Försäkring för din Hyundai

Jämför bilförsäkringar enkelt här – hitta det bästa priset för dig

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Hyundai?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Hyundai

När du köper en ny Hyundai i Sverige ingår en vagnskadegaranti i 3 år. Vagnskadegarantin ger samma skydd som vagnskadeförsäkringen som ingår i en helförsäkring. Det innebär att du bara behöver ha en halvförsäkring de första 3 åren för att din Hyundai ska ha fullgott skydd. När vagnskadegarantin löper ut efter 3 år, kan du välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma goda skydd. 

Märkesförsäkring Hyundai

Hyundai har en märkesförsäkring i samarbete med Folksam – “Hyundai försäkring”. En märkesförsäkring kan ge dig ytterligare skydd och förmåner, till exempel förlängt maskinskadeskydd, men premien kan också vara högre.

Det är inget måste att teckna en märkesförsäkring. Du kan själv välja vilken försäkringsgivare och vilket erbjudande du vill ha. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Hyundai

Hyundai är en sydkoreansk biltillverkare och den femte största i världen. 1998 tog Hyundai över Kia Motors och de två utgör tillsammans Hyundai Motor Group.

Grundades 1947

Hyundai grundades av Chung Ju-yung 1947, som en del av ett byggföretag. Det dröjde till 1968 innan de tillverkade sin första bil, och då var det på licens av Ford (modellen Ford Cortina, närmare bestämt). 1975 kom den första egna Hyundai-bilen, Hyundai Pony. Det var en småbil som även exporterades till bland annat Storbritannien och Nederländerna. 

På 1980-talet började Hyundai exportera till Kanada och USA och snart blev deras bilar populära världen över. 1990 kom den första Hyundai-bilen till Sverige och hittills har det sålts mer än 150 000 bilar till svenska kunder. Hyundai har stadigt ökat sin försäljning i Sverige senaste åren mycket på grund av elektrifieringen av sina bilmodeller, samt deras många lyckade nybilslanseringar.

Hyundai är mest känt för att ligga i framkant med sina el- och plug-in hybridmodeller och i fabriken i staden Ulsan produceras upp till 1,5 miljoner Hyundaibilar per år. 

Huvudkontor

Hyundai Motor Company har sitt huvudkontor i Seoul i Sydkorea. Det svenska huvudkontoret hittar du i Malmö.

Vanligaste Hyundai-modellen i Sverige

Totalt fanns det 128 893 Hyundai-bilar i trafik i Sverige i december 2023.

Den vanligaste modellen överlag i Sverige är Hyundai i30, en liten familjebil. Den mesta sålda Hyundai-modellen 2023 var Hyundai Tucson. 

Andra populära Hyundai-modeller är: 

  • Hyundai i20 

  • Hyundai i10 

  • Hyundai Santa Fe 

  • Hyundai Kona 

  • Hyundai IONIQ5  

Jämför bilförsäkring för din Hyundai

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Hyundai, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck.

Utforska olika bilmärken