Försäkring för din Lexus

Jämför olika bilförsäkringar och hitta en som passar dig

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Lexus?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Lexus

Den som köper en ny Lexus i Sverige får 3 års vagnskadegaranti. Med vagnskadegarantin kan du få ersättning för vagnskador, alltså skador på bilen som uppstår genom en trafikolycka, någon annan yttre olyckshändelse eller skadegörelse. Vagnskadegarantin ger samma skydd som vagnskadeförsäkringen gör, vilket innebär att du inte behöver en helförsäkring de första 3 åren för att din Lexus ska vara maximalt skyddad – det räcker med en halvförsäkring för komplett skydd. När vagnskadegarantin har gått ut behöver du dock teckna en helförsäkring för att behålla samma goda skydd.

Märkesförsäkring Lexus

Lexus har en särskild märkesförsäkring i samarbete med Länsförsäkringar. Den heter “Lexus Bilförsäkring” och finns även i premiumutförande. En märkesförsäkring är speciellt anpassad utefter det aktuella bilmärket och kan ge dig utökade förmåner, men är ofta dyrare än en allmän försäkring. Det är upp till dig att bestämma om du vill ha en märkesförsäkring eller inte. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Lexus

Lexus är ett japanskt lyxbilsmärke och en del av Toyota Motor Corporation. Om en bilmodell kallas för Toyota eller Lexus beror på vilken marknad det gäller (Lexus IS heter till exempel också Toyota Altezza). Det som kännetecknar en Lexus är känslan av lyxig premiumbil vad gäller design och komfort, i kombination med den senaste teknologin som ständigt utvecklas vidare.

Grundades 1989

1983 utmanade Toyotas ordförande Eiji Toyoda sina ingenjörer att bygga en lyxbil som kunde konkurrera med de andra lyxbilsmärkena och tilltala kunder på den amerikanska marknaden. Projektet fick kodnamnet F1 ("Flagship One") och under flera år bedrevs noggranna studier för att ta reda på vad amerikanerna förväntade sig av en lyxbil. Resultatet blev Lexus LS 400 och Lexus ES 250, som lanserades på en bilmässa i Detroit 1989. Därmed introducerades Lexus som märke. Försäljningen var till en början begränsad enbart till USA och intresset var stort. 1991 lanserades Lexus SC, en sportcoupé, och följdes av Lexus GS 1993 och Lexus RX 1995. Lexus etablerade sig snabbt som en stark konkurrent på premiummarknaden. 

På 2000-talet fortsatte Lexus att utöka sitt modellutbud med nya SUV:ar, sedaner och sportbilar. Hybriddrivlinor introducerades och blev en central del av varumärkets identitet. 2008 blev Lexus det första bilmärke som erbjöd en hybridmodell i varje segment. I dagsläget tillverkas olika typer av Lexus, både sedan, kupé, cabriolet och SUV. Under 2015 ökade den svenska försäljningen med hela 50 %, vilket gjort Lexus till ett av de mest populära bilmärkena inom lyxbilar i Sverige.

Huvudkontor

Lexus huvudkontor ligger i Nagoya i Japan. Lexus har inget eget huvudkontor i Sverige. De är en del av Toyota Sverige AB, som har sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Vanligaste Lexus-modellen i Sverige

Totalt fanns det 19 135 Lexus-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Lexus NX, en medelstor SUV som finns som laddhybrid och även som självladdande. Lexus NX var också mesta sålda Lexus-modellen 2023. Andra populära Lexus-modeller är: 

  • Lexus RX 

  • Lexus ES 

  • Lexus UX 

  • Lexus CT 

Jämför bilförsäkring för din Lexus

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Lexus, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.

Utforska olika bilmärken