Bilförsäkring för Lexus

Bilförsäkring för Lexus

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.

Om Lexus

Lexus är en del av Japanska Toyota och lanserades 1989 som Toyotas lyxbilsmärke. Lexus blev egentligen inte ett eget bilmärke förrän 2005, och i dagsläget tillverkas olika typer av Lexus, både sedan, kupé, cabriolet och SUV. Det som kännetecknar en Lexus är känslan av lyxig premiumbil vad gäller design och komfort, i kombination med den senaste teknologin som ständigt utvecklas vidare. Under 2015 ökade försäljningen med hela 50 % vilket gjort Lexus till ett av de mest populära bilmärkena inom lyxbilssegmentet i Sverige. Under första halvan av 2022 lanseras en helt ny Lexus RZ, en elbil med unika egenskaper under huven som exempelvis:

  • Bygd på en helt ny plattform e-TNGA ger RZ lyxig komfort och dynamisk prestanda.

  • Ett helt nytt drivkraftskontrollsystem som möjliggör bättre väghållning och kurvtagning.

  • Bilen kommer att kunna växla från framhjulsdrift till bakhjulsdrift på ett ögonblick.

  • Enklare styregenskaper, exempelvis gör du en U-sväng med en liten enkel rörelse istället för fullt rattutslag.

I Sverige finns idag drygt 20 000 registrerade Lexus bilar (maj 2022) och intresset ökar stadigt.

Hitta rätt försäkring för din Lexus

Det bästa du kan göra när du letar bilförsäkring är att fundera kring vilka skydd du är i behov av, samt att jämföra olika försäkringar. Om du har en dyrare bil som Lexus är det extra viktigt att se över de olika villkoren och försäkringsnivåer som finns för att hitta den som passar dig och skyddar din Lexus allra bäst. Och allt börjar med den obligatoriska trafikförsäkringen.

Trafikförsäkring för Lexus

Det är lag på att ha en trafikförsäkring för din bil, oavsett om du använder den eller inte. Det enda undantaget är om bilen är avställd.

Det som ingår i en trafikförsäkring är främst ett personskydd för dig, passagerare och andra i trafiken om olyckan skulle vara framme samt ett egendomsskydd för andras egendom. Det ingår alltså inget skydd för din egen bil om du enbart har en trafikförsäkring.

Läs mer om trafikförsäkring för Lexus här

Halvförsäkring för Lexus

Med en halvförsäkring får din Lexus ett utökat skydd. Dessa delar ingår vanligtvis i en halvförsäkring:

  • rättsskydd

  • räddning vid olycka

  • maskinskadeskydd

  • brand

  • glas

  • stöld.

Om din Lexus är en el- eller hybridbil är det extra noga att försäkringen innehåller skydd för just den typen av skador som kan uppstå på dessa bilar. En halvförsäkring rekommenderas till dig med en äldre Lexus, alternativt en helt ny, eftersom det brukar ingå en vagnskadegaranti de tre första åren. Även andra garantier kan vara inkluderade om du köper en helt ny Lexus, som exempelvis fem års hybridgaranti. Detta kan din Lexusåterförsäljare informera dig om, men oftast bör du teckna en halvförsäkring oavsett nybilsförmåner.

Läs mer om halvförsäkring för Lexus här

Helförsäkring för Lexus

Med en premiumbil som Lexus är det kanske bästa skyddet du är ute efter? Då kan en helförsäkring vara rätt för dig. Med den ingår även vagnskadeförsäkring som ersätter vagnskadegarantin när den slutar gälla. Om du tecknar en halvförsäkring på grund av att du har en ny Lexus där vagnskadegaranti ingår, kan en del försäkringsbolag automatiskt uppgradera till en helförsäkring för att din Lexus ska fortsätta vara skyddad då garantin löpt ut. Därför är det viktigt att ha koll på alla villkor som kommer med en bilförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Lexus här

Märkesförsäkring för Lexus

Om du önskar en specialförsäkring för din Lexus kanske en märkesförsäkring kan vara ett alternativ? Du kan jämföra märkesförsäkring samt de övriga försäkringar som erbjuds via våra samarbetspartners med vår jämförelsetjänst samt även teckna den försäkring som passar dina behov bäst.

Det som kan ingå i en märkesförsäkring för Lexus är exempelvis 10 års/15 000 mils maskin- och elektronikskadeförsäkring, hyrbilsförsäkring i upp till 90 dagar och mycket annat.

Vad kostar det att försäkra Lexus?

En Lexus ligger strax över snittet när det kommer till försäkringspremien. Att den är dyrare än genomsnittet beror helt enkelt på att den räknas till segmentet för premiumbilar. Den exakta kostnaden är svår att förutse, eftersom det kan variera utifrån dina förutsättningar som bilförare. Om du är ung och köper din första bil kan du få en högre riskbedömning och premie, jämfört med om du är en van förare med flera skadefria år i bagaget. Även var du bor någonstans påverkar, i storstad anses det vara högre risk för stöld och olyckor vilket självklart påverkar premien. Här kan du få en översikt på vad en Lexus kan kosta att försäkra.

5 tips som gör ditt billiv enklare

1. Det är viktigt att jämföra villkor

Det finns mycket att ta in när du ska teckna en försäkring för din bil. Inte minst villkor kan skilja sig åt mellan de olika försäkringsbolagens försäkringar, även om skydden är liknande. Och samma bilköpare kan bli riskbedömd olika hos olika försäkringsbolag, därför är det viktigt att jämföra! Fler tips för dig som vill hitta en billig bilförsäkring?

Så hittar du billigaste bilförsäkringen

2. Vilken Lexustyp är du?

Lexus är en ganska rymlig och stor bil som andas lyx och kvalitet. Men även kompakta SUV varianter finns och vem kan motstå Lexus cabriolet LC Convertible med kraftig V8 motor och snyggt design? De flesta Lexus går att få i olika utföranden med extrautrustning som tillval.

3. Välj rätt försäkringsnivå

Om din Lexus är ny, omfattas den av en nybilsgaranti som vanligtvis gäller i 3 år, och då brukar en halvförsäkring vara tillräcklig. Å andra sidan kanske du vill ha en märkesförsäkring på en gång, då du valt en premiumbil som Lexus? Hur du än planerar ditt billiv går det alltid att hitta en försäkring som passar dig och din Lexus, men glöm inte att jämföra innan du väljer!

4. Den som spar…

Att äga en bil är dyrt, det tillkommer ofta kostnader, både sådana du räknat med och andra. Det kan handla om nya vinterdäck, byte av vindrutetorkare eller service. Därför är det en god idé att ha ett sparkapital enbart för bilkostnader.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Samla dina försäkringar och spara ännu mer!

Har du redan ett försäkringsbolag till andra försäkringar? Det kan spara dig kostnader om du väljer ett och samma bolag för alla dina försäkringar inklusive bilförsäkringen. Det brukar ge dig rabatter och det blir även smidigare att betala dina försäkringspremier när du samlar alla på ett ställe.

Gör så här när du vill teckna bilförsäkring via Zmarta

Använd vår jämförelsetjänst där du enkelt kan jämföra olika bilförsäkringar med bara en förfrågan. Det är snabbt och kostnadsfritt att jämföra. Du kan sedan teckna din försäkring via oss. Om du väljer första bästa försäkring som du hittar utan att först jämföra, är det en risk att du får betala en för hög premie för en försäkring som inte passar dig och dina behov allra bäst. Testa att jämföra redan idag!

Chatta