Försäkring för din Jaguar

Jämför bilförsäkringar enkelt här – hitta det bästa priset för dig

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Jaguar?

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Jaguar

Den som köper en ny Jaguar i Sverige får en vagnskadegaranti på bilen som gäller i 3 år. Vagnskadegarantin ger samma skydd som vagnskadeförsäkringen ger. Det betyder att du inte behöver ha en helförsäkring för att din Jaguar ska vara maximalt skyddad de första åren – det räcker med en halvförsäkring. När vagnskadegarantin löper ut kan du sedan välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma heltäckande skydd. 

Märkesförsäkring Jaguar 

Jaguar har en märkesförsäkring i samarbete med Folksam – “Jaguar försäkring”. Med en märkesförsäkring får du ett skräddarsytt skydd för just Jaguar, men oftast blir det dyrare. Dock är det inget måste att ha en märkesförsäkring: du kan välja fritt bland olika försäkringsgivare och erbjudanden. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Jaguar 

Jaguar är ett brittiskt bilmärke som grundades för över 100 år sedan. Företaget köptes upp av Ford 1990, men ägs idag av den indiska bilkoncernen Tata Motors (där även Land Rover ingår). Många förknippar Jaguar med klassiska sportbilar som har snygg design och utmärkta köregenskaper, men Jaguar erbjuder även andra typer av bilar, såsom SUV:ar i toppklass.

Grundades 1922

Företaget grundades 1922 av de två motorcykelentusiasterna William Lyons och William Walmsley. De tillverkade då sidovagnar för motorcyklar och företaget gick under namnet Swallow Sidecars. Så småningom fick de kontrakt på att tillverka karosser åt andra bilmärken. 1931 började de tillverka sina första egna bilar. Den första modellserien kallades SS och modellerna SS I, SS II och SS 100 väckte internationellt intresse. De sportigaste av bilarna började benämnas “Jaguar”. 

Efter andra världskriget var förkortningen SS inte gångbar längre, av förklarliga skäl, och företaget bytte namn till Jaguar Cars. Flera iögonfallande sportbilar började produceras, vilka bland de första var Jaguar XK120 (1948–54) och Jaguar XK140 (1954–57). På motormässan i Genève 1961 lanserades en av bihistoriens kanske mest klassiska sportbilar, Jaguar E-type – som fick medverka i flertalet James Bond-filmer. I dagsläget har E-Type ersatts av den moderna kraftfulla F-Type, men känslan, körupplevelsen och designen känns igen. 

Just nu finns dessa modeller att välja ibland för dig som är sugen på en Jaguar: 

 • Jaguar I-PACE, en prisbelönt eldriven SUV. 

 • Jaguar F-PACE, en lyxig SUV som även finns med plug-in hybrid. 

 • Jaguar E-PACE, en kompakt SUV som även finns med laddhybrid. 

 • Jaguar XE, en sportig och snygg och sportig sedan. 

 • Jaguar XF, en personbil med hög prestanda. 

 • Jaguar F-TYPE, en djärv sportig modell med elegant utseende och toppmodernt körsystem. 

Den 15 februari 2021 meddelade Jaguar att alla bilar som tillverkas under varumärket ska vara helelektriska från och med år 2025. 

Huvudkontor

Jaguar har sitt huvudkontor i Coventry i Storbritannien. Tata Motors, bilkoncernen som Jaguar är en del av, har sitt huvudkontor i Mumbai i Indien.

Om Jaguars logotyp

Företaget som skulle bli Jaguar hette till en början Swallow Sidecar. Den första logotypen hade formen av en bevingad cirkel med företagsnamnet i mitten (1922 – 1935). Företagets namn förkortades senare till “SS” och logotypen formades som ett bronsfärgat emblem runt bokstäverna. På grund av associationerna till Nazityskland försvann namnet SS efter andra världskriget. Företaget hette nu Jaguar, efter smeknamnet på sina sportigaste bilmodeller, och till en början fick även detta företagsnamn vara omgivet av vingar (1945 – 1959).

Lite senare föll även vingarna bort och man introducerade en cirkelformad logotyp med ett gult jaguaransikte, som fick vara kvar fram till 1982. Först då kom den logotyp som de flesta förknippar med företaget idag – en stiliserad bild av en jaguar i språng, sedd från sidan. Denna symbol har följt med märket sedan dess och har endast genomgått mindre förändringar genom åren.

Vanligaste Jaguar-modellen i Sverige

Totalt fanns det 7 436 Jaguar-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Jaguar XJ. Den mesta sålda Jaguar-modellen 2023 var Jaguar F-Pace, en lyxig prestanda-SUV. 

Andra populära Jaguar-modeller är: 

 • Jaguar XF  

 • Jaguar XK-Serien 

 • Jaguar S-Type 

 • Jaguar X-Type 

Jämför bilförsäkring för din Jaguar

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Jaguar, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken