Bilförsäkring

Bilförsäkring Skoda

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Skoda är en av världens äldsta biltillverkare med många populära modeller, allt ifrån smidiga lilla Fabia till eleganta och smarta suven Kodiaq. Vilken Skoda-modell som än faller dig i smaken så måste du skaffa en bilförsäkring. Och bäst är såklart en skräddarsydd försäkring som du kan känna dig trygg med under lång tid.

Helförsäkring Skoda

Med en helförsäkring kan du känna dig säker på att få ersättning om du till exempel blir utsatt för stöld, om du får en glasskada eller behöver hjälp vid juridiska tvister. I många fall ersätts även plåtskador samt förar- och passagerarskador om du varit med om en kollision. En helförsäkring brukar man vanligtvis välja om man har en nyare Skoda som fortfarande är värd mycket pengar, men där vagnskadegarantin upphört att gälla. Vagnskadegarantin gäller under bilens första tre år efter att den har levererats från fabriken.

Halvförsäkring Skoda

Halvförsäkringen innehåller också ett bra försäkringsskydd men täcker inte yttre skador på bilen. Som förare och passagerare sitter man dock säkert och om det skulle hända något oförutsett så ingår även bärgning i halvförsäkring. Samma gäller för många som äger en Skoda där värdet inte längre är så högt på själva bilen, då väljer man halvförsäkring där man är skyddad som passagerare men där bilens yttre inte är lite noga att få ersättning för. Så länge bilen omfattas av vagnskadegarantin behöver du bara en halvförsäkring.

Så länge bilen omfattas av vagnskadegarantin behöver du bara en halvförsäkring.

Trafikförsäkring Skoda

Trafikförsäkringen är obligatorisk för alla bilägare i Sverige och ett måste från den dag du blir ägare till fordonet. Det är den lägsta nivån av bilförsäkringar och täcker skador på andra fordon samt trafikanter om det skulle vara du som har orsakat en olycka. Många som har en gammal bil väljer att endast trafikförsäkra bilen.

Tilläggsförsäkringar Skoda

Till alla försäkringar går det att teckna tilläggsförsäkringar om det finns behov för det. Dessa tillägg skiljer sig mellan olika försäkringsbolag och innan du tecknar en tilläggsförsäkring bör du vara noga med att läsa igenom villkoren på din bilförsäkring för att se att det du vill extraförsäkra inte redan ingår. Vissa tilläggsförsäkringar är vanliga och många kostar inte så mycket per år och kan kännas bra att ha som en extra trygghet.

Tilläggsförsäkringen ”Djurkollision” är vanlig och passar dig som ofta färdas på olycksdrabbade vägarsträckor. Försäkringen innebär att du inte behöver stå för självrisken om det blivit en skada på din bil på grund av kollision med ett djur. En annan vanlig tilläggsförsäkring är ”Hyrbil” vilket gör att du kan få tillgång till hyrbil om din bil är på verkstad eller liknande.

Jämför bilförsäkringar

Det bästa man kan göra för att hitta en bra bilförsäkring till sin Skoda är att jämföra. Jämförelser kan du enkelt göra online och på ett bra sätt få fram en överblick över både pris och villkor för olika försäkringar. Priset avgörs bland annat av hur mycket du kör bilen, din ålder, vilken bilmodell du har och naturligtvis vilken sorts försäkring du tänkt teckna. Ta även reda på vad priset för självrisken är för respektive försäkring och fundera gärna kring vilka utgifter din privatekonomi klarar av, ifall olyckan skulle vara framme.
Att jämföra är alltid bra, dels för att hitta villkor som passar dig och din familj bäst, för att du ska känna dig trygg i varje situation och samtidigt för att hitta ett pris som passar din budget. Att vara alltför sparsam kan dock tyvärr ibland bli dyrt i slutändan.

Att jämföra är alltid bra

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...