lånet. De flesta långivarna värderar dessa faktorer olika mycket, vilket gör att ränta och villkor kan variera beroende på långivare, en av anledningarna till varför du ska jämföra lån från flera långivare innan du lånar pengar.

Fler fördelar att jämföra och ansöka via Zmarta:

1. Enkel process med snabba svar
Du fyller snabbt och smidigt i dina uppgifter samt hur mycket du vill ansöka om. Din ansökan skickas direkt och du matchas med upp till 35 banker och långivare.

2. Kostnadsfritt och utan bindningstid
Det kostar dig inte en krona att jämföra lån med Zmarta. Det finns inga krav som binder dig till din låneansökan och du behöver inte tacka ja till något erbjudande.

3. En kreditupplysning
När du skickar din låneansökan via Zmarta skickas den vidare till upp till 35 banker och långivare. Trots att du kan få låneerbjudanden från 35 långivare tas bara en UC. Detta betyder att ditt kreditvärde inte behöver påverkas, något som skulle kunna ske om du gick till varje enskild bank eller långivare med din ansökan. Du kan få flera upplysningskopior skickade till dig, men det tas endast en kreditupplysning.

4. Personlig service på högsta nivå
Zmartas handläggare är specialister när det kommer till lån. De ser till att du får bästa hjälpen under hela låneprocessen.

Låna pengar med låg ränta

För att låna pengar med låg ränta är det viktigt att jämföra olika långivare. Räntan sätts individuellt, baserat på lånebeloppet, återbetalningsförmågan och befintliga skulder.

När du tar ett lån hos en bank så betalar du tillbaka lånet (amorteringen), samt en kostnad för lånet – ränta. Genom att jämföra kan du vara säker på att du tecknar ett lån med så låg ränta som möjligt. Låt oss på Zmarta hjälpa dig – jämför upp till 35 långivare samtidigt så att du sparar både tid och pengar.

Vad är låg ränta på lån?

Beroende på vilken form av lån du ansöker om och hur mycket, är det svårt att säga vad som klassas som låg ränta, det är även väldigt individuellt då räntan sätts utifrån din ekonomiska situation. Räntan för ett bolån kan inte heller jämföras med räntan för ett privatlån. Detta är en av de största anledningarna till varför du jämför lån med låg ränta, då kan du enkelt hitta det som passar din ekonomi.

Effektiv ränta är den räntan du ska ha koll på, även om den nominella räntan nämns oftare när banker marknadsför sig, men den effektiva räntan ska alltid finnas med i låneavtalet. Du får den effektiva räntan genom att samla ihop lånets totala kostnader, detta inkluderar bland annat nominell ränta, uppläggningsavgift och aviavgift.

Läs allt om vad effektiv ränta är här.

Vad påverkar räntan när man tar ett lån?

Räntan sätts alltid individuellt och baseras på lånebeloppet, din återbetalningsförmåga och om du har några befintliga skulder. Ju bättre återbetalningsförmåga, desto lägre ränta får du generellt.

Hur får man ett lån med låg ränta?

Ju bättre ekonomisk situation du har, desto bättre är dina chanser att få ett låneerbjudande. Det finns mycket du kan göra själv för att öka dina möjligheter att få ett så bra låneerbjudande som möjligt, detta inkluderar att ha en medsökande, inte ha några betalningsanmärkningar och att inte ansöka om ett orealistiskt lånebelopp.

Ränteavdrag

Ränteavdrag kommer med alla lån, oavsett vilken typ av lån du ansöker om. Under 1 år är räntekostnaderna avdragsgilla. 30 %, eller upp till 100 000 kronor dras av, detta sker automatiskt på din deklaration.

Annuitet VS rak amortering

När det kommer till annuitetslån så betyder det att ett fast belopp bestäms innan och där amortering- och räntedelen kan variera. Beloppet som betalas är dock lika stort varje månad.

Rak amortering är en betyder att du betalar en fast summa varje månad och där räntan tillkommer utöver.

Varför ska du låna pengar?

Vilken form av lån passar dig bäst? Ska du köpa bostad? Ta en jordenruntresa? Eller planerar du att samla dyra smålån för att minska på månadskostnaden? Zmarta förmedlar tre olika typer av lån:

 • Privatlån

 • Bolån

 • Företagslån.

Bolån: lån med bostad som säkerhet

När du lånar pengar genom ett bolån så lämnar du din bostad som säkerhet för lånet. Det är ett lån som du kan ta om du vill köpa ny bostad, flytta ditt bolån eller utöka ditt bolån för att renovera din bostad.

Du kan bara utöka ditt bolån om du har ett så kallat övervärde i din bostad, alltså att du inte har utnyttjat belåningsgraden på 85 % till max. Ta reda på vad som krävs för att låna pengar till bostad idag.

Privatlån: lån utan säkerhet

När du tar ett privatlån behöver du inte lämna någonting som säkerhet för lånet. Ett privatlån kan du därför använda till exempelvis en resa, bröllop, ny bil eller renovering. Många använder ett privatlån till att samla dyra lån och krediter för att minska på månadskostnaden.

Företagslån: kickstarta ditt företag

Om du är ute efter ett startkapital eller om du vill boosta ditt företag, så kan Zmarta hjälpa dig att jämföra bland 11 olika långivare för att hitta ett företagslån som passar dig och ditt bolag.

Andra typer av lån

Zmarta erbjuder flera möjligheter när det kommer till att samla och jämföra lån med låg ränta:

Kriterier för att få låna pengar

Att låna pengar online via Zmarta kommer med följande grundkrav:

 • Du måste ha fyllt 18 år

 • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr

 • Vara folkbokförd och bosatt i Sverige

 • Inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden*

*Med obetalda skulder menar vi inte betalningsanmärkningar, då man fortfarande kan bli beviljad lån hos banker och långivare trots betalanmärkning. Obetalda skulder betyder en innestående skuld hos Kronofogden som man inte har betalat av ännu.

Kan man låna pengar med betalningsanmärkningar?

Vissa långivare godtar betalningsanmärkningar. Det görs en manuell bedömning av din ekonomi och du kan ha möjlighet att ta ett privatlån trots betalningsanmärkning.

Öka chanserna med en medsökande

Du kan öka dina chanser att låna pengar tillsammans med en medsökande, du ökar då även chanserna till bättre villkor och lägre ränta. En medsökande hjälper dina chanser speciellt om du har betalningsanmärkningar, då säkerheten för långivaren ökar när ni är två låntagare istället för en då ni delar på ansvaret för att betala lånet.

Varför tas det en kreditupplysning när man vill låna pengar?

Innan du lånar pengar tas det en kreditupplysning, fördelen när man ansöker om lån via Zmarta är att istället för flera upplysningar tas enbart en. Detta gör att man skyddar sitt kreditvärde och kan få låneerbjudanden från över 35 stycken banker och långivare.

Som nämnt tidigare så kommer det endast att ta en kreditupplysning, du kan dock få flera kreditkopior skickade till dig. Dessa är precis som namnet säger kopior av den kreditupplysning som vi på Zmarta tog. Banker och långivare kan välja att skicka en kopia till dig bara.

Söka lån med Zmarta

När du söker lån måste du ha fyllt 18 år, ha en årsinkomst på minst 100 000 kr, vara folkbokförd i Sverige och inte ha obetalda skulder hos Kronofogden. Långivare kan godkänna lån trots betalningsanmärkningar, och chanserna ökar med en medsökande. Zmarta skyddar ditt kreditvärde genom att endast ta en kreditupplysning för flera låneerbjudanden.

Slipp krångel, låna pengar online med Zmarta

Allt ska vara så enkelt och smidigt som möjligt idag, att låna pengar online är inget undantag. Att gå direkt till en långivare eller bank kan ta tid, det finns även en risk att de inte kommer att erbjuda dig ett lån. Skulle de ske är du tillbaka på ruta ett och måste börja om hela processen. Går du istället via en jämförelsetjänst (som Zmarta), kan du ansöka om att låna pengar direkt online och få erbjudanden från upp till 35 banker och långivare.

Vi tar steget längre och gör grovjobbet åt dig, allt du behöver göra är att fylla i din låneansökan och skicka in den, sedan är det bara att vänta. Vi återkommer så fort du har fått ett låneerbjudande så att du i lugn och ro kan jämföra lånen och hitta det som passar dig bäst.

Bra att veta innan du ska låna pengar

1. Samla dina befintliga lån

Visst, det kan kännas märkligt att ta ett lån för att lösa andra lån. Men genom att samla befintliga lån så kan man få bättre villkor samt lägre ränta. Detta kan hjälpa dig minska dina månadskostnader avsevärt.

2. Avsluta onödiga abonnemang

Har du en streamingtjänst du inte använder? Sajnat upp dig till audioböcker du lyssnar på en gång i halvåret? Säg upp dem! Genom att avsluta abonnemang som man inte använder så sparar man in en rejäl slant som kan gå till andra utgifter.

3. Gör en budget

Skapa en budget för din privatekonomi. Ta med varenda krona och se över alla inkomster och utgifter. Skapar man en budget (och håller den), så får man ofta mer över i slutet av månaden och man kan snabbt se om det finns några utgifter som man kan ta bort.

4. Använd dig av en låneförmedlare

Men en förmedlare som Zmarta så tas endast en kreditupplysning och man får alla låneerbjudanden på en och samma plats – allt man behöver göra är att jämföra och välja.

Andra smarta tjänster

Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!

Sänk ditt elpris

Hitta rätt bilförsäkring

Hitta rätt hemförsäkring

Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket pengar kan jag låna?
 • Vilka faktorer kan påverka räntan jag får?
 • Tar ni bara en kreditupplysning?
 • Hur lång tid tar det innan pengarna betalas ut?
 • Vad krävs för att ta ett lån genom Zmarta?
 • Kan jag återbetala lånet i förtid?
 • Hur flyttar jag ett lån?

Låna med Zmarta

Jämför och låna upp till 600 000 kr.

Chatta med oss! Chatt