Bilförsäkring för Opel

Bilförsäkring för Opel

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel.

Om Opel

Företaget grundades i Tyskland 1886 av Adam Opel. Till en början tillverkade man cyklar, men gick över till biltillverkning 1899. Opel var även tidiga med teknik inom flyg- och rymdindustrin. Med sitt Opel-RAK program lanserade de den första raketbilen som tog flyg- och rymdteknologin till nya höjder i slutet på 1920-talet. Detta gav även Opel mycket publicitet vilket bidrog till att amerikanska General Motors fick upp ögonen för företaget. General Motors ägde Opel i nästan nittio år, men idag är Opel en del av Stellantiskoncernen.

Några av Opels bilmodeller är

  • Opel Corsa stadsbilen som kombinerar körglädje med spännande teknik, finns som både bensin, diesel samt i helelektriskt utförande.

  • Combo e-life en familjebil med extra utrymme, toppmodern teknik och avancerade säkerhetsfunktioner.

  • Opel Mokka en sportig och modern kompakt SUV med djärv design och mycket attityd. Finns även i helelektrisk variant.

År 2022 firar Opel 160-årsjubileum som biltillverkare. Opel har som målsättning att redan 2028 helt gå över till att endast tillverka och sälja elbilar på den Europeiska marknaden.

Olika nivåer på försäkringar för din Opel

Det finns fyra försäkringsalternativ när du ska försäkra din Opel. Du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring, helförsäkring eller en märkesförsäkring. Vi ger dig i denna artikel en översikt, samt ger dig råd och tips på vad du som bilägare ska tänka på när du försäkrar din Opel. Tänk på att du alltid bör jämföra olika försäkringsbolag samt fundera kring vilka försäkringsbehov som är rätt för dig.

Trafikförsäkring för Opel

Trafikförsäkringen är den första försäkringsnivån och även den bilförsäkring som är obligatorisk enligt trafikskadelagen. Den omfattar personskadeskydd för både dig, dina passagerare samt annan person/personer som kommer till skada utanför ditt fordon, vid exempelvis en krock.

Trafikförsäkring gäller även på egendom utanför det egna fordonet, men gäller inte på skador på egna bilen eller egendom som du förvarar i din bil. Tänk på att skyddet i trafikförsäkringen kan minska om du på något sätt medverkat till att olyckan inträffat.
Läs mer om trafikförsäkring för Opel här

Halvförsäkring för Opel

Om du vill komma upp till nästa försäkringsnivå med utökat skydd, är en halvförsäkring kanske ett bra alternativ. Det som brukar ingå i en halvförsäkring är bland annat brand-, glas- och maskinskadeskydd. Även räddning vid olycka, rättskydd och stöld är vanligtvis inkluderat.

Är din Opel fabriksny eller yngre än 3 år ingår oftast en vagnskadegaranti och då är en halvförsäkring att föredra. Men villkor kan variera mellan de olika försäkringsbolagen så det är viktigt att jämföra innan du bestämmer dig.
Läs mer om halvförsäkring för Opel här

Helförsäkring för Opel

För att få den mest omfattade bilförsäkringen för din Opel bör du överväga en helförsäkring. Framförallt om vagnskadegarantin för din Opel gått ut. Det största som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring är att en vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen, vilket ger dig ersättning på skador som uppkommer på din egen bil, om du till exempel blir påkörd eller krockar.
Här kan du läsa mer om helförsäkring för Opel och vad som ingår.

Märkesförsäkring för Opel

Märkesförsäkring för Opel är den försäkringsnivå som har extra mycket förmåner och är specialanpassad för att ge dig och din Opel det bästa skyddet. Det kan exempelvis innebära att du får en helt ny bil utifall din Opel skulle bli totalskadad inom två år från det att du köpte den. Det kan också ingå specialskydd om din Opel är en el- eller laddhybrid och du kan med en märkesförsäkring även få en lägre självrisk.

För att ta reda på exakt vad som kan ingå i en märkesförsäkring behöver du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder just märkesförsäkring för Opel. Med Zmartas jämförelsetjänst kan du sedan jämföra de prisförslag och skydd som ingår i en märkesförsäkring mot övriga försäkringar som erbjuds från våra samarbetspartners.
Läs mer om märkesförsäkring för Opel här

Räkna med det här när du ska försäkra din Opel

Opel är en ganska prisvärd bil att försäkra men det kan ändå bli kostsamt. Allt beroende på vilken typ av försäkring du väljer och dina förutsättningar som bilägare. En halvförsäkring rekommenderas om du har en Opel som är ny där en vagnskadegaranti ingår, men för dig som bilägare kan premien stiga om du till exempel bor i en storstad, eftersom risken för skador ökar i tättbebyggda områden. Din ålder är även en avgörande faktor när du ska teckna försäkring. En sak du som blivande bilägare kan göra, är att titta på vanligt förekommande fel som brukar uppstå på Opel, och därefter se till att du tecknar en försäkring som täcker dessa. Här kan du läsa mer om snittpris på bilförsäkringar.

Några tips på vägen inför ditt bilköp

1. Att jämföra är viktigt inför ditt val av bilförsäkring

Inte bara prisjämförelser är viktiga, att jämföra villkor och exakt skydd som ingår hos varje försäkringsbolag och försäkring är också av stor betydelse. Olika försäkringsbolag har olika riskbedömning som påverkar priset på din bilförsäkring. Hur du planerar att använda bilen och många andra saker kan påverka ditt försäkringsbehov och ditt val av bilförsäkring. Hos en del försäkringsbolag är det dyrare att försäkra en elbil till exempel, medan andra bolag premierar miljövänliga bilar.

2. Vilken Opeltyp är du?

Opel är ett bilmärke som har en lång historia, modellerna Opel Astra och Opel Corsa lanserades första gången hösten 1982, och sedan dess har Opel strävat efter att tillverka bilar som är tekniksmarta och överkomliga i pris. Det finns många Opel-modeller att välja på, och inom en snar framtid kommer de allra flesta vara el- eller laddhybridbilar.

3. Välj rätt typ av försäkringsnivå

Att bestämma vilken nivå på försäkring du behöver är det första du behöver göra. Behöver du en helförsäkring? Är bilen gammal med lågt värde kan det räcka med en halvförsäkring. En fabriksny Opel kräver heller ingen helförsäkring i de allra flesta fall. Men å andra sidan finns det fördelaktiga märkesförsäkringar att teckna om du köper direkt av en auktoriserad återförsäljare.

4. Bilspara

En bil är dyr i drift. Ökade bensin- och dieselpriser, parkeringsavgifter, vägtullar, biltvätt och bilservice är bara några av alla kostnader i samband med bilägandet. Ett zmart tips är att lägga undan en summa pengar varje månad för att täcka löpande kostnader och andra avgifter som kan uppstå.
Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Alla försäkringar hos samma bolag

Ett och samma försäkringsbolag till alla dina försäkringar? Ja, det kan bli fördelaktigt för dig som försäkringstagare. Du får ofta rabatt på dina försäkringar, lägre självrisk och andra fördelar om du samlar allt på ett ställe.

Jämför och teckna försäkring via Zmarta

Glöm inte att jämföra, gör du det är chanserna större att du får en fördelaktig premie och en försäkring som omfattar rätt skydd för dig och din Opel. Du kan testa redan idag genom att fylla i formuläret kostnadsfritt och jämföra försäkringar från våra samarbetspartners. För det är mycket att tänka på inför bilköp och val av försäkring, men med Zmartas hjälp blir det lättare att jämföra och välja rätt!

Chatta