Försäkring för din Opel

Jämför olika försäkringsgivare och hitta en bra bilförsäkring

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Opel?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra. 

Vagnskadegaranti för Opel

När du köper en ny Opel i Sverige får du en vagnskadegaranti med på köpet. Garantin gäller i 3 år från det datum som du först registrerar bilen hos Transportstyrelsen. Med vagnskadegarantin får du samma skydd som ingår i vagnskadeförsäkringen. Det betyder att du endast behöver en halvförsäkring på din nya Opel för att den ska vara maximalt skyddad de 3 första åren. Efter 3 år, när vagnskadegarantin har löpt ut, behöver du teckna en helförsäkring för att behålla samma nivå på skyddet.

Märkesförsäkring Opel

Opel har en speciell märkesförsäkring för sina bilar - “Opel Försäkring” - i samarbete med Trygg-Hansa. Även If Skadeförsäkring erbjuder en speciell märkesförsäkring för Opel. En märkesförsäkring kan ge dig utökade förmåner, som till exempel tillgång till en skadejour dygnet runt. Nackdelen är att premien för en märkesförsäkring ofta är högre än för en generell bilförsäkring. Behöver du de extra förmåner som en märkesförsäkring ger? Det är upp till dig att bestämma. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Opel

Opel är ett tyskt bilmärke som sedan 2021 ingår i den stora fordonskoncernen Stellantis. Märket har en lång historia. Modellerna Opel Astra och Opel Corsa lanserades första gången hösten 1982, och sedan dess har Opel strävat efter att tillverka bilar som är tekniksmarta och överkomliga i pris. 

Grundades 1862

Opel grundades i Tyskland redan 1862 av Adam Opel, men var då ingen biltillverkare: istället tillverkade man symaskiner. 1886 började företaget tillverka cyklar och blev snabbt Tysklands främsta cykeltillverkare. Adam Opel dog 1895, men hans söner tog över företaget och slog sig in på biltillverkning 1899. Deras första framgång blev bilen Opel 4/8, som bland annat användes av många läkare för hembesök hos patienter. 

Under 1920-talet infördes löpande-band-tekniken på en av Opels fabriker och produktionen tog fart på allvar. Den första bilmodellen att komma ut från det löpande bandet hette Opel Laubfrosch och året var 1924. Opel var även tidiga med teknik inom flyg- och rymdindustrin. Med sitt Opel-RAK program lanserade de den första raketbilen som tog flyg- och rymdteknologin till nya höjder i slutet på 1920-talet. Detta gav även Opel mycket publicitet vilket bidrog till att amerikanska General Motors fick upp ögonen för företaget.  

1940 ställde Opel om till att tillverka fordon för användning i andra världskriget. Det rörde sig om lastbilar, raketer och delar till stridsflygplan. Under kriget drabbades Opels fabriker hårt av bombningar. Efter kriget återuppbyggdes dock företaget snabbt och återupptog sin position som en ledande biltillverkare. På 1960- och 1970-talen upplevde Opel en guldålder. De lanserade en rad populära modeller, däribland Opel Manta, Opel Ascona och en ny generation av Opel Kadett. 

Oljekrisen på 1980-talet drabbade Opel hårt och många anställda fick avskedas. Men redan i början på 1990-talet hade trenden vänt och man slog nya försäljningsrekord med modellerna Opel Astra och Opel Frontera (märkets första SUV). Under de senaste decennierna har Opel ställts inför en rad utmaningar, bland annat ökad konkurrens från andra biltillverkare och ekonomiska nedgångar. Men Opel har förblivit en viktig aktör på bilmarknaden och satsat stort på ett brett modellprogram. 

Idag finns allt från småbilar till minibussar att välja på för dig som är sugen på en Opel, och många finns som plug-in-hybrider eller helelektriska. År 2022 firade Opel 160-årsjubileum som biltillverkare. Opel har som målsättning att redan 2028 helt gå över till att endast tillverka och sälja elbilar på den europeiska marknaden. 

Huvudkontor

Opels huvudkontor ligger i Rüsselsheim am Main i Hesse i Tyskland. Stellantis, fordonskoncernen där Opel ingår, har sitt huvudkontor i Amsterdam i Nederländerna. Opels svenska huvudkontor hittar du i Malmö. 

Om Opels logotyp

Opels logotyp har förändrats mycket under företagets långa historia – närmare bestämt 47 gånger! Den första loggan som kom till när Opel tillverkade symaskiner hade bokstäverna “A” och “O” i snirklig stil, efter grundaren Adam Opel. I slutet på 1900-talet, när företaget även började tillverka cyklar, förekom det tyska ordet blitz (blixt på svenska) i loggan för första gången, för att symbolisera fart. 1910 var loggan i form av ett öga med texten “Opel” inuti. 

Mellan 1930 och 1960 pryddes Opels personbilar av en ring med ett diffust flygande föremål inuti. Men Opel använde flera andra logotyper parallellt. De gick ofta i vitt och gult och var ovalformade med företagsnamnet inuti. 

Den välkända blixten som förknippas med Opel idag fick sitt inträde med lastbilsmodellen Opel Blitz, som blev mycket populär under andra världskriget. Efter 1950 hade dessa lastbilar en logotyp som bestod av en väldigt utsträckt version av bokstaven “Z” i, som då bildade en blixt. I slutet av 1960-talet slog man samman denna logga med den ringformade som fanns på många av personbilarna, och blixten hamnade inuti ringen. Denna logotyp har funnits kvar i olika utföranden sedan dess. 

Vanligaste Opel-modellen i Sverige

Totalt fanns det 105 952 Opel-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Opel Astra, en bil i mindre mellanklassen som ersatte Opel Kadett 1992. Den mesta sålda Opel-modellen 2023 var Opel Mokka, en stadsbil med innovativ design. Andra populära Opel-modeller är: 

  • Opel Corsa 

  • Opel Vivaro 

  • Opel Combo 

  • Opel Vectra 

Jämför bilförsäkring för din Opel

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Opel, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

 

Utforska olika bilmärken