Försäkring för din Suzuki

Jämför flera olika bilförsäkring här – helt kostnadsfritt

Ange ett giltigt registreringsnummer.
?
 • Samma priser som hos bolagen
 • Kostnadsfri rådgivning

Hur hittar jag den billigaste och bästa försäkringen för min Suzuki? 

Hur mycket en bilförsäkring kostar kan variera mycket mellan olika försäkringsgivare. För att hitta en försäkring till ett pris som passar din plånbok och din bil, gör du därför klokt i att noga jämföra de olika försäkringsgivarna med varandra.

Vagnskadegaranti för Suzuki 

Ska du köpa en fabriksny Suzuki i Sverige? Då får du med en så kallad vagnskadegaranti som gäller i 3 år från det att du registrerar bilen hos Trafikverket. Vagnskadegarantin täcker samma typ av skador som vagnskadeförsäkringen gör. Det innebär att det räcker med en halvförsäkring för att din nya bil ska vara maximalt skyddad de första 3 åren. När vagnskadegarantin löper ut, kan du teckna en helförsäkring för att behålla samma goda skydd. 

Märkesförsäkring Suzuki

Det finns en märkesförsäkring särskilt för Suzuki-bilar. Den heter “Suzuki Försäkring” och är framtagen i samarbete med Folksam. Med en märkesförsäkring får du fler förmåner jämfört med en generell bilförsäkring. Det kan till exempel handla om reducerad självrisk och snabb tillgång till hyrbil om din bil måste in på verkstad. Nackdelen är att en märkesförsäkring kan kosta mer. Du avgör själv om du behöver de extra förmåner som en märkesförsäkring ger. Genom att jämföra flera olika försäkringsgivare och deras erbjudanden får du bättre överblick över vilket skydd du kan få och till vilket pris.

Om Suzuki 

Suzuki Motor Corporation är en japansk fordonstillverkare som är världens åttonde största. Suzuki har alltid haft ambitionen att tillverka prisvärda fordon som håller i längden, utan kompromisser.

Grundades 1909 

Suzuki tog sin början som företaget Suzuki Loom Works, grundat 1909 av Michio Suzuki. Företaget tillverkade först vävstolar till textilindustrin, vilket man fokuserade på i nästan 30 år. 1937 började man skapa en prototyp på en personbil, men andra världskriget gjorde att japanska staten satte stopp för all personbilstillverkning. Efter kriget fanns dock ett behov av prisvärda personfordon för folket. Suzuki Loom Works började tillverka motorcyklar som blev mycket populära. 
 
Framgångarna med motorcyklarna gjorde att företaget fick statligt stöd, och 1954 bytte de namn till Suzuki Motor Co., Ltd. 1955 kom den första bilen, Suzuki Suzulight, en modern och tekniskt framstående bil för sin tid. Den hade framhjulsdrift, individuell hjulupphängning och ett styrsystem som baserades på ett kugghjul som löpte längs en kuggstång. 
 
1970 lanserades Suzuki Jimny 4X4, eller “Suzuki-Jeepen” som den också kallas, vilket kanske är den mest ikoniska Suzuki-modellen. Under 1970-talet började Suzuki delta i stora internationella racingtävlingar med sina bilar och fick framgångar. På 1980-talet expanderade Suzuki till nya marknader runt om i världen. De introducerade en rad nya modeller, inklusive Suzuki Alto, Suzuki Swift och Suzuki Vitara. Bilarna blev kända för sin tillförlitlighet, bränsleeffektivitet och prisvärdhet. Till Sverige kom de första Suzuki-bilarna 1982, då den lilla Suzuki LJ 80 importerades av Lastvagnsbolaget i Göteborg. 1990 bytte företaget återigen namn, till Suzuki Motor Corporation.  

I slutet av 1990-talet samarbetade Suzuki med General Motors för att utveckla en ny generation av bilar, däribland Suzuki XL7. Under 2000-talet fortsatte Suzuki att tillverka nya generationer av sina mest populära modeller. Flera av dem finns idag som laddhybrider och fullhybrider. Idag finns dessa modeller att välja bland för dig som vill köpa en ny Suzuki: 

 • Suzuki Swift, ett prisvärt alternativ i småbilsklassen. 

 • Suzuki Swift Sport, en pigg och snygg bil med sann körglädje. 

 • Suzuki Vitara, en kraftfull, stor SUV med olika utrustningsalternativ. 

 • Suzuki S-Cross, en familje-SUV med hög markfrigång, fyrhjulsdrift och hög säkerhet. 

 • Suzuki Swace, en elegant fullhybrid med extra bagageutrymme. 

 • Suzuki Across, en laddhybrid som även är berättigad till miljöbonus. 

 • Suzuki Jimny Rhino Edition, den allra sista versionen av den ikoniska Suzuki-Jeepen. 

 Huvudkontor

Suzuki har sitt huvudkontor i Hamamatsu i Japan. Louwman Sverige, som är svensk distributör för Suzuki, har sitt huvudkontor i Solna. 

Vanligaste Suzuki-modellen i Sverige

Totalt fanns det 40 309 Suzuki-bilar i trafik i Sverige i december 2023. 
 
Den vanligaste modellfamiljen överlag i Sverige är Suzuki Swift, en av märkets mest ikoniska bilar. Den mest sålda modellen 2023 var Suzuki Vitara, en populär SUV som numera finns som fullhybrid. Andra populära Suzuki-modeller är: 

 • Suzuki SX4 

 • Suzuki Grand Vitara 

 • Suzuki Alto 

 • Suzuki Baleno 

Jämför bilförsäkring för din Suzuki

Vilse i försäkringsdjungeln? Som tur är finns Zmartas kostnadsfria jämförelsetjänst, som låter dig jämföra flera olika försäkringsgivare samtidigt. Du får snabbt överblick över olika bilförsäkringar och kan därför lättare hitta en som passar just din Suzuki, till ett pris som du känner dig nöjd med. Att jämföra går på bara ett par knapptryck. 

 

Utforska olika bilmärken