Bilförsäkring för Chevrolet

Bilförsäkring för Chevrolet

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.

Om Chevrolet

Chevrolet har en spännande historia som tog sin början när en ung schweizare vid namn Louis Chevrolet under en resa till USA förälskade sig i motorsport. Det var i början på 1900- talet och Louis fick anställning hos Fiat och blev inom några år en framgångsrik racingförare. General Motors grundare, William Durant, fick upp ögonen för den unga talangen som inte bara kunde köra bilar, utan även var intresserad av design och konstruktion. Den första Chevrolet lanserades på en bilmässa i New York 1913 och var en sexcylindrig sportbil vid namn Chevrolet Classic Six. Genom åren har Chevrolet tillverkat en rad minnesvärda bilar som exempelvis Avalanche, Camaro, Corvette, El Camino, Impala och Trailblazer.

Sedan 2015 säljs endast en modell av Chevrolet i Europa, nämligen Corvette Stingray, som bland annat har dessa funktioner:

  • 482 hästkrafter

  • 0–100 km/h på endast 3,5 sekunder

  • finns i både Sedanvariant samt med cabriolet som alternativ

  • möjlighet till eget val av färg och inredning.

Men smakar det så kostar det, strax under miljonen får du vara beredd att betala för en fabriksny Corvette Stingray.

Skydda din Chevrolet med rätt försäkringsnivå

Vilken typ av försäkring du bör välja och vilket försäkringsbolag, kan vara en av de första frågorna du ställer dig när du väl bestämt dig för vilken bil du ska köpa. Vi på Zmarta hjälper dig att bena ut de olika skillnaderna i försäkringsnivåer och ger dig försäkringstips. Och du kan alltid testa vår jämförelsetjänst, vilket gör letandet efter rätt skydd enkelt.

Trafikförsäkring för Chevrolet

En trafikförsäkring är du enligt lag skyldig att teckna innan du kan rulla ut med din Cheva på vägarna. Enda undantaget är om din Chevrolet är avställd. En trafikförsäkring skyddar dig, dina passagerare samt andra trafikanter om en olycka skulle inträffa. Den skyddar även andras egendom, exempelvis den bil du krockar med. Däremot ingår inget skydd för ditt eget fordon.

Läs mer om trafikförsäkring för Chevrolet här

Halvförsäkring för Chevrolet

Halvförsäkring är nästa nivå. Med den ingår utökat skydd för dig och din Chevrolet. Förutom att trafikförsäkringen är inkluderad, ingår även dessa skydd om du väljer en halvförsäkring:

  • räddning

  • rättsskydd

  • maskinskada

  • brand

  • glas

  • stöld

Halvförsäkring rekommenderas till dig med en ny Chevrolet där det finns en aktiv vagnskadegaranti samt till dig med äldre Chevrolet om den har ett lägre värde. Tänk på att skyddet kan minska om du är inblandad i olycka som du själv på något sätt orsakat. Det är även viktigt att tänka på att villkoren för skydden kan variera hos de olika försäkringsbolagen så läs villkoren noga innan du tecknar din bilförsäkring.

Läs mer om halvförsäkring för Chevrolet här

Helförsäkring för Chevrolet

Med en bil som Chevrolet vill du troligtvis ha det högsta skyddet, och då kan en helförsäkring vara alternativet för dig. Då är det även inkluderat en vagnskadeförsäkring. En vagnskadeförsäkring är ett bra skydd, speciellt om din vagnskadegaranti inte är aktiv längre, eller om du helt enkelt vill vara extra försäkrad ute på vägarna. En del försäkringsbolag uppgraderar automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring då vagnskadegarantin löpt ut.

Läs mer om helförsäkring för Chevrolet här

Märkesförsäkring för Chevrolet

Är din Cheva värd ytterligare skydd och exklusiva förmåner? Med en märkesförsäkring får du reparation med originaldelar hos auktoriserad bilverkstad, snabb service som är tillgänglig dygnet runt och andra fördelar. Men är en märkesförsäkring det rätta för just dig och din bil eller kanske räcker en helförsäkring? Om du vill jämföra får du själv kontakta de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för Chevrolet, eftersom det är den enda försäkring du inte kan teckna via oss på Zmarta. Det vi kan hjälpa dig med är att jämföra prisförslaget du får på en märkesförsäkring med andra försäkringar via vår jämförelsetjänst.

Chevrolet – så mycket kostar det att försäkra

Att försäkra en Chevrolet är dyrare än genomsnittspriset om man jämför med flertalet olika bilmärken. Men du kan spara pengar genom att leta och jämföra försäkringar och villkor. Och med Zmarta blir det lätt, genom att fylla i dina och bilens uppgifter och göra en sökning. För mycket kan påverka priset, det kan exempelvis vara billigare att försäkra en Chevrolet om du bor på mindre ort jämfört med exempelvis Stockholm. Även din ålder kan påverka, ju yngre bilförare desto högre försäkringspremie får du betala.

Så mycket kostar bilförsäkringen där du bor

Några snabba biltips på vägen

1. En bilförsäkring ska vara bra och prisvärd

Det viktigaste med en bilförsäkring är att den ger dig skydd om olyckan skulle vara framme och du, din bil eller andra blir skadade. Men även priset är viktigt och att ha bil är kostsamt. Det finns flera sätt att spara pengar och hitta rätt bilförsäkring och vi tipsar dig här om vad du kan göra för att förenkla ditt billiv.

Hitta billigaste bilförsäkringen

2. Vilken Chevrolet typ är du?

Eftersom det endast finns en Chevrolet modell på den Europeiska marknaden, Corvette Stingray, kan det vara svårt att hitta andra modeller, dock kan man alltid söka efter begagnade Chevrolet. Det sker även en del import och det finns företag man kan vända sig till om man vill köpa en Chevrolet vars modell inte säljs i Sverige.

3. Hur mycket skydd är tillräckligt skydd?

Allt beror på dig, din bil och dina förutsättningar. Kommer din Chevrolet köras varje dag eller kanske endast vår, sommar och höst? Finns det garantier på bilen som gäller fortfarande? Hur mycket har du råd att lägga på en bilförsäkring varje månad? Har du någon buffert för oförutsedda händelser med bilen? De och andra frågor bör du ställa dig innan du väljer skyddsnivå på din bilförsäkring.

4. Att äga bil kostar pengar

Att ha ett månadssparande för att täcka upp olika typer av kostnader som kan uppstå när du har bil är en bra idé. Då är du beredd när utgifter som höjda bensin- och dieselpriser, stenskott eller parkeringsavgifter dyker upp.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Gör som många andra – samla din försäkringar

Om du väljer ett försäkringsbolag för alla dina försäkringar inklusive din bilförsäkring finns det pengar att spara. Finns det fler personbilar i hushållet hos samma försäkringsbolag kan det ge ytterligare rabatter. Det blir också lättare för dig att hantera dina försäkringar och betalningar om allt är samlat på samma ställe.

Vi gör det lätt att jämföra och teckna bilförsäkring

Du kan spara både tid och pengar genom att testa vår jämförelsetjänst där du enkelt jämför bilförsäkringar från flera olika försäkringsgivare med endast en förfrågan. Då undviker du att teckna en försäkring till en alltför kostsam premie och samtidigt riskera att få en försäkring som kanske inte innehåller rätt skydd för just din Chevrolet. Det kan även hända att du blir överförsäkrad, och betalar för skydd som du kanske aldrig kommer att utnyttja. Att jämföra är viktigt och något du enkelt kan göra idag via Zmarta.

Chatta