Bilförsäkring för Suzuki

Bilförsäkring för Suzuki

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki.

Om Suzuki

Suzuki grundades redan 1909 av av Michio Suzuki och var från början ett textilföretag. I början av 50-talet hade företaget utvecklats och inriktningen var nu motorer och fordonstillverkning. Företaget bytte även namn till Suzuki Motor Corporation. Fokus för Suzuki har alltid varit att tillverka prisvärda fordon som håller i längden utan kompromisser. Den mest kända Suzuki bilen är troligtvis Jimny 4X4 eller “Suzuki-Jeepen” som den kallas. Den lanserades redan 1970 och blev en ikon inom sitt segment. I dag finns det sju olika Suzuki modeller att välja bland:

 • Suzuki Swift ett bra alternativ i småbilsklassen.

 • Suzuki Swift Sport en pigg och snygg bil med sann körglädje.

 • Suzuki Vitara kraftfull stor SUV med olika utrustningsalternativ.

 • Suzuki S-Cross med hög markfrigång, fyrhjulsdrift och hög säkerhet.

 • Suzuki Swace elegant fullhybrid med extra bagageutrymme.

 • Suzuki Across laddhybrid som även är berättigad till miljöbonus.

 • Suzuki Jimny Torakku den ikonisk Suzuki Jeepen i uppdaterad version.

Under 2022 lanseras en ny Suzuki S-Cross som är värd att hålla utkik efter.

Skydda din Suzuki med rätt bilförsäkring

Vilket är då den bästa försäkringen för min Suzuki? Att välja försäkringsnivå kan vara knepigt, men vi på Zmarta ger dig här tips och råd på vägen, som förhoppningsvis hjälper dig att välja rätt. Den första försäkringsnivån är trafikförsäkring, och den är även obligatorisk för dig som bilägare.

Trafikförsäkring för Suzuki

Att teckna en trafikförsäkring är du enligt trafikskadelagen skyldig att göra. Den skyddar dig och dina medtrafikanter om olyckan skulle vara framme. Att ha en trafikförsäkring är obligatoriskt oavsett skick på bilen, enda undantaget är ifall du har din bil registrerad som avställd. Det utgår en avgift för varje dag din Suzuki är oförsäkrad så du bör teckna en trafikförsäkring så fort som möjligt.

Läs mer om trafikförsäkring för Suzuki här

Halvförsäkring för Suzuki

Om du väljer nästa försäkringsnivå, halvförsäkring, ingår fler skydd för dig och din bil. Förutom trafikförsäkring ingår även dessa skydd med en halvförsäkring i bagaget:

 • maksinskadeskydd

 • rättsskydd

 • stöld

 • brand

 • glas

 • räddning

Halvförsäkring rekommenderas till dig med en ny Suzuki där det finns en gällande vagnskadegaranti samt till dig med äldre Suzuki som sjunkit i värde. Tänk på att om du är inblandad i olycka som du anses vara orsak till kan skyddet i din bilförsäkring minska.

Läs mer om halvförsäkring för Suzuki här

Helförsäkring för Suzuki

Helförsäkring kan vara rätt för din Suzuki om du önskar det bästa skyddet. Med en helförsäkring ingår både den grundläggande trafikförsäkringen samt halvförsäkringen. Det som du även får med en helförsäkring är en vagnskadeförsäkring, vilket kan vara bra att ha ifall din Suzukis vagnskadegaranti har löpt ut.

Läs mer om helförsäkring för Suzuki här

Märkesförsäkring för Suzuki

Det finns en alternativ nivå på försäkring för din Suzuki, så kallad märkesförsäkring. Med en märkesförsäkring kan det ingå exempelvis snabbare skadehantering, reparation med originaldelar samt rabatt om din bil har en högre miljö- eller säkerhetsklass. Om du vill veta mer om villkor och kostnader får du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder Suzuki märkesförsäkring och begära pris. Du kan sedan använda vår jämförelsetjänst för att jämföra med de andra försäkringsnivåerna från våra samarbetspartners.

Kostnader för bilförsäkring

Suzuki har en av de lägsta snittpriserna på bilförsäkring enligt Zmartas jämförelsestatistik. Men det prisförslag du får från våra samarbetspartners kan variera och bli både lägre och högre, beroende på dina unika förutsättningar som bilägare. Om du bor i glesbygd kan exempelvis risken för olycka eller stöld anses lägre och din premie kan därmed sänkas.

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Fem tips för dig som ska teckna bilförsäkring

1. Letar du billig bilförsäkring?

En bilförsäkring ska innehålla ett bra skydd som gör att du känner dig säker ute på vägarna. Men självklart vill du även ha en så billig bilförsäkring som möjligt. Det blir lätt att välja bilförsäkring med Zmarta eftersom du kan jämföra både pris och försäkringsvillkor. Du kan även spara pengar genom att samla dina försäkringar.

Hitta billigaste bilförsäkringen

2. Vilken Suzuki typ är du?

Suzuki jeepen var mångas drömbil på 80 och 90-talet. Suzukis nuvarande modellprogram innehåller många olika typer av bilar förutom den uppdaterade ikonen. Suzuki Swift har exempelvis sålts i över fem miljoner exemplar och vunnit Teknikens Världs stora småbilstest.

3. Hur försäkrad bör jag vara?

Allt beror på dig, din bil och dina förutsättningar. Kommer din Suzuki köras dagligen? Finns det aktuella garantier som gäller fortfarande? Hur ser din ekonomi ut i övrigt och hur mycket kan du lägga på bilen varje månad? Glöm dock inte att den grundläggande trafikförsäkringen är obligatorisk!

4. En bil kan bli dyr i drift

En del av de kostnader som kan uppstå i samband med bilägandet kan det finnas skydd för i din bilförsäkring. Men många kostnader får du själv stå för, så det underlättar om du har en buffert eller kanske sätter igång med ett bilsparande när du går i bilköpartankar. Bensin, el, nya vinterdäck och garageplats är några exempel på kostnader när du är bilägare.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Bli en samlare

Du får ofta rabatt om du väljer ett försäkringsbolag för alla försäkringar, och har du fler personbilar i hushållet som även de finns hos samma försäkringsbolag kan det ge ytterligare rabatter. Det blir även lättare för dig som kund att hantera dina försäkringar och betalningar.

Jämför med Zmarta och spara tid till annat

Det är lätt att använda vår jämförelsetjänst som kan spara dig både tid och pengar. Du jämför enkelt bilförsäkring från flera olika försäkringsgivare med bara en förfrågan. Då undviker du risken att betala en för hög premie och få en försäkring som kanske inte innehåller rätt skydd för din Suzuki. Du riskerar även att bli överförsäkrad och betala för skydd som du vet att du troligtvis aldrig kommer att behöva utnyttja.

Att jämföra via Zmarta är kostnadsfritt och du får snabbt svar från våra samarbetspartners med förslag på passande försäkringar för dig och din Suzuki.

Chatta