Försäkring för din Volkswagen

Jämför flera olika bilförsäkringar här – snabbt och kostnadsfritt 

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Volkswagen? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Volkswagen 

När du köper en fabriksny Volkswagen i Sverige ingår en vagnskadegaranti som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin ger dig ersättning för samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör. Det betyder att du inte behöver ha en helförsäkring på din nya Volkswagen de första 3 åren – det räcker med en halvförsäkring för ett komplett skydd. När vagnskadegarantin löper ut, behöver du teckna en helförsäkring för att behålla samma kompletta skydd. 

Märkesförsäkring Volkswagen

Volkswagen har tagit fram en särskild märkesförsäkring för sina bilar: den heter “Volkswagen Försäkring” och erbjuds i samarbete med If Skadeförsäkringar. En märkesförsäkring är anpassad efter just ditt bilmärke och ger dig fler förmåner. Det kan till exempel handla om sänkt självrisk, utökad maskinskadegaranti och snabb tillgång till hyrbil om din bil skulle behöva vara på verkstad ett tag. Nackdelen med märkesförsäkringar är att de kan bli dyrare än generella bilförsäkringar. Behöver du de extra förmåner som kommer med en märkesförsäkring? Det avgör du själv. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Volkswagen

Volkswagen (ofta förkortat till VW) är ett tyskt bilmärke som ingår i världens näst största fordonskoncern, Volkswagen AG. För många är Volkswagen starkt förknippad med Volkswagen-”Bubblan” och tysk kvalitet. Följande bilmärken ingår idag i Volkswagens varumärke: 

 • Volkswagen 

 • Skoda 

 • Seat 

 • Chupra 

 • Audi 

 • Lamborghini 

 • Bentley 

 • Ducati 

 • Porsche

Grundades 1937

1932 byggde den österrikisk-tyska bilkonstruktören Ferdinand Porsche den första prototypen till Volkswagen. För att börja producera bilen krävdes godkännande från den tyska regeringen, och han presenterade då “folkbilen”. Hans vision var att tillverka en bil för det tyska folket, med bra köregenskaper till ett överkomligt pris. Prototypen imponerade på både regeringen och allmänheten. Några år senare lät därför Tysklands dåvarande rikskansler Adolf Hitler bygga en toppmodern bilfabrik, Volkswagenwerk, i staden Wolfsburg i Tyskland. Volkswagen Typ 1, det vill säga den ikoniska Volkswagen-Bubblan, lanserades 1938 och blev en enorm succé. 

Under andra världskriget drevs Volkswagenwerk av tvångsarbete. Kriget skadade också fabriken kraftigt, och bilproduktionen återupptogs inte förrän 1947. Men trots sitt problematiska ursprung kom Volkswagen att bli en symbol för Tysklands återhämtning efter kriget. Förutom den nya modellen Volkswagen Typ 2 (även kallad Folkabussen) som lanserades 1950, fokuserade man länge enbart på Volkswagen Typ 1. På 1960-talet gick försäljningen stadigt uppåt och Volkswagen-Bubblan med dess olika varianter blev populär i allt fler länder. Det var också på 60-talet som Volkswagen först gradvis och sedan helt tog över tyska Auto Union, och därmed bilmärket Audi. 

I början på 1970-talet hade Volkswagen-Bubblans popularitet börjat dala, och det var dags för förnyelse. Influenser från Audi banade väg för helt nya modeller: Volkswagen Passat, Volkswagen Scirocco, Volkswagen Golf och Volkswagen Polo. De kommande 20 åren tog dessa modeller en självklar plats på den europeiska bilmarknaden och Volkswagen Golf var den som fick mest framgång. 1992 blev den tredje generationen av Volkswagen Golf utsedd till årets europeiska bil. Under 1990-talet satsade Volkswagen stort på forskning och utveckling. Man introducerade nya teknologier såsom direktinsprutning, turboladdning och fyrhjulsdrift (4MOTION) på sina bilar. 

Under 2000-talet fortsatte Volkswagen att expandera globalt med modeller såsom Volkswagen Tiguan (2008). 2015 figurerade Volkswagen i en skandal, kallad “dieselgate”, då det avslöjades att Volkswagen hade manipulerat utsläppsmätningar på sina dieselbilar och de fick betala stora böter för sitt fusk. Men trots skandalen fortsatte Volkswagen att se framåt och tänka nytt. 2016 meddelade man att man tänkte lägga fokus på elbilar och i samma veva kom den helelektriska modellen Volkswagen I.D. Idag finns 20 olika modeller att välja på för dig som är sugen på en Volkswagen – allt från smidiga småbilar till familje-SUVar och transportbilar. Vad sägs till exempel om Volkswagen I.D Buzz: en modern, eldriven variant av den klassiska Folkabussen?

Huvudkontor

Volkswagen AG, fordonskoncernen där Volkswagen ingår, har sitt huvudkontor i Wolfsburg i Tyskland. Volkswagen Group Sverige AB har sitt huvudkontor i Södertälje.

Vanligaste Volkswagen-modellen i Sverige  

Totalt fanns det 627 582 Volkswagen-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Volkswagen Golf, en av världens mest tillverkade bilmodeller. Den mest sålda Volkswagen-modellen 2023 var Volkswagen ID.4, en sportig, eldriven SUV. 

Andra populära Volkswagen-modeller är: 

 • Volkswagen Passat 

 • Volkswagen Caddy 

 • Volkswagen Transporter 

 • Volkswagen Polo 

 • Volkswagen Tiguan 

Jämför bilförsäkring för din Volkswagen

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Volkswagen, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.  

Utforska olika bilmärken