Bilförsäkring för Volkswagen

Bilförsäkring för Volkswagen

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.

Om Volkswagen

1932 byggde en österrikisk-tysk bilkonstruktör vid namn Ferdinand Porsche den första prototypen till Volkswagen. För att börja producera bilen krävdes godkännande från den tyska regeringen, och han presenterade då “folkbilen”. Hans vision var att tillverka en bil för det tyska folket, med bra köregenskaper till ett överkomligt pris.

Idag är kanske den mest kända modellen Volkswagen typ 1 eller vad vi i folkmun brukar kalla Bubblan eller Folkan. Volkswagen ingår i Volkswagenkoncernen som har nära 600 000 anställda i 18 länder. Förutom bilar tillverkar Volkswagen även industrimotorer. Följande bilmärken ingår i Volkswagens varumärke:

  • Volkswagen

  • Skoda

  • Seat

  • Chupra

  • Audi

  • Lamborghini

  • Bentley

  • Ducati

  • Porsche

Volkswagen har som mål att vara globala ledare inom hållbar biltillverkning och har de senaste åren startat olika miljöprojekt som bland annat innebär att man steg för steg ska gå över till fler elbilar och ett ökat miljö- och hållbarhetstänk. När det kommer till försäkringen av din Volkswagen bör du jämföra flera alternativ för att hitta rätt bilförsäkring som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Försäkra din Volkswagen med rätt bilförsäkring

Har du en Volkswagen och letar rätt bilförsäkring? Eller vill du byta bilförsäkring för din Volkswagen? Vi på Zmarta ger dig här lite råd och tips på vägen.

Det första du bör tänka på är vilken typ av bilförsäkring som du är i behov av, billig trafikförsäkring, en helförsäkring som ger dig ett mer heltäckande skydd eller rent av en märkesförsäkring? Vilken typ av Volkswagen du har är avgörande för ditt val men många andra faktorer påverkar. Det är viktigt att jämföra bilförsäkringar hos olika försäkringsbolag innan du väljer.

Trafikförsäkring för Volkswagen

En trafikförsäkring är det grundläggande skydd du som bilägare enligt lag måste ha innan du kör ut på vägarna. En trafikförsäkring inkluderar skydd för både förare och passagerare, men även person- och egendomsskador utanför det egna fordonet ingår. Det som inte ingår i en trafikförsäkring är ersättning för skador på det egna fordonet.

Läs mer om trafikförsäkring för Volkswagen här

Halvförsäkring för Volkswagen

Nästa försäkringsnivå är halvförsäkring. Den rekommenderas att teckna om du har en äldre Volkswagen. Trafikförsäkring ingår alltid i halvförsäkring, och även glas, brand och maskinskador ersätts vanligtvis med en halvförsäkring. Annat som ingår i halvförsäkring är rättsskydd, räddning och stöld.

Saker som villkor, självrisk samt extra tilläggsförsäkringar kan dock variera mellan de olika försäkringsbolagen. Använd gärna Zmartas jämförelsetjänst innan du bestämmer dig!

Läs mer om halvförsäkring för Volkswagen här

Helförsäkring för Volkswagen

Om din Volkswagen är äldre än tre år bör du fundera på om en helförsäkring kan vara att föredra. I en helförsäkring ingår nämligen ersättning för vagnskada, om du exempelvis krockar eller blir påkörd. Se alltid över försäkringsbolagens olika villkor innan du tecknar din helförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Volkswagen här

Märkesförsäkring för Volkswagen

En märkesförsäkring kan exempelvis ge extra lång maskinskadegaranti, ibland i upp till åtta år. Det kan även omfatta andra förmåner specialanpassat för Volkswagen, som exempelvis lägre självrisk och snabbare skadehantering.

Om du funderar på en märkesförsäkring måste du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder det och begära offert. Med hjälp av Zmartas jämförelsetjänst kan du sedan jämföra din offert med de erbjudanden på trafik-, halv- och helförsäkring som våra samarbetspartners erbjuder. Kanske är en halvförsäkring mer än tillräckligt för just din Volkswagen?

Försäkringskostnad för din Volkswagen

Volkswagen ligger i samma prisläge som en Volvo när det kommer till att försäkra. Men även om det är relativt prisvärt att försäkra en Volkswagen är det ändå faktorer som påverkar prisbilden. Din ålder och var i landet du bor har stor betydelse. En halvförsäkring för dig som bor i Norrbotten blir en billigare affär än om du bor i Uppsala eller Stockholm. Om du är en ung förare och planerar ditt första bilköp kan även det göra att du får en dyrare försäkringspremie. Det är därför svårt att att veta den exakta kostnaden för en Volkswagen bilförsäkring.

Läs mer här om kostnader för Volkswagen bilförsäkring här

Några tips från Zmarta när du ska välja bilförsäkring

1. Vad behöver ingå i din bilförsäkring?

Självklart vill du ha en billig försäkring, men när du ska teckna en bilförsäkring är det viktigt att du är rätt försäkrad och har ett skydd i din försäkring som passar just dig. Det kan annars bli en dyr historia om olyckan är framme. En del försäkringsbolag har förmånliga erbjudanden för specifika bilmärken, och hos de flesta försäkringsbolag kan man samla alla sina försäkringar och på så sätt spara en slant.

2. Vilken Volkswagentyp är du?

För många är Volkswagen starkt förknippad med Bubblan och tysk kvalitet. Den mest populära nybilen från Volkswagen är Volkswagen ID.4 – en eldriven familjesuv. Den allra vanligaste Volkswagen i Sverige är dock Volkswagen Golf. Det finns många modeller att välja på, så det är bra att fundera på vilken typ av Volkswagen som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme eller är miljötänk och hållbarhet viktigast?

3. Vilken typ av försäkring är rätt för dig?

Volkswagen är en relativt prisvärd bil att försäkra, och det finns många försäkringsalternativ att välja bland. Om du använder din Volkswagen dagligen är kanske en helförsäkring en bra idé, men om du kör i områden med lite trafik och använder bilen sparsamt kanske en trafikförsäkring kan räcka. Därför är det viktigt innan du jämför försäkringar och funderar på vilken typ av försäkring som är rätt för dig och ditt billiv.

4. Spara en slant för oförutsedda kostnader

Det är alltid bra att ha ett extra sparande. Du kanske ska avsätta en mindre summa varje månad för din Volkswagen? Det kan behövas ifall det dyker upp extra kostnader som exempelvis kostnader för vägtullar eller höjda bensin och dieselpriser. Löpande omkostnader som biltvätt och däckbyte kan också lätt bli stora summor i slutändan.

5. Slå ihop dina försäkringar i ett och samma försäkringsbolag

Fördelarna är många då du väljer ett försäkringsbolag till alla dina försäkringar. Du kan lättare förhandla dig till sänkta kostnader, och ta del av erbjudanden som förmånligare försäkringar som kan inkludera tilläggsförsäkringar och mycket annat. Det blir även smidigare för dig som kund att ha alla försäkringar samlat på ett ställe.

Så här enkelt tecknar du en försäkring via Zmarta!

Zmarta hjälper dig hitta rätt bilförsäkring med vår jämförelsetjänst där du enkelt kan jämföra bilförsäkring hos olika bolag. Om du jämför minskar risken att du får betala en onödigt hög premie som dessutom kanske inte är den som bäst passar just dig och dina behov bäst.

Fyll i Zmartas formulär och börja jämföra idag. Det är kostnadsfritt och du får flera olika prisförslag där även alla villkor är inkluderat, för att du som bilägare ska göra rätt val av bilförsäkring. Med vår jämförelsetjänst förenklar vi ditt val av försäkring!

Chatta