Bilförsäkring för Nissan

Bilförsäkring för Nissan

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan.

Om Nissan

Nissan som egentligen är en förkortning av Nippon Sangyo, grundades i Japan 1928. Deras personbilar såldes från början under namnet Datsun, och namnet Nissan användes till de lastbilar och bussar som företaget även tillverkar. 1980 beslutades att samtliga fordon som tillverkades skulle gå under namnet Nissan. Företaget var under lång tid Japans näst största biltillverkare efter Toyota, men i samband med asienkrisen på 90-talet drabbades de av ekonomiska problem, vilket resulterade i ett samarbete med en annan biltillverkare, Renault. Idag äger Renault 44 % av Nissan samtidigt som Nissan äger 15 % av Renault. De populäraste och mest välkända Nissanbilarna i Sverige är

  • Nissan Qashqai – crossover som kombinerar kompakt halvkombi med en funktionell SUV.

  • Nissan Micra – en småbil som utvecklats sedan 1980-talet med en kombination av praktisk citybil och spännande design.

  • Nissan GT-R – sportbil med förfinad design och hög prestanda som dessutom står sig bra mot dyrare alternativ inom sportbilssegmentet.

Nissan kommer även att lansera flera olika nya modeller inom en snar framtid, som är antingen helt eldrivna alternativt elektrifierade. Deras målsättning är att hälften av alla bilar de säljer 2030 ska var el- eller laddhybrider.

Hitta rätt försäkring till bilen

Det finns många valmöjligheter när du ska välja bilförsäkring till din Nissan. Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring, vilken är rätt för dig? Det som är bra att tänka på är att alltid jämföra försäkringar innan du tecknar, samt att du väljer en försäkringsnivå som passar just dig. Vi på Zmarta vill hjälpa dig reda ut begreppen och ge dig tips på hur du ska tänka kring ditt val av bilförsäkring.

Trafikförsäkring för Nissan

Det är viktigt att du tecknar minst en trafikförsäkring, eftersom det enlig trafikskadelagen är obligatoriskt för alla bilar att ha en sådan. Det är den som täcker personskador, både i och utanför ditt fordon vid en olycka. Den omfattar även andras egendom, exempelvis det fordon du krockar med. Enda tillfället då det inte krävs trafikförsäkring är om din Nissan är avställd.
Läs mer om trafikförsäkring för Nissan här

Halvförsäkring för Nissan

Nästa försäkringsnivå är halvförsäkring. Det som ingår i en halvförsäkring är den obligatoriska trafikförsäkringen. Utöver det finns en lång rad andra skydd som vanligtvis ingår:

  • stöld

  • brand

  • glas

  • maskinskada

  • rätts- och ansvarsskydd

  • räddning


En del försäkringsbolag har ytterligare skydd som ingår, som bärgning och transport för dig om bilen exempelvis går sönder och blir stående. Du vinner mycket på att jämföra halvförsäkring hos olika bolag och ta reda på de olika villkor och skydd som gäller hos respektive försäkringsbolag innan du tecknar din halvförsäkring.

Om du har en ny Nissan ingår ofta vagnskadegaranti. Vagnskadegarantin gäller vanligtvis i ca 3 år på nybilar, och så länge den är aktiv kan du nöja dig med en halvförsäkring, likaså om du har en Nissan av äldre modell med lägre värde.
Läs mer om halvförsäkring för Nissan här

Helförsäkring för Nissan

När du vill känna dig ännu mer säker på vägarna och få en mer omfattande bilförsäkring rekommenderar vi en helförsäkring. Den största skillnaden mellan hel- och halvförsäkring är att en helförsäkring inkluderar vagnskadeförsäkring. Detta rekommenderas främst till dig som har en relativt ny bil med högt värde men där samtidigt tidsperioden för vagnskadegarantin löpt ut.
Här kan du läsa mer om helförsäkring för Nissan och vad som ingår.

Märkesförsäkring för Nissan

När du väljer en märkesförsäkring för Nissan är det mycket extra som ingår. Det kan till exempel ge dig lägre självrisk, drulleförsäkring och mycket annat. Du kan även få ett billigare pris på din märkesförsäkring om du tecknar den i samband med köpet av din Nissan hos en auktoriserad återförsäljare. Men om du är ute efter att teckna en märkesförsäkring eller ta reda på kostnader för en sådan, måste du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder just märkesförsäkring för Nissan. Det prisförslag du får kan vi på Zmarta hjälpa dig att jämföra mot exempelvis helförsäkring från flera av våra samarbetspartners. På så sätt kan du ta reda på om det är värt att teckna en märkesförsäkring för din Nissan eller om det räcker med en annan försäkringsnivå.

Vad kostar det då att försäkra en Nissan?

Nissan ligger på en övre mellannivå när det kommer till försäkringskostnad. Men det är många faktorer som avgör var slutpriset på just din bilförsäkring landar på. Det är dyrare att försäkra din Nissan om du bor i en storstad, men du kan komma billigare undan ifall du har din Nissan parkerad i ett garage istället för på gatan, då garage minskar stöldrisk och risken för bilinbrott. Är du en van bilförare med många skadefria år kan premien bli billigare, jämfört med om du köper bil för första gången och precis tagit körkort. Och självklart har valet av försäkring en betydande roll, vill du bara ha en trafikförsäkring kostar den mindre, men kan ändå bli en dyr affär i slutändan om olyckan skulle vara framme.
Läs mer här om kostnader för Nissan bilförsäkring här

Några tips på vägen!

1. Jämför olika bilförsäkringar innan du bestämmer dig

Bilförsäkringar kan skilja sig åt både i pris och innehåll, så jämför alltid olika försäkringsbolag mot varandra innan du tecknar. En halvförsäkring hos ett bolag kan till exempel innehålla skydd som ett annat försäkringsbolag inte har. Och att en halvförsäkring är mer omfattande i skyddet än en annan, innebär inte automatiskt att den blir dyrare för just dig.

2. Vilken Nissantyp är du?

En sportig GT-R eller en funktionell Quashqai? Nissan har garanterat en bil som passar dig och dina behov. Den mest kända är kanske Nissan Micra, en riktig liten klassiker på svenska vägar som utvecklats mycket sedan introduktionen i Sverige på 80-talet. Just Nissan Micra kommer att göras om till en ny variant som då endast kommer att finnas som elbil.

3. Hitta rätt försäkring med hjälp av Zmarta

Dina behov bör styra nivån på din försäkring. Ett grundskydd i form av en trafikförsäkring är ett krav på dig som bilägare men behöver du vara mer skyddad än så? Allt beror på, varje försäkringstagare och situation är unik. Med Zmarta kan du med en förfrågan få förslag från flera av våra samarbetspartners innan du bestämmer dig!

4. Lägg upp ett sparande

Köpa bil innebär frihet men också kostnader. De flesta har antingen sparat ihop pengar för att köpa bil alternativt tar de ett lån för att finansiera sitt bilköp. Men finns utrymme för kostnader som exempelvis lackskador eller höjda bensinpriser? Att spara en slant varje månad för just bilen kan vara en bra idé. Oavsett nivå på din försäkring.

5. Hett tips när du vill spara pengar – samla dina försäkringar

Att ha ett försäkringsbolag för flera eller kanske alla dina försäkringar är något vi rekommenderar. Det betyder enklare hantering av betalningar, rabatter och i många fall lägre självrisk. Även andra typer av erbjudanden kan vara aktuella. Men även här bör du jämföra för att vara säker på att du tjänar på att samla alla dina försäkringar hos ett och samma bolag.

Hitta rätt bilförsäkring till din Nissan

Vilka villkor gäller? Är det bättre för mig att teckna en helförsäkring istället för en märkesförsäkring för min Nissan? Frågorna är många. Du behöver helt enkelt fundera på vad som är viktigt för dig och sedan kan du ta hjälp av Zmarta för att jämföra bilförsäkringar och hitta rätt! Om du använder Zmartas jämförelsetjänst är det större chans att du får en lägre premie och rätt skydd istället för tvärtom. Det bästa av allt är att det går snabbt att jämföra och att det är kostnadsfritt att testa. Så vad väntar du på? Börja jämföra redan idag!

Chatta