Summer 22 - Mobile

Samla lån & krediter

Sänk din månadskostnad med ett samlingslån

Nyhet!

Tidigare kund? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Har du använt Zmarta tidigare? Ansök med BankID så fyller vi i dina uppgifter åt dig!

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret
4,6 av 5 baserat på 3 960 omdömen
Charles Chijioke Okwara säger:

Jag är nöjd eftersom fått jag låg ränta lön

13 februari 2023
Läs fler omdömen

Tips för att samla lån

SAMLA LAN set 1 compare REV

Jämför och få bättre ränta

Att jämföra långivare gör det enkelt för dig att se vilken långivare som kan ge dig den bästa räntan och villkoren. På så vis sparar du både tid och pengar.
SAMLA LAN set 1 applicaton REV

En UC = bättre kreditscore

När du tar hjälp av en låneförmedlare görs bara en enda UC (kreditupplysning), vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.
SAMLA LAN set 1 collect loans rev

Samla lån – få pengar över

När du samlar dina smålån i ett större lån kan du ofta få lägre ränta och lägre ränta innebär mer pengar över varje månad till sånt som är roligt.

Varför ska du samla dina lån?

 • Lös dyra lån och krediter i ett lån upp till 600 000 kr.
 • Sänk din månadskostnad genom att bara ha ett lån att betala för.
 • Få lägre ränta och bättre villkor.
 • Bli skuldfri snabbare och få bättre kreditvärdighet på samma gång.
 • Möjligt att ansöka tillsammans med en medsökande.

Hur fungerar ett samlingslån?

Ett samlingslån är när du ansöker om att låna pengar för att betala flera andra lån och krediter. Det är ett av de bättre sätten för dig att få bättre villkor och lägre ränta, samtidigt som du kan minska dina månadskostnader.

Om du är ute efter att samla dina lån hos Zmarta så är det bara att fylla i formuläret och sedan invänta eventuella låneerbjudanden. Du kan jämföra och välja samlingslån från upp till 35 banker och långivare – helt kostnadsfritt och utan bindningstid.

Fördelar med att samla dina lån

 1. Genom att samla dina lån förenklar du dina möjligheter att ha en klar bild över dina skulder. Det är en ekonomisk fördel med ett samlingslån då många smålån och korta krediter ofta har höga räntor med fasta avgifter. Det förbättrar även din kreditvärdighet vilket ökar dina chanser till att få bättre ränta och villkor i framtiden.
 2. Samlar du dina dyra smålån och krediter i ett enda privatlån så kan dina månadskostnader minska eftersom du troligen betalar mindre i ränta. När du har mindre utgifter kan du också välja att amortera mera på ditt lån, vilket gör att du kan bli skuldfri snabbare.
 3. När du har flera smålån och krediter med olika höga räntor blir månadskostnaden lätt hög. Om du istället lägger om de små lånen i ett större lån så kan du få lägre månadskostnad. Då minskar totalkostnaden och du får mer pengar över till viktigare saker varje månad.

Vad krävs för att för att samla lån och krediter?

När du samlar flera lån och krediter så gör du det genom att ansöka om ett privatlån. Du kan ansöka om att samla dina lån via Zmarta om du:

 • fyllt 18 år
 • har en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • är folkbokförd i Sverige
 • inte har några obetalda skulder hos Kronofogden*

*Med obetalda skulder menar vi inte betalningsanmärkningar, då man fortfarande kan bli beviljad lån hos banker och långivare trots betalanmärkning. Obetalda skulder betyder en innestående skuld hos Kronofogden som man inte har betalat av ännu.

Samla alla lån idag, spara pengar imorgon

Om du dras med flera lån och krediter så kan det vara till din fördel att se om du kan samla dem till ett. Första steget är att gå vidare i processen tillsammans med Zmarta.

Vi kommer att hjälpa dig jämföra upp till 35 banker och långivare för att hitta det bästa lånet för din ekonomiska situation.

  Andra smarta tjänster

  Kan vi hjälpa dig göra din ekonomi smartare på fler sätt? Kolla själv!
  Artboard 1

  Sänk ditt elpris

  • Jämför alla Sveriges elbolag
  • Garanterat bäst elpris
  • Byt avtal på några minuter
  Artboard 1

  Hitta rätt bilförsäkring

  • Jämför kostnadsfritt
  • Byt försäkring snabbt och enkelt
  • Spara tusenlappar varje år

  Så funkar det

  SET 2 step 1 phone and hand

  Skicka in din ansökan

  Ansökan skickas vidare till upp till 35 långivare samtidigt på bara en UC.
  SET 2 step 3 hand choosing

  Välj ditt lån

  På Zmarta.se samlas alla dina låneerbjudanden. Du kan enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.
  LAN bottom 1 REV

  Pengarna in på kontot

  Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

  Vanliga frågor och svar

  • Hur mycket pengar kan jag spara genom att samla mina lån?
   Hur mycket pengar du kan spara genom att samla dina lån är individuellt och beror på dina utgifter idag och vilka utgifter du kan få, exempelvis med en bättre ränta. Räntan baseras på olika faktorer som lånebelopp, kreditvärdighet och inkomst bland annat. Enklaste sättet att ta reda på hur mycket du kan spara är att skicka in en låneansökan och se vilka låneerbjudanden du får. Du binder dig inte till något förrän du har accepterat och signerat ett låneavtal.
  • Vad kan jag göra för att få en lägre ränta?
   Om du har en medsökande på ditt lån förbättras förutsättningarna för ett lån. Då ni är två som står på låneavtalet och har lika ansvar att betala tillbaka lånet ger det långivarna en extra trygghet. Långivarna baserar då även låneerbjudandet på den medsökandes faktorer som inkomst och kreditvärdighet lika mycket som dina. En medsökande kan vara vem som helst, om det så är partner, familj eller vän.
  • Går det samla lån utan fast anställning?

   Ja absolut, du kan samla lån så länge du kan visa upp någon form av mer eller mindre säker inkomst. De flesta banker och långivare kräver någon form av säker inkomst för att godkänna ett nytt lån, även om du ska samla ihop tidigare lån och krediter. Tillsvidareanställning är ett exempel på fast inkomst, men även exempelvis pension, a-kassa, sjuklön och föräldrapenning räknas som det.

   Därför kan du ansöka om att samla lån utan fast jobb, så länge du har någon slags fast inkomst. Långivaren vill se att du säkert kan betala tillbaka ett lån och därför är det viktigt att du kan visa upp en stabil ekonomi.

  • Går det att samla lån trots många förfrågningar med dålig kreditvärdighet?
   Ja, du kan samla lån trots att du redan gjort flera förfrågningar och har en låg kreditvärdighet. Men sämre kreditvärdighet och många förfrågningar om lån där det gjorts en kreditupplysning (UC) gör att du får sämre chanser och förutsättningar att få ett lån beviljat, samt ökar risken för att du ska få en högre ränta. Din kreditvärdighet påverkas negativt när det görs för många kreditförfrågningar för din del. Och din kreditvärdighet påverkar både hur benägna långivare är att låna ut pengar till dig, samt vilken ränta och vilka villkor du kan få på ett lån. Just därför rekommenderar vi att använda en tjänst som Zmarta som jämför flera olika långivare – men där det endast görs en kreditupplysning.
  • Kan jag samla lån och krediter om jag har betalningsanmärkningar?
   Zmarta samarbetar med flera långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkningar, så du är välkommen att skicka in en låneansökan om att samla dina lån även om du har betalningsanmärkningar. Du får dock inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden.
  • Vad krävs för att jag ska få samla mina lån via Zmarta?

   För att du ska kunna samla dina lån via Zmarta behöver du uppfylla tre grundkrav:

   • Vara minst 18 år gammal
   • Ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
   • Inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden

   Bankerna och långivarna har alla olika krav som du måste uppfylla för att kunna låna pengar för att sedan få en individuell bedömning.

  Läs mer

  Inga artiklar hittades

  Chatta med oss! Chatt