Bilförsäkring

Bilförsäkring Saab

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Förra året köpte en man från Dalarna en Saab 9-5 SportCombi för över 700.000 kronor. Snacka om Saab-entusiast! Även om du kör en något billigare Saab än denna rekorddyra bil så behöver du en riktigt bra bilförsäkring.

Skräddarsydd bilförsäkring Saab

Det finns flera fördelar med en försäkring avsedd för just Saab, om olyckan skulle vara framme så kan du alltid vara säker på att din bil repareras på en auktoriserad verkstad som har full koll på just din modell. Dessutom används endast originaldelar vid eventuella reparationer, vilket innebär ett bättre andrahandsvärde vid en framtida försäljning. Det är inte roligt att behöva tänka på eventuella olyckor, men det bästa du kan göra är att vara väl förberedd. Se till att försäkra din Saab så att du kan fokusera på det som faktiskt är roligast med att vara bilägare – själva körningen.

Helförsäkring Saab

Med en helförsäkring kan du känna dig trygg med att få ersättning om du exempelvis blir utsatt för stöld, om du får en glasskada eller behöver hjälp vid juridiska tvister. Saab helförsäkring ersätter även plåtskador samt förar- och passagerarskador om du varit med om en kollision eller dikeskörning.
I Sverige sker cirka 20 000 feltankningar per år och det kan bli en dyr historia, uppemot 15.000 kronor kan du få betala för att få hjälp med sanering och bärgning vid en feltankning. Saabs helförsäkring täcker upp för den typen av incidenter.

Halvförsäkring Saab

Halvförsäkringen passar dig som har en något äldre Saab. Den innehåller ett bra försäkringsskydd, men yttre skador på bilen ersätts inte. Som förare och passagerare sitter man dock säkert och om det skulle hända något oförutsett skulle inträffa så ingår även bärgning i halvförsäkring. Precis som i Saabs helförsäkring så får du även ersättning för stenskott och andra glasskador som exempelvis krossade rutor.

Trafikförsäkring Saab

Alla fordonsägare måste enligt lag inneha en trafikförsäkring, enda gången som man inte behöver någon försäkring är om bilen är avställd. Trafikförsäkringen täcker skador på den andres fordon om det skulle vara du som var orsakat en olycka. Den täcker även personskador på andra trafikanter. Många som har en gammal bil väljer att endast trafikförsäkra bilen.

Alla fordonsägare måste enligt lag inneha en trafikförsäkring, enda gången som man inte behöver någon försäkring är om bilen är avställd.

Tilläggsförsäkring Saab

Om du vill känna dig extra trygg ute på vägarna så rekommenderas en eller flera tilläggsförsäkringar. Ett exempel på en sådan är Saabs tilläggsförsäkring mot djurkollision som kan vara ett bra alternativ för dig som regelbundet kör vägsträckningar som ofta drabbas av viltolyckor.
Ett annat tillägg är drulleförsäkringen som ersätter olyckshändelser i bilen som inte är trafikrelaterade, men som kan bli nog så kostsamma. Kaffespill i passagerarsätet eller mjukglass över hela innertaket? Drulleförsäkringen täcker upp och du kan använda dina pengar till annat. Visst är det praktiskt!

Om du vill känna dig extra trygg ute på vägarna så rekommenderas en eller flera tilläggsförsäkringar. 

Avställningsförsäkring

Har du en sommarbil som är avställd under vinterhalvåret? Du får inte köra med en avställd bil, därför behöver försäkringen inte vara särskilt omfattande, men en avställningsförsäkring är trots allt nödvändig. Prata med ditt försäkringsbolag så att din bil alltid är rätt försäkrad.

Jämför försäkringar Saab

Oavsett vilken typ av försäkring du har tecknat för din Saab så är det en bra idé att jämföra olika försäkringsbolag mot varandra. Både för att se om det går att spara pengar och för att undersöka vilka olika villkor som gäller för respektive försäkring. Om du dessutom har en hemförsäkring så kan du se om det går att få rabatterat pris om du skulle välja samma försäkringsbolag till din bilförsäkring.

Tips!

  • Innan du tecknar en försäkring jämför villkoren hos de olika försäkringsbolagen.

  • Tänk noga över hur långt du kör varje år eftersom försäkringspremien till stor del baseras på antalet mil du kör per år.

  • Många försäkringsbolag erbjuder rabatt till kunder som samlar sina försäkringar hos dem.

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...