Försäkring för din Audi

Jämför bilförsäkringar och hitta den bästa för dig – enkelt och kostnadsfritt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Audi? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.  

Trafikförsäkring

Den grundläggande försäkringsnivån som alla motordrivna fordon i Sverige måste ha enligt lag. Trafikförsäkringen ger ersättning för personskador och vissa sakskador vid en trafikolycka. Däremot kan du inte få ersättning för skador på din egen bil. 

Halvförsäkring 

Denna försäkring kallas också för delkasko. Den innehåller en trafikförsäkring samt ersätter många olika skador som kan uppstå på din bil. Med en halvförsäkring kan du också få ersättning för andra oväntade händelser som rör din bil. Det är vanligt att delförsäkringarna stöld-, brand-, glas-, allrisk-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring ingår i halvförsäkringen. Exakt vad som ingår kan dock variera mellan olika försäkringsgivare.

Helförsäkring

Denna försäkring innehåller allt som de två lägre försäkringsnivåerna innehåller, med ett tillägg: en vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ersätter dig för skador på bilens kaross som kan uppstå vid till exempel en kollision eller skadegörelse. Helförsäkringen är det mest heltäckande skyddet för din bil. 

Vagnskadeförsäkring för Audi 

Nya Audi-bilar som säljs i Sverige har en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Det betyder att du under dessa första år inte behöver den vagnskadeförsäkring som ingår i en helförsäkring. Som lägst måste du ha en trafikförsäkring för din Audi, men du kan också välja att teckna en halvförsäkring för att få ersättning för skador som kan uppstå på bilen eller dig själv. Med en halvförsäkring är din Audi maximalt försäkrad de 3 första åren. När vagnskadegarantin löper ut, kan du lägga till en helförsäkring för att behålla det heltäckande skyddet. 

Märkesförsäkring Audi 

Det finns en särskild märkesförsäkring för Audi, vid namn Audi Försäkring. Den är framtagen i ett samarbete mellan Audi Sverige, Audi Financial Services och If Skadeförsäkring (det är alltså If som är försäkringsgivaren). Men du kan så klart välja vilken försäkringsgivare du vill när du ska teckna en försäkring till din Audi. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Audi 

Audi är en tysk biltillverkare som ägs av Volkswagen sedan 1965. De har ett brett utbud av modeller att välja mellan, från kompakta bilar till stora SUV:ar. Audi erbjuder också ett brett utbud av motorer, inklusive bensin, diesel, el och hybrid. 

Grundades 1909 

Audi grundades redan den 16 juli 1909 av August Horch. Horch hade tidigare startat och etablerat bilmärket med samma namn – Horch – men lämnade företaget på grund av meningsskiljaktigheter mellan honom och de andra delägarna. Tillsammans med investeraren Franz Fikentscher ville Horch starta ett nytt bilmärke. Han kunde dock inte använda sitt eget efternamn igen. Det Fikentschers son, då bara 10 år gammal, som föreslog namnet “Audi”. Audi är en latinsk översättning av Horch, som betyder lyssna eller höra på tyska. 

I början av Audis historia, under 1910-talet och 1920-talet, var fokus på lyxbilar med avancerade motorer. Under 1930-talet, nu som en del av Auto Union, fokuserade Audi på Grand Prix-bilar med innovativa V16-motorer. Dessa bilar var framgångsrika i racing, men inte tillgängliga för allmänheten. 
 
Efter andra världskriget, under 1950-talet och 1960-talet, började Audi producera mindre och mer praktiska bilar. En stor vändpunkt kom i slutet av 1960 med introduktionen av Audi 100. Denna innovativa bil hade frontmotor och framhjulsdrift, vilket var ovanligt på den tiden. Audi 100 blev en stor succé och kom i fyra generationer fram till 1994, då modellen bytte namn till Audi A6. Från och med 1982 finns fyrhjulsdrivna versioner, som betecknas Quattro. 
 
Under 2021 ökade Audi leveransen av elbilar med nästan 60 % trots den globala bristen på halvledare. Audi har som mål att bli helt koldioxidneutralt senast 2050 och är involverade i flera olika miljöprojekt. Ett exempel är användandet av återvunna PET-flaskor i bilklädseln på Audi A3. Design är även en viktig detalj för Audi, och företaget vill förmedla känslan av en sportbil, både vad gäller färg, form och köregenskaper.   
 

Om Audis logotyp 

1932 samlades fyra olika tyska bilmärken – Audi, DKW, Horch och Wanderer – under ett och samma företag. Företaget fick namnet Auto Union och de fyra bilmärkena symboliserades av fyra sammanlänkade ringar. Från början stod de fyra ringarna för olika segment: innovation (Audi), ingenjörskap (DKW), lyx (Horch) och utforskning (Wanderer). Under årens lopp har flera varumärken tillkommit och avyttrats inom Auto Union och koncernen såldes och köptes upp i omgångar. De fyra ringarna har Audi dock fått behålla än idag. 
 

Huvudkontor 

Audis huvudkontor ligger i Ingolstadt i Tyskland. Den svenska grenen av Audi, Audi Sverige, har sitt huvudkontor i Hovsjö i Södertälje. Där sitter hela Volkswagen-gruppen, som Audi är en del av. 

Vanligaste Audi-modellen i Sverige 

Totalt fanns det 225 167 Audi-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 

Den vanligaste Audi-modellen överlag i Sverige är Audi A4. Det finns fler registrerade Audi A4-bilar i Sverige än någon annan Audi-modell. Modellen har funnits på den svenska marknaden sedan 1994 och har hållit en jämn popularitet sedan dess. Den mest sålda modellen 2023 var den helt eldrivna Audi Q4 e-tron. 

Andra populära Audi-modeller är: 

  • Audi A6 

  • Audi A3 

  • Audi Q5 

  • Audi A5 

  • Audi Q7 

 Jämför bilförsäkring för din Audi

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Audi, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken