Press- & mediematerial

Här hittar du pressreleaser som rör både Zmarta och företagsgruppen Zmarta Group. Du kan även läsa vad som skrivs om Zmarta i media eller titta på klipp vi använder i vår marknadsföring.

illustration

Pressreleaser

13 dec, 2017

Skippa julhetsen och spara över 5 000 kr

Har du fortfarande inte hunnit handla julklappar eller planera julbordet? Grattis! Då kan du fortfarande skippa julen, och spara tusenlappar på köpet. Zmartas nya undersökning av julens kostnader visar att du genom att släppa på alla måsten och hoppa över julens sedvanliga traditioner, kan spara så mycket som 5 276 kronor till slutet av december.

14 nov, 2017

Hälften av svenskarna känner oro för oförutsedda utgifter i vardagen

Nära hälften av svenskarna, 46 procent, uppger att man känner en oro över att drabbas av en oförutsedd större utgift i vardagen. På lite längre sikt (6–24 månader) oroar sig flest svenskar, 31 procent, över att politiska beslut ska drabba den egna ekonomin negativt. Det visar en ny undersökning från Sifo som genomförts på uppdrag av den finansiella tjänsten Zmarta.

21 sep, 2017

Här får du mest Europafotboll för pengarna

Till vilken europeisk stad ska du åka för att få mest fotbollsunderhållning för pengarna? Zmarta har jämfört målstatistik för Europas 15 främsta målgörarlag med kostnaden för en fotbollsweekend i respektive lags hemstad. Resultatet i Zmartas europeiska målindex visar att Istanbuls Besiktas ger flest mål för pengarna, tätt följt av Ajax, Monaco och FC Porto.

22 aug, 2017

Spartipsen som löser vinterresan

Sommaren går mot sitt slut och på många håll ekar sparbössan tom efter sommarens äventyr. Att vara tillbaka på jobbet, med ett fyrtiotal veckor till nästa semester, kan få väntan på nästa stund i solen att kännas olidlig. Den privatekonomiska tjänsten Zmarta har sammanställt fem tips som gör att den ressugne spara hela 12 156 kr fram till nyår och få råd att möta solen när Sverige är som mörkast.

11 jul, 2017

Zmarta breddar sin tjänst med mobil- och bredbandsjämförelse

Den finansiella tjänsten Zmarta breddar sitt utbud med sin lansering av mobiltelefoni- och bredbandsjämförelse online. I tjänsten får besökaren med några klick en överblick av mobil- och bredbandsmarknaden i Sverige, för att kunna välja det mest prisvärda avtalet bland de olika aktörerna. Därmed tar Zmarta nya kliv mot att bli en marknadsplats för konsumenter som vill ha privatekonomisk hjälp.

16 jun, 2017

Midsommarmaten som inte ger ekonomisk baksmälla

En ny jämförelse från den privatekonomiska tjänsten Zmarta visar att det finns mycket pengar att spara vid inhandlingen av midsommarmaten. Zmarta har undersökt priser för tio av midsommarbordets basvaror hos fyra av Sveriges största livsmedelsbutiker online. Resultatet visar att den billigaste kassen finns hos Willys. Prisskillnaden mellan den dyraste och billigaste matkassen är hela 107 kronor.

3 jun, 2017

Gulliga husdjuret kan bli en dyr historia

Hund, katt eller kanske en minigris? För många är försommaren en tid att skaffa husdjur, men den nya familjemedlemmen kan bli dyrare än väntat. Zmartas husdjursindex visar att mat, försäkring och tillbehör innebär kostnader på tiotusentals kronor. Minigris är ett mer ekonomiskt val än hund, men allra billigast med hänsyn till livslängden är hamstern – som till och med är billigare än guldfisken.

8 maj, 2017

Ny jämförelse av Zmarta visar vilken bilpool som är billigast i Stockholm

Delningsekonomin är på frammarsch och i storstäderna har bilpooltrenden vuxit snabbt. Alternativen och prismodellerna är många och det kan som konsument vara svårt att få en överblick över vilken bilpooltjänst som bäst passar ens behov. Zmarta Group har undersökt de fyra största bilpoolerna i Stockholm och var man som konsument kör billigast.

12 apr, 2017

Stora regionala skillnader i svenskarnas lånebeteende

Svenskar tar allt större konsumtionslån – under 2016 ökade ett genomsnittligt konsumtionslån med 19,1 procent i jämförelse med föregående år. Detta visar Zmarta Groups återkommande lånebarometer som för tredje året i rad har kartlagt den svenska marknaden för konsumtionskrediter.

20 mar, 2017

Zmarta Group finalister i tre kategorier i European Search Awards

Zmarta Group, som erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring, är utsedda till finalister i tre kategorier i European Search Awards, en tävling som uppmärksammar de bästa prestationerna inom digital marknadsföring i Europa. De tre kategorierna är Best Use of Search – Finance, Best Mobile Campaign samt Best Innovation Campaign.

8 mar, 2017

Zmarta utmanar storbankerna med ny app för privatekonomin

Idag lanserar den finansiella tjänsten Zmarta en ny app, Zmarta Balans, för privatekonomisk hjälp i vardagen. Med ett nytt, mer intuitivt och lättillgängligt sätt att presentera allt från dagsbudgetar till tips och insikter om hur man enkelt kan spara pengar, vill man utmana storbankerna och andra privatekonomiska tjänster på marknaden.

13 feb, 2017

Stockholm ger dig flest singlar för kvadratmeterpriset

Att investera i en bostad är ett stort beslut. Ett skäl att flytta kan vara för att hitta kärleken, något som kan värderas ännu lite högre inför alla hjärtans dag. Var är antalet singlar egentligen flest i förhållande till köpeskillingen? Trots landets högsta kvadratmeterpris visar Zmartas nya singelstadsindex att en kvadratmeter i Stockholm ger flest singlar för pengarna.

17 dec, 2016

Nättjänsten där du hittar julmat till lägst pris

Julskinka, must, köttbullar och pepparkakor. Maten är en av julens höjdpunkter, men också en av högtidens största utgifter. För den som handlar smart finns dock mycket pengar att spara. En ny jämförelse av priser från Sveriges största livsmedelsbutiker online visar att den billigaste julmatenfinns hos Willys. Prisskillnaden mellan den dyraste och billigaste matkassen är hela 126 kronor.

30 nov, 2016

Zmarta utmanar storbankerna – lanserar ny tjänst för småföretagare

Zmarta breddar nu sitt produktutbud och lanserar en ny lånetjänst. Uppstartsbolag och småföretagare är målgrupper för den nya tjänsten, som med en enkel och snabb ansökningsprocess utan långa handläggningstider utmanar storbankernas erbjudanden inom företagslån.

25 nov, 2016

Netflix ger mest skräck för pengarna

Höstmörkret är här och det är återigen säsong för svenskarna att kura ihop i soffan med en skräckis. I takt med att dvd-spelaren har blivit en alltmer bortglömd relik i hemmet väljer fler istället att se på rysare genom en streamingtjänst. Men vilken av streamingtjänsterna ska du egentligen välja för att få mest skräck för pengarna?

8 nov, 2016

Svenskarna tar allt större konsumtionslån, visar ny undersökning av Zmarta

Svenskar lånar allt mer till konsumtion – under första halvåret 2016 var det genomsnittliga lånet 18,6 procent högre än under samma period föregående år. Lånebeteendet skiljer sig också mycket åt mellan könen. Män är överrepresenterade bland lån till konsumtion och investeringar, medan kvinnor i större utsträckning lånar till vård och studier. Det visar Zmarta Groups lånebarometer.

28 sep, 2016

Zmarta Group blir en del av Bauer Media

28 september, Stockholm – Den tyska mediekoncernen Bauer Media Group har idag slutfört förvärvet av Zmarta Group från H.I.G. Capital. Zmarta Group, ett svenskt fintechbolag som erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring, har vuxit starkt i Norden och lanserade även i Tyskland år 2015. Med de nya ägarna får företaget ännu bättre förutsättningar att expandera på alla sina marknader.

23 sep, 2016

Belgrad ger mest öst för höstpengarna, visar nytt index av Zmarta

Hösten intåg kan innebära en stram ekonomi efter sommarsemestern. Ett sätt att förgylla säsongen trots en tunn plånbok är att göra ett smart val av höstens weekendresa. Som kompass i prisdjungeln har Zmarta tagit fram ett nytt index som jämför kostnaderna för ett antal resmål i Östeuropa, och visar att man får mest öst för höstpengarna i den serbiska staden Belgrad.

13 jul, 2016

Dela säkert i sommar – så undviker du delningsekonomins fallgropar

Delningsekonomin är på frammarsch i Sverige och uppskattas i dag omsätta runt 650 miljoner kronor. Innan man ger sig in i delningsekonomin är det dock läge att se över sina försäkringar. En ny jämförelse från Zmarta visar att en del försäkringsbolag har särskilda villkor när en bostad eller bil hyrs ut mot betalning, och att man i värsta fall kan stå utan skydd om olyckan skulle vara framme.

16 jun, 2016

Svenskarna lånar för att lösa dyra krediter

60 procent av de konsumtionskrediter som togs under 2015 togs för att lösa befintliga avbetalningar och krediter. Snittbeloppet för dessa omläggningslån ligger på cirka 190 000 och det är något fler män än kvinnor som lånar. Det visar en ny rapport från Zmarta Group.

Zmarta i media

Expressen - Skippa julhetsen – och spara... (19 dec, 2017)

SvD - Svenskarnas oro: Politiska... (13 nov, 2017)

edaportalen.com Här får du mest... (6 okt, 2017)

UNT - Här får du mest mål för stålarna (30 sep, 2017)

Reseguiden - Här får du mest fotboll för... (28 sep, 2017)

DFLY - Här får du mest Europafotboll för... (26 sep, 2017)

Allers - 7 tips som kan spara dig... (23 aug, 2017)

Expressen - 5 TIPS: Så sparar du 12 000... (21 aug, 2017)

Expressen - Försäkringsbolagens smäll mot...  (31 juli, 2017)

Härliga Hund - Hunden dyraste husdjuret (11 juli, 2017)

SvD - Välj rätt kort på resan (10 juni, 2017)

Örebronyheter - Gulliga husdjuret kan bli... (8 juni, 2017)

Expressen - Så mycket kostar... (8 juni, 2017)

Dog News - Gulliga hundvalpen kan... (4 juni, 2017)

Mitt i - Dålig chans för kärlek... (22 feb, 2017)

SvD - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

GP - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

Metro - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

ViaSpar.se Belgrad ger mest för pengarna (23 sept, 2016) 

Alltomspara.se Höstweekend – hit ska du... (23 sept, 2016)   

Blekinge Läns Tidning - Prisvärda festivaler... (8 juni, 2016)

Gaffa - De här festivalerna... (8 juni, 2016)

Risk & Försäkring - Zmarta vill skapa... (nr. 4/2016) 

Affärer i norr.se - Luleå hockey ger... (17 mars, 2016)

Norran Affärsliv - Vilket SHL-lag ger... (16 mars, 2016)

Västerås Tidning - Zmarta satsar på... (16 mars, 2016)

Veckorevyn - Utbildningarna som är... (17 dec, 2015)

Örebroguiden - Julmarknad i Wadköping... (17 dec, 2015)

AFFÄRSLIV 24 - Få hög lön efter korta... (14 okt, 2015)

NYHETER 24 - Här är utbildningarna du... (14 okt, 2015)

Norrbottens Affärer - Piteå ger mest... (12 aug, 2015)

NSD - Orten som ger mest semester för... (20 juli, 2015)

Turismnytt - Mest sommarsemester för... (19 juli, 2015)

Vad händer i Sverige - I Piteå får du mest... (17 juli, 2015)

Piteå-Tidningen - Piteå ger mest semester (16 juli, 2015)

Piteå Gratistidning - Piteå mest prisvärda... (16 juli, 2015)

Örebroguiden - Liseberg ger mest pirr för... (30 maj, 2015)

Dagens PS - Här får du mest pirr för pengarna (29 maj, 2015)

fotbollskanalen.se - Bajenfansen får minst... (26 apr, 2015)

fotbolldirekt.se - Här är Hammarby dyrast... (26 apr, 2015)

Sportbladet.se - Så mycket kostar det att se... (25 apr, 2015)

Jönköpingsposten - Mest motion för pengarna (11 apr, 2015)

Nya Kristinehamns-Posten (s. 15) - Mest motion... (8 apr, 2015)

msn.com - Squaredansen är billigast (18 mars, 2015)

improveme.se - Squaredance billig... (18 mars, 2015)

HIT & DIT - Dans bränner mer kalorier... (17 mars, 2015)

Svip - Square dance bränner mest... (17 mars, 2015)

Örebroguiden - Square dance bränner mest... (17 mars, 2015)

di.se - Träningsformen för den snåle (17 mars, 2015)

Må Bra - Här är de billigaste sätten att... (16 mars, 2015)

Allas - Här får du mest snö för pengarna (4 feb, 2015)

Örebroguiden - Mest snö för pengarna i Italien (4 feb, 2015)

Resumé.se - Zmart kampanj pressar bankerna (3 feb, 2015)

Dagens PS - Nytt index: Här får du mest snö... (3 feb, 2015)

Mer

Rapporter

Här hittar du Zmartas lånebarometer som publiceras varje år. Klicka på rapporten nedan för att öppna den i pdf-form.

Zmarta-filmer och tv-reklam

Här kan du kika på filmer vi producerat för social media, vår site och tv, och lära dig mer om vad vi gör och hur smart vår affärsidé är (om vi får säga det själva).

Våra logotyper

Om du vill använda Zmartas logotyper i något sammanhang går det bra att ladda ner dem i högupplöst format här nedanför.

Mattias Hallgrim - CMO, Zmarta Group

Representerar du media och är intresserad av att komma i kontakt med oss för att ta del av statistik kring lånemönster och svenskars ekonomi, får du gärna kontakta Mattias Hallgrim som är CMO på Zmarta Group.

Logga in för att komma åt dina ansökningar

Fyll i ditt personnummer för att få ett nytt lösenord

bankid-technical-error

Starta din BankID säkerhetsapp.

Öppna BankID

Åtgärden avbruten. Försök igen.

Det angivna personnumret saknar ett fungerande Mobilt BankID. Ange ett annat personnummer eller kontakta din bank för att beställa ett Mobilt BankID.

Det har inträffat ett internt tekniskt fel i systemet. Försök igen.

Inget svar från mobiltelefonen eller surfplattan. Kontrollera att du har startat din BankID säkerhetsapp och att du har täckning. Följ instruktionerna i mobiltelefonen och försök igen.

Skriv in säkerhetskoden till ditt BankID i din mobiltelefon eller surfplatta och välj Legitimera / Skriv under eller välj att avbryta.

Det har inträffat ett internt tekniskt fel. Uppdatera din BankID säkerhetsapp och försök igen.

Loggar in

Hämtar ansökan

Skapar och skickar ett nytt lösenord