Bilförsäkring för Subaru

Bilförsäkring för Subaru

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru.

Om Subaru

Subaru är ett japanskt bilmärke som grundades 1953. Subaru betyder “förena sig” på japanska, det är även det japanska namnet på stjärnbilden Plejaderna, en grupp stjärnor som även kan ses avbildat i Subarus logotyp. Den allra första bilen från Subaru stod klar 1958 och fick namnet Subaru 360. Subaru är kanske mest känt för att ha fyrhjulsdrift på samtliga av sina bilmodeller, sin höga säkerhet samt sina unika boxermotorer.

Subaru finns i tre olika modeller:

  • Forrester för dig som kör mycket i skog och mark och behöver en slitstark och pålitlig bil.

  • Outback en bruksbil för den aktiva familjen med mycket utrymme, extra trygghet och bra dragkapacitet.

  • Subaru XV en mindre, mer kompakt subaru som trots formatet lämpar sig väl för ett helgäventyr med framkomlighet i världsklass.

2019 kom Subarus första elbil, och snart lanseras även en ny Subaru, Solterra, som bland annat är utrustad med ett avancerat förarassistanssystem, som varnar för faror på vägen.

Försäkringsalternativ för din Subaru

Det finns tre olika försäkringsalternativ att välja på när du ska försäkra din Subaru:

  • Trafikförsäkring

  • Halvförsäkring

  • Helförsäkring

Utöver dessa tre nivåer finns även en märkesförsäkring för Subaru, men den kan du inte jämföra och teckna här hos oss på Zmarta. Vill du ha mer info om märkesförsäkring får du på egen hand kontakta de bolag som erbjuder den typen av försäkring för Subaru.

Trafikförsäkring för Subaru

En trafikförsäkring är du enligt lag tvungen att teckna så fort du köper en bil. Den ger dig som förare, dina passagerare och andra trafikanter skydd om olyckan skulle vara framme. Enda sättet att slippa teckna en trafikförsäkring är att ställa av din Subaru.
Läs mer om trafikförsäkring för Subaru här

Halvförsäkring för Subaru

En ny Subaru har med sig vagnskadegaranti samt fri service de första tre åren. Därför rekommenderas att du under den perioden endast tecknar en halvförsäkring. Med en halvförsäkring ingår den obligatoriska trafikförsäkringen samt rättsskydd, räddning, stöld, maskinskada, brand samt glas. En halvförsäkring kan även passa dig som har en äldre Subaru med ett lägre värde.
Läs mer om halvförsäkring för Subaru här

Helförsäkring för Subaru

Vill du ha det bästa skyddet för din Subaru? Då kan en helförsäkring vara rätt alternativ. Du får då en mer omfattande försäkring som även inkluderar vagnskadeförsäkring. En vagnskadeförsäkring ersätter vagnskadegarantin och därför rekommenderas en helförsäkring till dig med en Subaru som är äldre än tre år.
Läs mer om helförsäkring för Subaru här

Märkesförsäkring för Subaru

Ett fjärde alternativ till försäkring kan vara att teckna en märkesförsäkring. Den är utformad för att inte bara ge ett bra skydd, utan även passa just en Subaru allra bäst. Märkesförsäkring ger dig ofta snabbare service, lägre självrisk och andra förmåner. Men den kan bli dyrare än en helförsäkring och är verkligen en märkesförsäkring det du behöver? För att ta reda på kostnader och villkor får du höra av dig till de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring och begära offert. Sedan kan du ta hjälp av Zmartas jämförelsetjänst och jämföra om märkesförsäkring eller någon av de andra försäkringsalternativen är mest lämpligt för dig och din Subaru.

Vad kostar en försäkringspremie för Subaru?

En Subaru ligger strax över medelnivå när det gäller försäkringskostnad, ungefär i samma prisklass som en Volvo eller Ford. Men var just du landar på i pris är svårt att svara på, då det är mycket som påverkar. Om du bor i storstad kan försäkringsbolagen anse att skaderisken ökar och då går premien upp. En annan typ av riskbedömning som försäkringsbolagen gör är att ta hänsyn till din ålder, en yngre förare kan få betala en högre premie, jämfört med en mer van bilförare med flera skadefria år bakom sig. Här kan du se snittpriser på försäkringar för olika bilmärken.

Tips innan du väljer bilförsäkring

1. Jämför försäkring med hjälp av Zmarta

Det viktigaste med en bilförsäkring är att du får snabb hjälp om du råkar ut för en olycka. Därför är det viktigt att se över de olika villkor som försäkringsbolagen har, och när det gäller riskbedömning kan även den variera från bolag till bolag. Var noga med att jämföra innan du tecknar din bilförsäkring.

2. Vilken Subarutyp är du?

Subaru passar dig som behöver en bil som tar sig enkelt fram i olika typer av miljöer, från stadsmiljö till skog och mark. En rymlig Subaru Outback kan passa bra för dig med familj och den mindre Subaru XV är mer lämplig när du behöver en kompakt men rymlig bil och kör både i storstaden och off road.

3. Vilken försäkringsnivå funkar för dig?

Du kan gott och väl nöja dig med halvförsäkring så länge vagnskadegarantin fortfarande gäller. Många gånger kan du bli erbjuden försäkringsalternativ hos din bilåterförsäljare när du köper din Subaru, och det kan vara lätt att teckna på plats för att det är enkelt och smidigt. Men glöm inte att jämföra innan du bestämmer dig för en bilförsäkring, för det kan finnas pengar att spara.

4. Lägg pengar på ett bilsparande

En bil är en investering med många löpande kostnader och oförutsedda utgifter. Även om du har en bra försäkring kan det vara en bra idé att ha lite extra pengar, exempelvis när du behöver köpa nya vinterdäck, betala för vägtullar eller biltvätt.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här.

5. Spartips när du tecknar försäkringar

Ett bra spartips är att samla flera försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Om du till exempel har både en bil, båt och hemförsäkring kan du spara på både försäkringskostnader och självrisk om du har dem hos samma försäkringsbolag. Det blir även lätt för dig vad gäller betalning och hantering, då alla försäkringar är samlade på ett och samma ställe.

Vår jämförelsetjänst hjälper dig att hitta rätt försäkring

Att jämföra olika försäkringsbolag och försäkringar är viktigt för dig som vill hitta rätt försäkring med rätt premie för dig och din bil. Det kan vara komplicerat och omständligt att på egen hand jämföra genom att begära prisförslag och ringa runt till olika försäkringsbolag. Men med Zmartas jämförelsetjänst blir det enkelt att snabbt få svar från flera olika aktörer med bara en förfrågan. Att jämföra via oss är dessutom kostnadsfritt.

Chatta