Bilförsäkring för Land Rover

Bilförsäkring för Land Rover

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.

Om Land Rover

Den allra första Land Rovern designades 1947 av Maurice Wilks, och stod klar 1948 då den presenterades på Amsterdam Motor Show. Inspirationen till Land Rover kom delvis från Jeep, fordonet som använts mycket under kriget och vars egenskaper Wilks gillade. Land Rovern är en brittisk variant av Jeep med fyrhjulsdrift och terrängbilsegenskaper. Både BMW och Ford har ägt Land Rover som även varit ett helt eget företag. I dagsläget ägs Land Rover av Tata Motors. Den mest sålda Land Rover modellen genom tiderna är Discovery Sport, som sålts i över 95 000 exemplar världen över. Land Rover är indelade tre olika “familjer”:

 • Range Rover finns i fyra olika varianter: Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar och Range Rover Evoque.

 • Discovery finns i två olika varianter: Discovery och Discovery Sport.

 • Defender finns endast i en variant.

Land Rover har sin egen guide med råd och tips samt steg-för-steg-beskrivningar hur du bäst kör på olika underlag, terränger och miljöer med din Land Rover.

Försäkra din Land Rover med rätt skydd

Det finns olika typer av försäkringsskydd att välja bland för din Land Rover:

 • trafikförsäkring

 • halvförsäkring

 • helförsäkring

 • märkesförsäkring

I den här artikel går vi igenom de olika försäkringsnivåerna, vad du bör tänka på när du ska teckna bilförsäkring samt tips som underlättar ditt billiv.

Trafikförsäkring för Land Rover

Det grundläggande skyddet är trafikförsäkring. Med den är du, dina passagerare och även övriga trafikanter skyddade och kan få ersättning vid person- och egendomsskador. Det är ett krav enligt gällande trafikskadelag att du tecknar minst en trafikförsäkring. Det gäller oavsett om bilen är körbar, blivit stulen eller är belagd med körförbud. Enda undantaget från att teckna en trafikförsäkring är om din Land Rover är avställd. Det är viktigt att teckna en trafikförsäkring så fort som möjligt när du köper din bil, eftersom du annars får betala en avgift för varje dag som din bil är oförsäkrad.

Läs mer om trafikförsäkring för Land Rover här

Halvförsäkring för Land Rover

En halvförsäkring rekommenderas till dig med en ny Land Rover med en aktiv vagnskadegaranti. Vagnskadegarantin ingår vanligtvis de första tre åren. Halvförsäkring kan även passa dig med en äldre Land Rover som har ett lägre värde. Det som ingår i en halvförsäkring förutom trafikförsäkringsskyddet är

 • maskinskadeskydd

 • brand

 • glas

 • rättsskydd

 • räddning

 • stöld.

Även om de flesta försäkringsnivåer har samma skydd oavsett försäkringsbolag, kan villkoren hos olika försäkringsbolag variera, så tänk på att jämföra.

Läs mer om halvförsäkring för Land Rover här

Helförsäkring för Land Rover

Vill du ha ett ännu större skydd för din Land Rover? Med en helförsäkring är du även skyddad med en vagnskadeförsäkring. Detta är extra viktigt att tänka på om din vagnskadegaranti gått ut och din bil är äldre än tre år. Även skydden i både trafik- och halvförsäkring är inkluderat i en helförsäkring. En del försäkringsbolag uppgraderar automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring när vagnskadegarantin inte längre gäller, läs villkoren för att vara säker på vad som gäller när du ska teckna din bilförsäkring.

Läs mer om helförsäkring för Land Rover här

Märkesförsäkring för Land Rover

Om du väljer en märkesförsäkring får du extra förmåner och skydd, som exempelvis tillgång till märkesverkstad och reparation med originaldelar, hyrbilsförsäkring och gratis reparation av stenskott på vindrutan. Men en märkesförsäkring kan bli dyr, och behöver du verkligen alla extra skydd? Om du är nyfiken på att veta mer om märkesförsäkring får du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Land Rover och begära offert. Du kan sedan jämföra med andra bilförsäkringar som erbjuds via vår jämförelsetjänst för att ta reda på vilken försäkring som passar dig bäst.

Försäkringskostnader för Land Rover

Att försäkra en Land Rover ligger en bit över det genomsnittliga priset för bilförsäkring. Men exakt vad du får betala är svårt att säga, då det kan variera en hel del. Det beror på att försäkringsbolagen gör olika riskbedömningar, baserade på bland annat var i landet du bor och din ålder. Bor du i storstad är risken för olycka, stöld eller skadegörelse högre, vilket pressar priset på premien uppåt. Här kan du hitta mer info om snittpriser på olika bilförsäkringar.

5 zmarta bilförsäkringstips

1. Billig bilförsäkring? Jämför och läs villkor innan du tecknar!

När väl olyckan är framme vill du troligtvis ha en försäkring som skyddar både dig och din bil och just därför är det viktigt att du jämför bilförsäkringar innan du tecknar. Jämför inte bara priset, utan även villkoren så att du kan hitta en bilförsäkring för just dig och dina förutsättningar.

Hitta billigaste bilförsäkringen

2. Vilken Land Rover typ är du?

Med en Land Rover får du en kraftig terrängbil med snygg design. Vill du ut på riktiga äventyr i skog och mark kanske Discovery är en passande bil. Önskar du en mer kompakt Land Rover som även passar dig som bor i en storstad är Range Rover Evoque ett alternativ.

3. Vilken försäkringsnivå bör jag välja?

Det är inte alltid helt lätt att välja försäkringsnivå, men om du utgår från din bil, var du bor och hur du tänkt använda bilen är det en bra start. Kanske har din Land Rover fortfarande någon aktiv bilgaranti som gör att du kan välja en lägre försäkringsnivå? Kör du till och från jobbet längre sträckor varje dag i rusningstrafik? Det finns inte en bilförsäkring som passar allas förutsättningar, så fundera kring dina behov och jämför försäkringar innan du väljer!

4. En bil är en kostsam investering

Det finns en hel del löpande och oförutsedda kostnader i samband med bilägandet, vissa kan en försäkring täcka och andra inte. Exempel på det kan vara parkerings- och trängselskatt, eller stenskott och däckbyte. Att spara en slant varje månad kan vara ett sätt att få koll på dina bilkostnader.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Samla dina försäkringar, spara pengar!

Att samla försäkringar är ett bra tips för dig som vill spara pengar. Det ger rabatt på försäkringar och blir smidigare när du behöver använda en eller flera av dina försäkringar. Att hantera betalningar blir också enklare för dig som försäkringstagare då allt är samlat på ett och samma ställe.

Det är lätt att teckna försäkring via Zmarta!

Om du använder vår enkla jämförelsetjänst kan du jämföra bilförsäkring från flera olika försäkringsgivare. Då undviker du risken att betala en hög premie för en försäkring som kanske inte innehåller rätt skydd för just dig. Att jämföra via Zmarta är kostnadsfritt och du får snabbt svar från våra samarbetspartners med förslag på passande försäkringar för just dig och din bil.

Chatta