Försäkring för din Dacia

Hitta en bilförsäkring till bra pris – jämför kostnadsfritt här

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
  • Samma priser som hos bolagen
  • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Dacia? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra. 

Vagnskadegaranti för Dacia 

Om du köper en helt ny Dacia i Sverige får du med en vagnskadegaranti som gäller i 3 år från att bilen registreras. Vagnskadegarantin ger dig samma skydd som vagnskadeförsäkringen gör, vilket betyder att du bara behöver en halvförsäkring de första 3 åren för att din nya Dacia ska ha ett komplett skydd. När vagnskadegarantin löper ut kan du välja att teckna en helförsäkring för att behålla samma skyddsnivå.  

Märkesförsäkring Dacia

Det finns en särskild märkesförsäkring för dig som kör en Dacia. Den heter “Dacia Försäkring” och är framtagen i samarbete med If Skadeförsäkringar.

En märkesförsäkring kan ge dig utökade förmåner: du kan till exempel få lägre självrisk, förlängd maskinskadeförsäkring och tillgång till reparationer med originaldelar. Man ska dock ha i åtanke att en märkesförsäkring kan bli dyrare än en generell bilförsäkring. Du väljer själv om en märkesförsäkring är något som passar dig och din bil. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris. 

Om Dacia

Automobile Dacia, eller bara Dacia, är ett rumänskt bilmärke som sedan 1999 ägs av Renault. Många förknippar Dacia med prisvärda och praktiska bilar. 

Grundades 1966

Dacia grundades 1966 i Rumänien med ett tydligt mål, satt av den nyligen tillträdde presidenten Nicolae Ceaușescu: att erbjuda moderna, tillförlitliga och prisvärda bilar till den rumänska befolkningen. Namnet Dacia inspirerades av den historiska romerska provinsen Dakien, som motsvarar dagens Rumänien. För att snabbt komma igång samarbetade Dacia med franska Renault. De licensproducerade Renaults modeller, med vissa anpassningar för den rumänska marknaden. Den första bilen, Dacia 1100 (en modifierad Renault 8), rullade av bandet 1968. 

Dacia 1300, baserad på Renault 12, lanserades 1969 och blev en enorm succé. Den kom att tillverkas i över 2 miljoner exemplar fram till 2004, i olika versioner och moderniseringar. Under 1970- och 1980-talen expanderade Dacia sin modellportfölj med bland andra Dacia 1410 Sport, Dacia 2000 och Dacia Supernova. Under 1990-talet fick Dacia stor konkurrens från utländska biltillverkare, vilket hotade att trycka ut Dacia från den inhemska marknaden. 

1999 köpte Renault Dacia. Detta innebar en strategisk förändring och en ny era av kvalitet för märket. Dacia fick tillgång till Renaults moderna teknik och plattformar, vilket resulterade i nya modeller som Dacia Logan, Dacia Sandero och Dacia Duster. Dacia Logan, lanserad 2004, blev en enorm succé i Europa och etablerade Dacia som ett varumärke för prisvärda och praktiska bilar. Sandero och Duster följde i Logans fotspår och bidrog till Dacias globala framgång. Idag är Dacia ett populärt bilmärke i Europa och säljs i över 45 länder världen över. 

Huvudkontor

Dacia har sitt huvudkontor i Mioveni i Rumänien. 

Vanligaste Dacia-modellen i Sverige

Totalt fanns det 44 703 Dacia-bilar registrerade i Sverige i december 2023. Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Dacia Duster, en mellanstor SUV. Det var också Dacia Duster som var den mest sålda Dacia-modellen 2023. 

Andra populära Dacia-modeller är: 

  • Dacia Sandero 

  • Dacia Logan 

  • Dacia Dokker 

  • Dacia Lodgy 

Jämför bilförsäkring för din Dacia

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Dacia, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

Utforska olika bilmärken