Bilförsäkring

Bilförsäkring Kia

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Mycket bil för pengarna – så kan man enkelt beskriva Kia. Och den generösa fabriksgarantin gör inte precis saken sämre. En bra försäkring behövs emellertid ändå. Läs våra tips för ett tryggt bilägande!

Bilförsäkringen ska göra att du känner dig trygg även om något skulle hända. Det finns en rad olika bilförsäkringar att välja mellan på marknaden, så ett bra tips är att börja med att jämföra olika försäkringsbolags bilförsäkringar för att hitta en som passar dig och din Kia, både vad gäller pris och försäkringsvillkor.

Trafikförsäkring Kia

Den som äger en bil måste enligt lag, som lägst, ha en trafikförsäkring så länge bilen är i trafik. En trafikförsäkring gäller för skador på andra fordon om det var ditt fordon som orsakade olyckan. Trafikförsäkringen täcker även personskador. Däremot så täcks inte ditt egna fordons skador och inte heller saker som du eventuellt förvarade i bilen och som gått sönder. Om det inte är du som är orsaken till olyckshändelsen så får du ersättning via den andre partens trafikförsäkring. Vill du känna dig trygg i att få ersättning för plåtskador på egen bil eller saker du förvarar i bilen, då ska du istället välja en halvförsäkring eller en helförsäkring. Oftast ingår inte heller bärgning i trafikförsäkringen.

Halvförsäkring Kia

Om du äger en ny Kia och fortfarande har kvar vagnskadegaranti, då är halvförsäkringen ett bra val. En halvförsäkring är även bra för bilar som är lite äldre men som inte har så högt värde och då man inte är beredd att teckna en helförsäkring för sin Kia. Fördelen med halvförsäkring gentemot trafikförsäkringen är att om något skulle hända så ingår bland annat bärgning. Anledningen till att du inte behöver teckna mer än halvförsäkring då bilen har kvar vagnskadegaranti är att vagnskadegarantin täcker upp den del som senare består av helförsäkringen, det vill säga bland annat plåtskador.

Helförsäkring Kia

En helförsäkring passar bra om din Kia endast är några år gammal men vagnskadegarantin har slutat gälla. Vagnskadegarantin upphör vanligtvis tre år efter att bilen levererats från fabriken. Medan vagnskadegarantin gäller så ingår redan plåtskador och liknande vilket gör att en helförsäkring inte är nödvändig under bilens första år. I en helförsäkring ingår förutom trafik- och halvförsäkring även ersättning för exempelvis lackskador eller plåtskador, skadegörelse eller skador som blivit på bilen efter till exempel dikeskörning eller kollision.

> Vagnskadegarantin upphör vanligtvis tre år efter att bilen levererats från fabriken.

Tilläggsförsäkringar Kia

Alla försäkringar kan såklart kompletteras med en eller flera tilläggsförsäkringar. Av olika anledningar kanske man känner att tilläggsförsäkringar av olika slag kan vara en bra idé. Exempel på tilläggsförsäkringar för Kia:

  • Drulle (Allrisk), ger ersättning om det blir en oförutsedd skada på bilens inredning eller i lastutrymme och liknande.

  • Olycksfall för förare och passagerare. En försäkring som kan ge extra ersättning för skador samt hjälp med exempelvis krishantering.

  • Djurkollision. Kan ge hjälp med reparation av bilen efter kollision med till exempel rådjur, älg eller annat djur.

Smarta tips om bilförsäkring till Kia

En bilförsäkring är såklart viktig och ett måste för den som är ute på vägarna. Försäkringen skyddar både dig, dina medpassagerare samt medtrafikanter och därför är det såklart bra om man kan hitta en försäkring som man gillar och känner sig trygg med. Passa på att jämföra olika Kia-försäkringar på nätet, det ger dig snabb och bra information så att du på ett smidigt sätt kan välja en försäkring som passar dig. För vissa är det ett bra pris som är viktigt, medan andra är mer intresserade i vad som står i villkoren eller hur lättadministrerad försäkringen är. Att jämföra och läsa på om olika bilförsäkringar för Kia är vårt bästa tips!

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...