Försäkring för din Toyota

Hitta en bilförsäkring till bra pris med vår jämförelsetjänst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Toyota?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Toyota 

Om du köper en ny personbil från Toyota i Sverige får du med en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegaranti ger din bil samma typ av skydd som vagnskadeförsäkringen gör. Det betyder att du bara behöver ha en halvförsäkring på din nya Toyota de första 3 åren för att den ska vara maximalt skyddad. Efter 3 år, när vagnskadegarantin löper ut, kan du välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma goda skydd. 

Märkesförsäkring Toyota

Det finns en särskild märkesförsäkring för dig som Toyotaägare - den heter “Toyota Försäkring” och är framtagen i samarbete med Länsförsäkringar. Om du väljer en märkesförsäkring får du tillgång till utökade förmåner av olika slag. Det kan till exempel handla om reparationer på märkesverkstäder och förlängd maskinskadegaranti. Värt att tänka på är dock att en märkesförsäkring kan vara dyrare än en generell bilförsäkring. En märkesförsäkring är inget måste: du väljer själv vilken sorts försäkring du vill ha till din Toyota. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Toyota

Toyota är ett japanskt bilmärke som produceras av Toyota Motor Corporation, världens största fordonskoncern. Förutom bilar av märket Toyota producerar de även lyxbilsmärket Lexus. Toyota är en av Sveriges mest populära bilar, mycket tack vare att deras bilar är några av de som har minst fel hos bilprovningen.

Grundades 1936 

Företaget som lade grunden till bilmärket Toyota grundades redan på 1800-talet, då i form av en vävstolsfabrik. Grundaren hette Sakichi Toyoda och företaget gick under namnet Toyoda Spinning and Weaving Company. Efter flera framgångsrika år och en lönsam försäljning av ett patent, kunde Sakichis son Kiichiro Toyoda öppna upp en helt ny verksamhet: fordonstillverkning. Det nya företaget, en avknoppning från vävstolsföretaget, fick namnet Toyota Motor Company och grundades 1936. Man valde att byta från “Toyoda” till “Toyota” bland annat för att det krävs exakt åtta penseldrag för att skriva de japanska tecken som bildar “Toyota”, och siffran åtta troddes representera rikedom och tur. Företagets första bil, Toyota AA, tillverkades samma år. 

När andra världskriget skakade världen tillverkade Toyota lastbilar åt de japanska styrkorna. Efter andra världskriget tog Toyota hjälp och inspiration av USA och deras sätt att både tillverka bilar och utveckla företag. Det resulterade i att Toyota kunde växa från ett litet familjeföretag till en av världens största biltillverkare. Modellen Toyota Toyopet SA såg dagens ljus 1947. Tio år senare, 1957, tog sig modellen Toyota Crown in på den amerikanska marknaden och blev mycket populär. Under 1960-talet följde en stark ekonomisk tillväxt i Japan vilket bidrog till en ökad försäljning och även tillverkningen av den ikoniska Toyota Corolla 1966, en serie kompakta bilar som är en av världens mest sålda bilmodeller idag. De första Toyota-bilarna i Sverige kom hit via Danmark år 1964. 

1983 lanserade Toyota sitt lyxbilsmärke Lexus, ett märke som idag finns i fler än 60 länder. Förutom pålitlighet och prestanda har Toyota också lagt mycket fokus på innovation under årens lopp. Märket har gått i täten då det gäller tillverkning av hybridbilar, vilket inleddes 1997 med Toyota Prius – världens första serietillverkade hybridbil. Idag är Toyota världens största biltillverkare med en bred portfölj av modeller. Företaget fokuserar idag mycket på hållbarhet och strävar efter att minska sin miljöpåverkan så långt det är möjligt.  

Huvudkontor

Toyota har sitt huvudkontor i staden Toyota i Japan. Toyota Sweden AB har sitt huvudkontor i Sundbyberg.  

Om Toyotas logotyp

Den första versionen av Toyotas logotyp kom till när företaget fortfarande använde namnet Toyoda. Den bestod av texten Toyoda inuti en diamantformad figur. Den andra versionen kom 1936, då biltillverkningen började. Logotypen tog nu inspiration från den japanska flaggan och bestod av en röd cirkel med företagsnamnet i, skrivet med den japanska stavelseskriften katakana. 1958 var det dags för en ny design igen. Denna gång valde man att likt många andra märken använda sig av företagsnamnet skrivet med det latinska alfabetet, i versaler och enkel svart färg på vit bakgrund. Denna logotyp fick med endast små variationer hänga med i lite över 30 år. 

1989 firade Toyota 50 år och det var återigen dags för en ny logotyp. Då skapades den logotyp som de flesta förknippar med Toyota idag: tre sammanlänkande ovaler där en är större och de andra två ryms inuti, en lodrät och en vågrät. Den innersta lodräta ovalen står för Toyotas kunder, som företaget vill ge den absolut bästa upplevelsen. Den vågräta inre ovalen står för företaget självt och den yttre ovalen står för omvärlden. Logotypen ska symbolisera Toyotas kundfokus och deras strävan att vara ett bra företag som gör skillnad. 

Vanligaste Toyota-modellen i Sverige

Totalt fanns det 379 378 Toyota-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Toyota Yaris, en kompaktbil som är inne på sin tredje generation. Den mest sålda Toyota-modellen 2023 var Toyota RAV4, en SUV i mellanklassen. 

Andra populära Toyota-modeller är: 

  • Toyota Corolla 

  • Toyota Auris 

  • Toyota Avensis 

  • Toyota C-HR 

Jämför bilförsäkring för din Toyota 

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Toyota, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken