Bilförsäkring

Bilförsäkring Renault

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Stor, liten eller mittemellan – oavsett vilken Renault du kör så behöver du en försäkring som passar just dig och din bil. Spana in våra tips!

Det finns en Renault för alla. Lilla Twizy måste vara den ultimata citybilen och med den här lilla godbiten blir fickparkering aldrig ett problem. Behöver du istället en riktigt stor familjebil med kanske en TRAFIC Passenger passar dig bättre. Vilken modell du än väljer så måste din bil försäkras. Här går vi igenom de olika försäkringsvarianterna för att du lättare ska kunna välja rätt.

Trafikförsäkring Renault

Din bil måste minst ha en trafikförsäkring för att du ska få köra med den, enda gången du inte behöver ha en försäkring på din bil är om den är avställd. Om din Renault orsakar en skada så täcker trafikförsäkringen eventuella skador på andra inblandade fordon. Skador på din egen bil ersätts dock inte, och du kan inte heller få ersättning för saker som du förvarar i din bil. Om du vill ha ett lite högre skydd för din Renault bör du istället fundera på en halvförsäkring.

Halvförsäkring Renault

I en halvförsäkring ingår även den obligatoriska trafikförsäkringen, men vad som ingår därutöver skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Halvförsäkringen brukar vanligtvis innehålla skydd vid stöldskador, brand- och glasskador och maskinskada. Oftast ingår även rättskydd. Det är också vanligt med assistans och eventuell bärgning vid trafikolycka eller driftstopp. Läs igenom villkoren för respektive försäkring för att vara säker på vad som ingår.

Helförsäkring Renault

Den högsta försäkringsnivån är helförsäkring. Den omfattar samma händelser som en halvförsäkring, men täcker även vagnskada. I den ingår exempelvis ofta plåtskador och andra yttre skador på din Renault, orsakat av kollision eller annan olycka, stormskador som nedblåsta träd, skadegörelse med mera. En helförsäkring ger både dig din bil och dina medpassagerare ett riktigt bra skydd i trafiken.

Vagnskadegaranti Renault

Precis som för de flesta andra bilmärken gäller vagnskadegarantin för en Renault vanligtvis i tre år efter leverans.  Under tiden som vagnskadegarantin är giltig så räcker det med att man har halvförsäkring på bilen eftersom att vagnskadegarantin täcker in de delar som finns i helförsäkringen. Renault har generösa försäkringar vid nybilsköp så kolla upp exakt vad som ingår innan du tecknar en försäkring, det är ju onödigt att betala dubbelt.

Tilläggsförsäkringar Renault

Beroende på vilken försäkring du väljer att ha på din Renault så finns det ett antal tilläggsförsäkringar som man kan teckna. Bland dessa kan du bland annat hitta djurkollision, extraförsäkringar för personskador, motorhaveri m.m. När du jämför Renault-försäkringar hos olika försäkringsbolag kan du även passa på att jämföra olika tilläggsförsäkringar om du har behov av det.

Jämför försäkringar för Renault

Det bästa du kan göra innan du tecknar en försäkring är att läsa på ordentligt och jämföra olika bolag och försäkringar mot varandra. Tänk på att inte bara titta på priset, försäkringsvillkoren ha stor betydelse och kan göra skillnad den dag du står där och behöver hjälp. Se också till att du i förväg har koll på läget och vet vart du ska vända dig om du behöver använda dig av din försäkring.

Tips!

  •          Jämför! Det tar lite tid, men är väl värt mödan.

  •          Har du andra försäkringar?  Många försäkringsbolag erbjuder rabatt om du samlar dina försäkringar hos dem.

  •          Läs på om din försäkring så att du vet exakt vart du ska vända dig vid behov av hjälp.

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...