Press- & mediematerial

Här hittar du pressreleaser som rör både Zmarta och företagsgruppen Zmarta Group. Du kan även läsa vad som skrivs om Zmarta i media eller titta på klipp vi använder i vår marknadsföring.

illustration

Pressreleaser

20 mar, 2017

Zmarta Group finalister i tre kategorier i European Search Awards

Zmarta Group, som erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring, är utsedda till finalister i tre kategorier i European Search Awards, en tävling som uppmärksammar de bästa prestationerna inom digital marknadsföring i Europa. De tre kategorierna är Best Use of Search – Finance, Best Mobile Campaign samt Best Innovation Campaign.

8 mar, 2017

Zmarta utmanar storbankerna med ny app för privatekonomin

Idag lanserar den finansiella tjänsten Zmarta en ny app, Zmarta Balans, för privatekonomisk hjälp i vardagen. Med ett nytt, mer intuitivt och lättillgängligt sätt att presentera allt från dagsbudgetar till tips och insikter om hur man enkelt kan spara pengar, vill man utmana storbankerna och andra privatekonomiska tjänster på marknaden.

13 feb, 2017

Stockholm ger dig flest singlar för kvadratmeterpriset

Att investera i en bostad är ett stort beslut. Ett skäl att flytta kan vara för att hitta kärleken, något som kan värderas ännu lite högre inför alla hjärtans dag. Var är antalet singlar egentligen flest i förhållande till köpeskillingen? Trots landets högsta kvadratmeterpris visar Zmartas nya singelstadsindex att en kvadratmeter i Stockholm ger flest singlar för pengarna.

17 dec, 2016

Nättjänsten där du hittar julmat till lägst pris

Julskinka, must, köttbullar och pepparkakor. Maten är en av julens höjdpunkter, men också en av högtidens största utgifter. För den som handlar smart finns dock mycket pengar att spara. En ny jämförelse av priser från Sveriges största livsmedelsbutiker online visar att den billigaste julmatenfinns hos Willys. Prisskillnaden mellan den dyraste och billigaste matkassen är hela 126 kronor.

30 nov, 2016

Zmarta utmanar storbankerna – lanserar ny tjänst för småföretagare

Zmarta breddar nu sitt produktutbud och lanserar en ny lånetjänst. Uppstartsbolag och småföretagare är målgrupper för den nya tjänsten, som med en enkel och snabb ansökningsprocess utan långa handläggningstider utmanar storbankernas erbjudanden inom företagslån.

25 nov, 2016

Netflix ger mest skräck för pengarna

Höstmörkret är här och det är återigen säsong för svenskarna att kura ihop i soffan med en skräckis. I takt med att dvd-spelaren har blivit en alltmer bortglömd relik i hemmet väljer fler istället att se på rysare genom en streamingtjänst. Men vilken av streamingtjänsterna ska du egentligen välja för att få mest skräck för pengarna?

8 nov, 2016

Svenskarna tar allt större konsumtionslån, visar ny undersökning av Zmarta

Svenskar lånar allt mer till konsumtion – under första halvåret 2016 var det genomsnittliga lånet 18,6 procent högre än under samma period föregående år. Lånebeteendet skiljer sig också mycket åt mellan könen. Män är överrepresenterade bland lån till konsumtion och investeringar, medan kvinnor i större utsträckning lånar till vård och studier. Det visar Zmarta Groups lånebarometer.

28 sep, 2016

Zmarta Group blir en del av Bauer Media

28 september, Stockholm – Den tyska mediekoncernen Bauer Media Group har idag slutfört förvärvet av Zmarta Group från H.I.G. Capital. Zmarta Group, ett svenskt fintechbolag som erbjuder konsumenttjänster inom bank och försäkring, har vuxit starkt i Norden och lanserade även i Tyskland år 2015. Med de nya ägarna får företaget ännu bättre förutsättningar att expandera på alla sina marknader.

23 sep, 2016

Belgrad ger mest öst för höstpengarna, visar nytt index av Zmarta

Hösten intåg kan innebära en stram ekonomi efter sommarsemestern. Ett sätt att förgylla säsongen trots en tunn plånbok är att göra ett smart val av höstens weekendresa. Som kompass i prisdjungeln har Zmarta tagit fram ett nytt index som jämför kostnaderna för ett antal resmål i Östeuropa, och visar att man får mest öst för höstpengarna i den serbiska staden Belgrad.

13 jul, 2016

Dela säkert i sommar – så undviker du delningsekonomins fallgropar

Delningsekonomin är på frammarsch i Sverige och uppskattas i dag omsätta runt 650 miljoner kronor. Innan man ger sig in i delningsekonomin är det dock läge att se över sina försäkringar. En ny jämförelse från Zmarta visar att en del försäkringsbolag har särskilda villkor när en bostad eller bil hyrs ut mot betalning, och att man i värsta fall kan stå utan skydd om olyckan skulle vara framme.

16 jun, 2016

Svenskarna lånar för att lösa dyra krediter

60 procent av de konsumtionskrediter som togs under 2015 togs för att lösa befintliga avbetalningar och krediter. Snittbeloppet för dessa omläggningslån ligger på cirka 190 000 och det är något fler män än kvinnor som lånar. Det visar en ny rapport från Zmarta Group.

7 jun, 2016

Emmaboda ger mest festival för pengarna

Sommaren står för dörren och för många betyder det ett besök på någon av Sveriges alla festivaler. Hur ska man tänka om man har en begränsad kassa, som kanske ska räcka för både festival och andra semesteraktiviteter? Zmarta har jämfört priser för biljett, boende, mat och öl på några av Sveriges största festivaler. Resultatet visar att småländska Emmabodafestivalen ger mest fest för pengarna.

17 maj, 2016

Zmarta finalister i The Drum Search Awards

Zmarta är nominerade till årets The Drum Search Awards i kategorin ”Best Use of Data”. Zmarta har genom avancerad användarsegmentering på Google Adwords lyckats öka trafiken till sin hemsida från mobila enheter med 85 procent och den totala omsättningen med 111 procent. Andra nominerade i kategorin är bland annat Toyota och Tesco.

11 maj, 2016

Renovering, bil och tandläkarbesök vanligaste orsakerna till att äldre tar konsumtionslån

Bland svenskar över 65 år är renovering av hemmet den vanligaste orsaken bakom konsumtionslån, men nästan en av tio tar lån för att finansiera tandläkarbesök. Bland yngre är det istället bilköp som är den vanligaste orsaken till att låna, visar en ny rapport från Zmarta Group.

31 mar, 2016

Zmarta finalister i European Search Awards

​Zmarta är nominerade till årets European Search Awards i kategorin ”Best Mobile Campaign”. Zmarta har genom avancerad användarsegmentering på Google Adwords lyckats öka trafiken till sin hemsida från mobila enheter med 85 procent och den totala omsättningen med 111 procent.

16 mar, 2016

Luleå Hockey ger flest mål för pengarna

Zmartas SHL-index visar att Luleå Hockey är det lag som ger flest mål för pengarna. Indexet har jämfört fansens omkostnader med målproduktionen hos slutspelslagen. Det är inte nödvändigtvis det lag som gör bäst ifrån sig i ligan som ger mest valuta för pengarna; trots lagets förstaplats i grundserien har Skellefteåfansen fått betala det näst högsta priset per mål under säsongen.

7 mar, 2016

Män lånar mer än kvinnor

Män tar oftare lån och lånar högre belopp än kvinnor. Bilköp och renovering är de främsta orsakerna till varför svenskarna lånar. Det visar en ny lånebarometer som kartlagt marknaden för konsumtionskrediter i Sverige. Rapporten är framtagen av Zmarta Group där bland annat nordens största låneförmedlare Freedom Finance ingår.

3 mar, 2016

Zmarta storsatsar på försäkring

Zmarta utvidgar nu sitt produktutbud inom försäkring och lanserar jämförelse och förmedling av hemförsäkring. Därmed tar tjänsten ytterligare ett kliv mot att bli ett mångsidigt privatekonomiskt verktyg för alla.

27 jan, 2016

Zmarta lanserar Sveriges första app för smidigare låneansökan

Som ett steg i att utveckla användarupplevelsen för sina kunder lanserar den digitala plattformen Zmarta idag en iPhone-app. Appen gör det möjligt för kunderna att på ett enkelt och smidigt sätt ansöka om lån och jämföra sina erbjudanden direkt i mobilen.

21 jan, 2016

Den digitala plattformen Zmarta utsedd till finalist på Mobilgalan

Zmarta har nominerats i kategorin ”Marketing of the Year” på Mobilgalan (Swedish Mobile Awards) som går av stapeln för femtonde gången den 28 januari i Stockholm. Övriga nominerade i kategorin är McDonald’s, Lekmer och Babyshop.

Zmarta i media

Mitt i - Dålig chans för kärlek... (22 feb, 2017)

Svd.se - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

Gp.se - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

Metro - De ger mest skräck... (26 nov, 2016)

ViaSpar.se Belgrad ger mest för pengarna (23 sept, 2016) 

Alltomspara.se Höstweekend – hit ska du... (23 sept, 2016)   

Blekinge Läns Tidning - Prisvärda festivaler... (8 juni, 2016)

Gaffa - De här festivalerna... (8 juni, 2016)

Risk & Försäkring - Zmarta vill skapa... (nr. 4/2016) 

Affärer i norr.se - Luleå hockey ger... (17 mars, 2016)

Norran Affärsliv - Vilket SHL-lag ger... (16 mars, 2016)

Västerås Tidning - Zmarta satsar på... (16 mars, 2016)

Veckorevyn - Utbildningarna som är... (17 dec, 2015)

Örebroguiden - Julmarknad i Wadköping... (17 dec, 2015)

AFFÄRSLIV 24 - Få hög lön efter korta... (14 okt, 2015)

NYHETER 24 - Här är utbildningarna du... (14 okt, 2015)

Norrbottens Affärer - Piteå ger mest... (12 aug, 2015)

NSD - Orten som ger mest semester för... (20 juli, 2015)

Turismnytt - Mest sommarsemester för... (19 juli, 2015)

Vad händer i Sverige - I Piteå får du mest... (17 juli, 2015)

Piteå-Tidningen - Piteå ger mest semester (16 juli, 2015)

Piteå Gratistidning - Piteå mest prisvärda... (16 juli, 2015)

Örebroguiden - Liseberg ger mest pirr för... (30 maj, 2015)

Dagens PS - Här får du mest pirr för pengarna (29 maj, 2015)

fotbollskanalen.se - Bajenfansen får minst... (26 apr, 2015)

fotbolldirekt.se - Här är Hammarby dyrast... (26 apr, 2015)

Sportbladet.se - Så mycket kostar det att se... (25 apr, 2015)

Jönköpingsposten - Mest motion för pengarna (11 apr, 2015)

Nya Kristinehamns-Posten (s. 15) - Mest motion... (8 apr, 2015)

msn.com - Squaredansen är billigast (18 mars, 2015)

improveme.se - Squaredance billig... (18 mars, 2015)

HIT & DIT - Dans bränner mer kalorier... (17 mars, 2015)

Svip - Square dance bränner mest... (17 mars, 2015)

Örebroguiden - Square dance bränner mest... (17 mars, 2015)

di.se - Träningsformen för den snåle (17 mars, 2015)

Må Bra - Här är de billigaste sätten att... (16 mars, 2015)

Allas - Här får du mest snö för pengarna (4 feb, 2015)

Örebroguiden - Mest snö för pengarna i Italien (4 feb, 2015)

Resumé.se - Zmart kampanj pressar bankerna (3 feb, 2015)

Dagens PS - Nytt index: Här får du mest snö... (3 feb, 2015)

Mer

Rapporter

Här hittar du Zmartas lånebarometer som publiceras varje kvartal. Klicka på rapporten nedan för att öppna den i pdf-form.

Zmarta-filmer och tv-reklam

Här kan du kika på filmer vi producerat för social media, vår site och tv, och lära dig mer om vad vi gör och hur smart vår affärsidé är (om vi får säga det själva).

Våra logotyper

Om du vill använda Zmartas logotyper i något sammanhang går det bra att ladda ner dem i högupplöst format här nedanför.

Mattias Hallgrim - CMO, Zmarta Group

Representerar du media och är intresserad av att komma i kontakt med oss för att ta del av statistik kring lånemönster och svenskars ekonomi, får du gärna kontakta Mattias Hallgrim som är CMO på Zmarta Group.