Försäkring för din Tesla

Hitta bilförsäkringen till bäst pris för dig – jämför här

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Tesla?

Är du till exempel på jakt efter en försäkring till din Tesla Model 3 och undrar hur du hittar en till ett bra pris? Hur mycket du får betala för en bilförsäkring beror på en mängd faktorer, bland andra bilens ålder, din egen ålder och var du bor. Kostanden för en försäkring kan också variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Tesla 

Ska du köpa en fabriksny Tesla i Sverige? Då ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år efter att bilen har registrerats hos Trafikverket. Vagnskadegarantin täcker samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör, vilket innebär att du bara behöver teckna en halvförsäkring på din nya Tesla för att den ska vara maximalt skyddad de första åren. När vagnskadegarantin löper ut, behöver du teckna en helförsäkring för att fortsätta på samma höga skyddsnivå. 

Märkesförsäkring Tesla

Tesla har tagit fram en speciell märkesförsäkring för sina bilar. Den heter “InsureMyTesla” och Trygg-Hansa är försäkringsgivare. En märkesförsäkring kan ge dig extra trygghet i form av utökade förmåner - till exempel reparationer på auktoriserade verkstäder, specialiserad kundtjänst och rabatt på självrisken. Men man ska ha i åtanke att en märkesförsäkring ofta är dyrare än en generell bilförsäkring. Du avgör själv om du behöver de utökade förmåner som en märkesförsäkring ger.  

Hur mycket kostar det att försäkra en Tesla? 

Tesla är en relativt dyr bil att försäkra. Enligt Teknikens Värld kan en begagnad Tesla Model 3 från 2020 kosta allt mellan 25 000 och 83 000 kr per år att försäkra, beroende på din kundprofil och om du väljer en märkesförsäkring eller inte. Tesla har också en högre självrisk på sin vagnskadeförsäkring än andra märken. 

Exakt vad det kostar för just dig att försäkra din Tesla är svårt att svara på. Premien varierar som sagt från person till person för samma Tesla. Faktorer som påverkar premien är bland annat geografi - det vill säga var försäkringstagaren bor - och ålder på försäkringstagaren. Det beror på att olika försäkringsbolag inte gör samma riskanalys. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Tesla 

Tesla, Inc. är ett amerikanskt bil- och energiföretag. Tesla var först med moderna elbilar och alla deras bilar är helelektriska. Tesla var även en av de första biltillverkarna som inkluderade ett antal autopilot-funktioner (såsom automatisk parkering) i sina bilar. Bilar från Tesla har en distinkt futuristisk design och de flesta av deras modeller har en pekskärm som styr bilens funktioner.

Grundades 2003

Tesla Motors grundades 2003 av ingenjörerna Martin Eberhard och Marc Tarpenning i San Carlos i Kalifornien. Deras vision var att skapa revolutionerande elbilar som inte bara var miljövänliga utan också kunde konkurrera med bensinbilar i prestanda och design. Företaget fick sitt namn efter den berömda uppfinnaren och fysikern Nikola Tesla. 2004 gick Elon Musk in som finansiär och räknas även han som en av företagets grundare. 2008 blev han företagets VD. 

Den första modellen, Tesla Roadster, lanserades 2008. Den sportiga cabrioleten baserades på ett Lotus Elise-chassi och imponerade med sin räckvidd på över 30 mil per laddning, vilket var ovanligt för elbilar på den tiden. Roadstern väckte stor uppmärksamhet och satte Tesla på kartan som en innovativ aktör i bilbranschen. 2012 lanserades Tesla Model S, en lyxig sedan som blev mycket populär. Med en elegant design, imponerande prestanda och en räckvidd på nästan 50 mil, förändrade Model S bilden av elbilar och visade att de kunde vara både praktiska och roliga att köra. Bilen hyllades av bilkritiker och kunder, och cementerade Teslas position som en ledare inom elbilsbranschen. 

Under de följande åren expanderade Tesla kraftigt och lanserade fler modeller, bland annat Model X, en SUV med måsvingedörrar, och Model 3, en mer prisvärd sedan som syftade till att bredda kundbasen. Företaget öppnade också egna fabriker och Supercharger-nätverk, vilket gav ägarna bekväm tillgång till snabbladdning längs resan. 2017 bytte Tesla Motors namn till Tesla, Inc. 

Att köpa en ny Tesla är fortfarande dyrt, med inköpspriser som startar på drygt en halv miljon i grundutförande (Tesla Model 3). Tesla har som målsättning att erbjuda lägre priser för att påskynda människans övergång till hållbar energi. Därför skapades fabriken Gigafactory i Nevada i USA år 2017. Där tillverkar Tesla batterier och elmotorer. Fabriken är nödvändig för att man ska kunna möta det förväntade behovet. På senare tid har också andra bilmärken börjat lansera fler och fler helelektriska bilar, vilket leder till ökad konkurrens som kan komma att sänka priset på Tesla-bilar.  

Huvudkontor

Teslas huvudkontor ligger i Austin (Texas) i USA. TM Sweden AB, även kallat Tesla Sverige, har sitt huvudkontor i Upplands Väsby. 

Vanligaste Tesla-modellen i Sverige

Totalt fanns det 52 134 Tesla-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Tesla Model Y, en mellanstor crossover-SUV. Det var också Tesla Model Y som var den mest sålda Teslan 2023. 

Andra populära Tesla-modeller är: 

  • Tesla Model 3 

  • Tesla Model S 

  • Tesla Model X 
     

Jämför bilförsäkring för din Tesla

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Tesla, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.  

Utforska olika bilmärken