Om oss

Vilka är Zmarta?

Zmarta – Employer – Office 3

Zmarta är en jämförelsetjänst inom privatlån, bolån, företagslån, elavtal och försäkringar och har funnits på den svenska marknaden sedan 1999. Zmarta finns även i Norge och Finland och äger varumärket Elskling, som finns på svenska och norska marknaden.  

Vi har över 200 anställda utspridda på våra kontor i Ängelholm, Jönköping, Stockholm, Oslo och Helsingfors.  

 • Grundades 1999. 

 • Ägs av Bauer Media Group sedan september 2016. 

 • Erbjuder flera tjänster inom privatekonomi som bolån, elavtal och försäkringar, med en bakgrund inom privatlån. 

 • Mer än 150 partners sammanlagt – banker, långivare, elbolag och försäkringsbolag. 

 • Över 1,2 miljoner kunder sedan 2019. 

 • Hjälpte kunder att sänka sina kostnader med mer än 1,2 miljarder kronor 2019. 

Våra kärnvärden

Zmarta – Employer – Office 1

Vi tog fram våra kärnvärden tillsammans som ett team, eftersom det är så vi blomstrar som företag och växer som individer. Våra kärnvärden speglar vår företagskultur och definierar vårt sätt att interagera med kunder, andelsägare och varandra. 

Våra kärnvärden är: 

Passion. Vi är passionerade i vad vi gör och vad vi skapar. Vi är här för att göra en skillnad och vi är på våra kunders sida. Vi engagerar oss hela tiden i att utveckla och tillhandahålla de bästa möjliga upplevelserna och lösningarna åt våra kunder, partners och anställda. 

Trust. Vår högsta prioritet är att våra kunder, partners och anställda litar på oss. Att visa tillit genom att vara professionella och transparenta är nyckeln till vår gemensamma framgång. 

Action. Vi prioriterar, är fokuserade och får därför saker gjorda. Vi älskar framsteg och utveckling. Vi agerar, förstår makten av nuet och rör oss framåt hela tiden.  

Together. Vi bryr oss och fungerar som ett team tillsammans med våra kunder, partners och anställda i allt vi gör. Vi arbetar tillsammans för att hitta den absolut bästa lösningen för alla inblandade. Vi tror att teamwork gör oss starkare. 

Jobba hos oss

Vi tror på nytänkande och på att utmana gamla sanningar, och det gör att vi ständigt strävar efter att bli bättre. Vill du jobba på ett innovativt företag som vill ligga steget före och driva utvecklingen, där kunden alltid sätts i första hand? Då har du kommit helt rätt!

Till lediga jobb

Våra varumärken

Zmarta har två varumärken på tre olika marknader. Varje varumärke riktar sig till ett unikt kundsegment för att vi ska kunna erbjuda våra övergripande tjänster till fler människor. 

logo-zmarta

Marknader: 
Sverige, Norge, Finland 

Kundbehov: 
Bättre privatekonomi 

logo-elskling

Marknader: 
Sverige, Norge 

Kundbehov: 
Sänkta energikostnader 

Tidigare varumärken 

Zmarta har tidigare även haft varumärkena Insplanet, Lån för alla,Freedom Finance (Sverige), Freedom Rahoitus(Finland) och Centum Finans (Norge) vars produkter idag går under Zmartas varumärke under respektive marknad. 

Möt Zmartas ledningsgrupp

Catharina Skommevik, CEO, Zmarta

Catharina Skommevik

CEO

Catharina blev Chief Executive Officer (CEO) på Zmarta i mars 2022. Hennes senaste roll var som SVP Finance på Schibsted Nordic Marketplaces, och hon har tidigare arbetat som CFO på både Orkla och Schibsted-ägda Blocket. Hon har över 15 års chefserfarenhet och en masterexamen i Business Administration & Management från Handelshögskolan i Göteborg. 

Matthias Lenz, CFO, Zmarta

Matthias Lenz

CFO

Matthias är Zmartas Chief Financial Officer (CFO) och började arbeta hos oss i oktober 2021. Han har över 10 års erfarenhet av finansiell planering och analys samt kommersiell finansiering, inom ett flertal branscher och länder. Hans senaste roll var som Head of Finance Nordic & Baltics på Mastercard. Dessförinnan har han haft flera roller hos Nike Europe, HSBC och PwC. Matthias kommer ursprungligen från Tyskland och har en masterexamen i Redovisning och företagsekonomi från Maastricht University i Nederländerna. 

Malin Holmqvist Önnby, CCO, Zmarta

Malin Holmqvist Önnby

CCO

Malin arbetar som Chief Commercial Officer (CCO) på Zmarta sedan mars 2023 och kommer senast från Nordea där hon hade rollen Head of Commercialisation. Hon har en djup bakgrund inom finans, bland annat på American Express, Mastercard och Citigroup. Malin har en masterexamen i International Business från Luleå tekniska universitet. 

Jesper Ekberg, CTO, Zmarta

Jesper Ekberg

CTO

Jesper klev in i rollen som CTO i april 2021, men påbörjade sin karriär hos Zmarta som Tech Manager 2019. Med en bakgrund inom teknik och utveckling har Jesper fokuserat på ledarskap inom teknik de senaste 10 åren. Han har tidigare arbetat på företag såsom Smart Refill och S Reg. 

Anna Wirén, CMO, Zmarta

Anna Wirén

CMO

Anna är Chief Marketing Officer (CMO) och började arbeta på Zmarta i december 2021. Hon har betydande erfarenhet av marknadsföring med över 20 års erfarenhet av branschen. Hennes senaste roll var som CMO på Hemfrid. Dessförinnan har Anna arbetat på företag såsom Scandic Hotels, Bookatable och SJ AB. Anna har en civilingenjörsexamen i Industriell ekonomi från Linköpings universitet. 

Laszlo Kecser, CPO, Zmarta

Laszlo Keczer

CPO

Laszlo är Chief Product Officer (CPO) på Zmarta. Han började hos oss i oktober 2021 och har stor erfarenhet som produktägare såväl som av ledning. Laszlo har tidigare arbetat som Head of Product på Betsson Group och NetEnt. I sin senaste roll arbetade han inom spelindustrin på Paradox Interactive, som Senior Producer. Laszlo har en kandidatexamen i PR, marknadsföring och tillämpad kommunikation från University of West Hungary. 

Therese Axelryd, General Counsel, Zmarta

Therese Axelryd

General Counsel 

Therese är General Counsel på Zmarta sedan januari 2023. Hon ansvarar för legal och compliance och hanterar bolagets alla rättsliga frågor. Hon har närmare 20 års erfarenhet av affärsjuridik och djupa kunskaper inom kommersiella avtal, marknadsrätt och dataskydd. Therese har en juristexamen från Uppsala universitet och hade rollen som Head of Legal på Blocket innan hon började på Zmarta. 

Camilla Brunnman, Head of People & Culture, Zmarta

Camilla Brunnman

Head of People & Culture

Camilla är Head of People & Culture på Zmarta sedan hösten 2023 och kommer senast från H&M Group, där hon hade rollen som Global People Lead. Camilla har jobbat i olika HR-roller under de senaste 10 åren på företag som Acando, GE Healthcare och Web Guide Partner. Camilla har en kandidatexamen inom Human Resource Management från Uppsala universitet och The Australian National University.

Våra tjänster

Zmarta hjälper dig att jämföra lån, försäkringar och elavtal helt kostnadsfritt.

Låna pengar

Din kompass i lånedjungeln – hitta lånet med bäst ränta och villkor för dig.

 • Privatlån
 • Samlingslån
 • Bolån

Försäkring

Trygghet till ditt hjärtas fröjd – teckna rätt försäkring för det du älskar.

 • Bilförsäkring
 • Hem- och villaförsäkringar
 • ...och många fler

El

Slösa inte din energi på el – hitta elavtal utifrån dina behov.

 • Rörliga och fasta elpriser
 • Miljövänlig el
 • Ersättning för din solel

Vår historia

Historia Bolåneservice

1999

Företaget startas under namnet Bolåneservice.
Historia Freedom Finance

2003

Bolåneservice köps upp och byter namn till Freedom Finance AB.
Historia Centumfinans

2007

Norska Centum Finans köps av Freedom Finance och blir en del av företaget.
Historia Freedom Rahoitus.

2008

Freedom Finance etablerar sig i Finland och startar Freedom Rahoitus.
Historia H.I.G. Capital Group

2013

H.I.G. Capital Group blir majoritetsägare av Freedom Finance AB.
Historia Zmarta

2015

Freedom Finance lanserar Zmarta i Sverige, Norge och Finland.
Historia Zmarta group

2016

Freedom Finance byter namn till Zmarta.
Historia Bauer

2016

Den tyska mediekoncernen Bauer Media Group blir Zmartas nya ägare.
Historia elskling.se

2018

Zmarta köper Elskling och lanserar elprisjämförelse på zmarta.se.
Historia insplanet

2018

Zmarta köper Insplanet och lanserar en ny försäkringsjämförelse på zmarta.se.
Historia Zmarta group

Februari 2019

Lånejämförelse och företagslån (SME) lanseras i Sverige. Jämförelse av el lanseras i Finland.
Historia Zmarta group

Mars 2020

Ny vision och nya värdeord.
Historia Zmarta group

April 2020

Nytt kontor i Stockholm för Zmarta, Elskling och Insplanet.
Historia Zmarta group

December 2020

Företagslån och bolån lanseras i Norge och Finland.
Historia insplanet

December 2022

Insplanet stängs ner och fortsätter under Zmarta.
zmarta-circle-logo

Maj 2023

Zmarta lanserar ett nytt kommunikationskoncept och får ett nytt utseende och logotyp.

I en värld av dåliga råd, är vi på din sida.

Våra ägare – Bauer Media Group

Bauer Media Group logo

Zmarta ägs av Bauer Media Group. Bauer är ett av Europas största mediehus och har sitt huvudkontor i Hamburg, Tyskland. Mediehuset grundades år 1875 och är femte generationen familjeägt med Yvonne Bauer i spetsen. 

 Bauer Media Group har över 16 000 anställda i 13 länder och har en årlig omsättning på ca 2,2 miljarder euro i snitt. 

Bolaget har en stor bakgrund inom media med över 600 tidningar, 400 digitala tjänster och 100 radio- och tv-stationer över 36 länder, som Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Polen, Frankrike och Storbritannien. Besök bauermedia.com för mer information. 

Vårt ansvar

På Zmarta arbetar vi tillsammans för att ingen ska behöva betala ett öre för mycket i onödan. Det betyder att vi har flera plikter som vi måste leva upp till – både enligt lag men också rent etiskt.  

I Sverige har vi tillstånd av Finansinspektionen för att utföra vår verksamhet. Det är ett sätt för att säkerställa att vi har rätt ramverk för vår verksamhet.  

Verksamhet 
Vi arbetar in tillit, transparens och integritet i vår företagskultur. Lagar och regler är grundläggande för vår verksamhet.  

Partners 
Alla våra partners har rätt tillstånd och licenser från officiella myndigheter för att kunna erbjuda finansiella tjänster.  

Förmedlare 
Alla våra säljare är utbildade inom kundvård och rättvis försäljning. Vi behandlar varje kund individuellt för att tillgodose deras unika behov. 

Kundrelationer 
Vi tror på att relationen med våra kunder är byggd på ömsesidigt förtroende. Våra beslutsprocesser tar hänsyn till kundens förmåga att betala tillbaka ett lån.  

Anställda 
Vi vill att våra anställda ska känna sig stöttade – i deras karriär, fysiska och psykiska hälsa, och som en del av ett tajt, ambitiöst team.  

Våra kontor

Zmarta – Employer – Office 2

Zmarta har kontor i Stockholm, Ängelholm, Jönköping, Oslo och Helsingfors.  

Sverige

Ängelholm
Box 1068
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

Stockholm
Norra Stationsgatan 69
113 64 Stockholm

Jönköping
Östra Storgatan 8
553 21 Jönköping

Norge

Oslo 
c/o Bauer Media AS Postboks
1102 Sentrum
0104 Oslo

Finland

Helsingfors 
Mikonkatu 9
00100 Helsinki 

Chatta