car-insurance

Säg upp din bilförsäkring

Säg upp din gamla försäkring smidigt och snabbt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
Ange korrekt personnummer (YYYYMMDD-nnnn).
?
Ange en korrekt mejl (ex. namn@mejl.com)
?
4,6 av 5 baserat på 20 983 omdömen
Alla som har tagit lån, valt elavtal eller försäkring via Zmarta får frågan via mejl att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen av verifierade kunder är markerade – de som syns på vår sajt är utvalda. Vårt Trustpilot-betyg är baserat på alla omdömen av både verifierade kunder och icke-verifierade användare, och beräknas med hjälp av faktorer som antal, stjärnbetyg och annat.
AHBs
Abdulla Haj Bakir säger:

Gick snabbt och enkelt och smidigt att kolla billigaste alternativet 👍

19 juli 2024
Ls
Lars säger:

Mycket bra bemötande från er medarbetare. Bra information gällande mitt ärende. Rekommenderas

19 juli 2024
PBs
Per Björnerfors säger:

Jag fick bra hjälp på min försäkringsfråga

19 juli 2024

Hur kan jag säga upp min bilförsäkring?

Du kan enkelt och säkert säga upp din bilförsäkring genom att fylla i formuläret – oavsett om du har tecknat din försäkring via oss eller inte, och oavsett vilket försäkringsbolag du har.

Så här säger du upp din försäkring:

  1. Fyll i din information i formuläret och klicka på “Säg upp försäkring”.

  2. Signera din uppsägning med bank-id.

  3. Vi skickar ett säkert mejl om uppsägningen till försäkringsbolaget.

  4. Du får en kopia på mejlet och försäkringsbolaget säger upp din försäkring.

Tänk på!
Om du vill byta försäkringsbolag är det viktigt att du får den nya försäkringen beviljad innan du säger upp din gamla.

Du kan inte säga upp bilförsäkringen när som helst

Bilförsäkringen gäller normalt ett år i taget. Om du inte säger upp försäkringen förlängs försäkringsavtalet med ett år i taget i samband med försäkringens huvudförfallodag. Huvudförfallodagen är den enda dagen då du kan avsluta bilförsäkringen. Om du är osäker på när huvudförfallodagen är för din försäkring kan du hitta datumet i ditt försäkringsbrev. Ett tips är att lägga in en påminnelse i din kalender så att du får en notis när huvudförfallodagen börjar närma sig. Då riskerar du inte att missa den.

Även om det är långt kvar till huvudförfallodagen kan du när som helst meddela oss att du vill avsluta din försäkring. För att försäkringen ska avslutas på huvudförfallodagen anger du försäkringens huvudförfallodag under “slutdatum” i formuläret.

Måste jag säga upp min bilförsäkring?

Om du bara vill byta din bilförsäkring till en ny måste du själv säga upp din gamla bilförsäkring. Gör du inte det blir du dubbelförsäkrad och tvungen att betala för två bilförsäkringar.

I vissa fall behöver du inte avsluta bilförsäkringen, till exempel om du

  • säljer bilen

  • skrotar bilen

  • ställer av bilen.

Om du säljer eller skrotar bilen får Transportstyrelsen information om detta och meddelar då ditt försäkringsbolag att bilförsäkringen ska avslutas. Om du ställer av bilen brukar din försäkring övergå till en avställningsförsäkring om din bil är halv- eller helförsäkrad. Är den endast trafikförsäkrad pausas försäkringen tills du ställer på den igen. Den börjar då gälla med samma omfattning som innan avställningen hos samma försäkringsbolag.

Kan jag få pengar tillbaka på bilförsäkringen?

Om du avslutar bilförsäkringen innan huvudförfallodagen (till exempel om du har sålt din bil) kan det hända att du ska få pengar tillbaka. Hur mycket pengar du får tillbaka beror på hur långt innan huvudförfallodagen du avslutade försäkringen.

Jämför och byt bilförsäkring via Zmarta

Vill du byta försäkringsbolag? Innan du gör ditt val rekommenderar vi dig att jämföra bilförsäkringar. Genom att jämföra kan du säkerställa att du hittar en försäkring som passar dig och dina behov, till bra villkor och pris. Hos oss kan du jämföra bilförsäkringar från upp till 13 olika försäkringsbolag – samtidigt. Det går snabbt och enkelt jämfört med om du skulle kontakta alla försäkringsbolag på egen hand.

När du jämför är det viktigt att titta lika mycket på omfattningen på försäkringen som villkoren, självriskerna och ersättningen – utöver priserna. Då får du ett bra underlag för att kunna fatta smarta beslut i ditt val av försäkring.

Det kostar ingenting att jämföra och när du hittar din nya bilförsäkring kan du teckna den direkt via oss till samma pris som hos försäkringsbolaget.

Har du en bil genom företaget? Hos oss kan du även jämföra företagsbilförsäkring hos flera försäkringsbolag.