Försäkring för din Subaru

Hitta en bra bilförsäkring – testa vår jämförelsetjänst

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Subaru?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Subaru

När du köper en ny Subaru i Sverige ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin ger dig ersättning för samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör. Det betyder att du bara behöver ha en halvförsäkring på din Subaru de första 3 åren för att åtnjuta ett komplett försäkringsskydd. Om du vill fortsätta ha samma höga skyddsnivå när vagnskadegarantin löper ut, behöver du teckna en helförsäkring.

Märkesförsäkring Subaru

Det finns en särskild märkesförsäkring för dig som Subaru-ägare. Den heter “Subaru Försäkring” och är framtagen i samarbete med If Skadeförsäkringar. Om du väljer en märkesförsäkring kan du få utökade förmåner, såsom sänkt självrisk och reparationer med originaldelar. Nackdelen med en märkesförsäkring är att den kan bli dyrare än en generell bilförsäkring. Du avgör själv om du behöver de extra förmåner som en märkesförsäkring erbjuder. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Subaru

Subaru är ett japanskt bilmärke som tillverkas av Subaru Corporation (tidigare kallat Fuji Heavy Industries Ltd.). Subaru är kanske mest känt för att ha fyrhjulsdrift på samtliga av sina bilmodeller, sin höga säkerhet samt sina unika boxermotorer.

Grundades 1953

Det företag som skulle bli biltillverkaren Subaru började som flygplanstillverkaren Nakajima Aircraft, som grundades redan 1917. Efter andra världskriget började Nakajima Aircraft satsa på skotertillverkning och bytte namn till Fuji Sangyo. I början på 1950-talet delades företaget upp i 12 olika enheter. 1953 gick fem av dessa enheter samman och bildade bolaget Fuji Heavy Industries Ltd (FHI). Bolaget satsade på fordonstillverkning och 1958 kom den första personbilen, som fick heta Subaru 360. Ordet Subaru betyder “förena sig” på japanska och kan även stå för “pånyttfödelse”.

1972 kom Subarus första fyrhjulsdrivna modell, Subaru Leone, som fick stor framgång i USA och Europa. Det dröjde till 1989 innan Subaru Leone ersattes av Subaru Legacy, en mellanklassbil som blev lite av märkets flaggskepp. Subaru började göra sig kända för sina pålitliga, robusta och säkra bilar, och fyrhjulsdrift blev en standardfunktion på de flesta av deras modeller. På 1990-talet lanserades modellerna Subaru Forester och Subaru Outback, vars nyaste generationer fortfarande är en del av Subarus sortiment.

Subaru har länge varit engagerade inom rallysportens högsta klass, WRC. Här har de haft stora framgångar, men på grund av finanskrisen 2008 fick de motvilligt dra sig ur av ekonomiska skäl och gjorde sin sista säsong 2009. Idag är Subaru ett globalt bilmärke med en stark närvaro i många länder. Senaste nytt från Subaru är modellen Subaru Solterra – märkets första elbil.

Huvudkontor

Subarus huvudkontor finns i Tokyo i Japan.

Om Subarus logotyp

Subarus moderna logotyp består av en mörkblå oval, beströdd med sex stjärnor i silver (en stor och fem lite mindre). Det är lätt att tänka på en stjärnbild, och faktum är att det är just en stjärnbild som ligger som förlaga. Namnet Subaru betyder som tidigare nämnt “förena sig” och valdes efter sammanslagningen av fem små företagsenheter till ett gemensamt bolag (den stora stjärnan i bilden). Subaru är också det japanska namnet på Plejaderna, en stjärnhop i stjärnbilden Oxen. Om vädret är klart kan man se de sex klaraste stjärnorna med blotta ögat. Stjärnhopen har funnits på logotypen sedan företaget grundades 1953 och logotypen har endast genomgått mindre förändringar sedan dess.

Vanligaste Subaru-modellen i Sverige

Totalt fanns det 64 511 Subaru-bilar i trafik i Sverige i december 2023. Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Subaru Outback, en rymlig SUV med rejält lastutrymme. Det var även Subaru Outback som var den mest sålda modellen under 2023.

Andra populära Subaru-modeller är:

· Subaru Forester

· Subaru XV

· Subaru Legacy

· Subaru Impreza

Jämför bilförsäkring för din Subaru

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Subaru, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.

Utforska olika bilmärken