Bilförsäkring

Bilförsäkring BMW

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Snygg design, driftsäkerhet och fina köregenskaper – BMW tillverkar bilar med det där lilla extra. Oavsett modell så behöver du en försäkring som täcker upp om något oförutsett skulle inträffa. Klart att du ska ha den bästa försäkringen för din dyrgrip!

Trafikförsäkring BMW

Trafikförsäkring är enligt lag obligatoriskt för alla bilägare vars bil är i trafik. Om din BMW orsakar en skada så täcker trafikförsäkringen eventuella skador på andra inblandade fordon. Skador på din egen bil ersätts dock inte, och du kan inte heller få ersättning för saker som du förvarar i din bil. Om du vill ha ett lite högre skydd för din BMW bör du istället fundera på en halvförsäkring.

Halvförsäkring BMW

I en halvförsäkring ingår även den obligatoriska trafikförsäkringen, men exakt vad som ingår därutöver skiljer sig mellan olika försäkringsbolag. Oftast har du som förare ett visst skydd då något händer, i halvförsäkringen brukar stöldskador, brand- och glasskador samt rättskydd ingå. Det är också vanligt med assistans och eventuell bärgning vid trafikolycka eller driftstopp. Läs igenom villkoren för respektive försäkring för att vara säker på vad som ingår.

I en halvförsäkring ingår även den obligatoriska trafikförsäkringen

Helförsäkring BMW

Den högsta försäkringsnivån är helförsäkring. Den omfattar samma händelser som en halvförsäkring, men täcker även vagnskada. I den ingår exempelvis ofta plåtskador och andra yttre skador på din BMW, orsakat av kollision eller annan olycka, stormskador som nedblåsta träd, skadegörelse med mera. En helförsäkring ger både dig din bil och dina medpassagerare ett riktigt bra skydd i trafiken.

Vagnskadegaranti BMW

Precis som för de flesta andra bilmärken gäller vagnskadegarantin på en BMW vanligtvis i tre år efter leverans. Ibland kan man dessutom ha tur och få rabatt på försäkringen vid nybilsköp. Under tiden som vagnskadegarantin är giltig så räcker det med att man har halvförsäkring på bilen eftersom att vagnskadegarantin täcker in de delar som finns i helförsäkringen. Köper du en ny BMW med vagnskadegaranti så följer ett vagnskadebevis med vid köpet. När vagnskadegarantin gått ut kan det dock vara smart att uppgradera till en helförsäkring så länge din BMW bara är några år gammal.

Under tiden som vagnskadegarantin är giltig så räcker det med att man har halvförsäkring på bilen

Tilläggsförsäkringar BMW

Beroende på vilken försäkring du väljer att ha på din BMW så finns det ett antal tilläggsförsäkringar som man kan teckna. Bland dessa kan du bland annat hitta djurkollision, extraförsäkringar för personskador, motorhaveri m.m. När du jämför BMW-försäkringar hos olika försäkringsbolag kan du även passa på att jämföra olika tilläggsförsäkringar om du har behov av detta.

Jämför försäkringar för BMW

Vårt allra hetaste tips när det gäller bilförsäkringar är att läsa på och jämföra olika försäkringsbolag med varandra. Ibland går det att spara pengar genom att jämföra, men framförallt är det viktigt att du jämför villkoren för olika försäkringar. Det är det som verkligen kan göra skillnad den dag du står där och behöver hjälp. Se också till att du vet hur du ska gå tillväga om något oförutsett händer och du behöver använda dig av din försäkring.

Tips!

  •          Jämför olika försäkringar och försäkringsbolag.

  •          Har du en hemförsäkring? Många försäkringsbolag erbjuder rabatt om du samlar dina försäkringar hos dem.

  •          Läs på om din försäkring så att du vet exakt vart du ska vända dig vid behov av hjälp.

Vårt allra hetaste tips när det gäller bilförsäkringar är att läsa på och jämföra

BMW framför skyskrapa med bmw försäkring

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...