Bilförsäkring för Toyota

Bilförsäkring för Toyota

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota.

Om Toyota

Japanska bilmärket Toyota grundades 1936 av familjen med samma namn. Efter andra världskriget tog Toyota hjälp och inspiration av USA och deras sätt att både tillverka bilar och utveckla företag. Det resulterade i att Toyota kunde växa från ett litet familjeföretag till en av världens största biltillverkare. Under 1960-talet följde en stark ekonomisk tillväxt i Japan vilket bidrog till en ökad försäljning och även tillverkningen av den ikoniska Toyota Corolla, en serie kompakta bilar som är en av världens mest sålda bilmodeller. Förutom Corollan finns idag en rad andra populära modeller som inkluderar:

  • Toyota Yaris en kompakt och sportig småbil med innovativ teknik och design.

  • Toyota Camry en elegant hybridbil med kraftfull kaross och dynamisk framtoning.

  • Toyota RAV4 en SUV med kraftfull hybridteknik och sofistikerad design.

Sedan starten 1936 har Toyota sålt över 200 miljoner bilar världen över.

Olika försäkringsalternativ som finns för din Toyota

Det finns tre olika nivåer du kan välja mellan när det gäller bilförsäkring. Trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Utöver de tre nivåerna finns även märkesförsäkring för Toyota. Nedan förklarar vi mer om de olika försäkringarna och vad som skiljer dem åt.

Trafikförsäkring för Toyota

Enligt gällande trafikskadelag är du skyldig att teckna minst en trafikförsäkring för din Toyota. Enda tillfället du inte behöver ha en aktiv trafikförsäkring är om din Toyota är avställd. Trafikförsäkringen skyddar dig, dina medpassagerare och andra trafikanter i trafiken vid en olycka eller krock. Den ersätter också skador på annans egendom som du orsakat med bilen.
Läs mer om trafikförsäkring för Toyota här

Halvförsäkring för Toyota

Med en halvförsäkring har du skyddet som ingår i trafikförsäkringen, men även utökat skydd för dessa kategorier:

  • brand

  • maskinskada

  • räddning vid olycka

  • stöld

  • glas

  • rättsskydd

Tänk dock på att villkoren kan variera mellan de olika försäkringsbolagen. En halvförsäkring brukar man för det mesta rekommendera för en Toyota som är högst tre år gammal, där en vagnskadegaranti fortfarande är aktiv. En halvförsäkring passar även en Toyota av äldre modell som har ett lägre värde.
Läs mer om halvförsäkring för Toyota här

Helförsäkring för Toyota

Med en helförsäkring ingår förutom trafik- och halvförsäkring även vagnskadeskydd. Därför bör du teckna helförsäkring när vagnskadegarantin löpt ut om du vill ha det bästa skyddet för din Toyota. Om olyckan skulle vara framme och du varken har vagnskadegaranti eller helförsäkring med vagnskadeskydd kan det annars bli mycket kostsamt för dig som bilägare.
Läs mer om helförsäkring för Toyota här

Märkesförsäkring för Toyota

En Toyota märkesförsäkring är skräddarsydd för din Toyota och ger dig exempelvis billigare självrisk, maskin- och elektronikskadeförsäkring i upp till tio år och en hel del andra förmåner och skydd. Men en märkesförsäkring kan bli dyrare än en helförsäkring och är du verkligen i behov av alla skydd som ingår? För att ta reda på det kan vi i på Zmarta hjälpa dig att jämföra de olika försäkringsnivåerna, inklusive märkesförsäkring som våra samarbetspartners erbjuder, för att du sedan ska kunna teckna rätt försäkring för just dig.

Vad det kan kosta att försäkra din Toyota

Toyota är en av de billigare bilmärkena att försäkra. Men tänk på att det alltid är dina unika förutsättningar som påverkar det du i slutändan får betala för din försäkring. Om du exempelvis bor på en mindre ort eller i glesbygden sjunker priset på premien, på samma sätt som den stiger för dig som bor i storstad, då risk för skada eller olycka anses högre. Även din ålder är av betydelse när du ska teckna din bilförsäkring. Här kan du läsa mer för att ta reda på ungefärliga kostnader för bilförsäkring.

Några tips på vägen när du ska välja bilförsäkring

1. Tänk på att alltid jämföra!

Det kan vara svårt att hitta en bilförsäkring på egen hand, det finns många försäkringsbolag och mycket information att ta in och gå igenom. Om du använder dig av Zmartas jämförelsetjänst kan du jämföra förslag från många olika bolag samtidigt och du sparar både tid och pengar.

2. Vilken Toyotatyp är du?

Toyota är en av Sveriges mest populära bilar, mycket tack vare att det är den bil som har minst fel hos bilprovningen. Toyota har även ett ganska bra andrahandsvärde, men oavsett om du väljer en begagnad familjebil som Toyota Corolla, eller en fabriksny citybil som Toyota Aygo X – glöm inte försäkringen!

3. Välj rätt försäkringsnivå för dig och din Toyota

Om din Toyota är ny och det fortfarande ingår vagnskadegaranti kan du troligtvis nöja dig med en halvförsäkring. En del försäkringsbolag uppgraderar din halvförsäkring till en helförsäkring automatiskt när vagnskadegarantin löpt ut. Men det är inte säkert att den helförsäkring du uppgraderas till är mest prisvärd eller rätt för dig, så det gäller att ha koll på villkor och alltid jämföra.

4. Lägg undan pengar för bilutgifter

Att köpa och äga en bil är en stor ekonomisk utgift och det kan dyka upp många extra kostnader längs vägen, som exempelvis vinterdäck, service och höjda bensin- och dieselpriser. Om du inte redan har pengar avsatta för att täcka upp kostnader kring ditt billiv kan det vara en god idé att sätta igång att spara nu!
Läs mer om kostnader för att äga en bil här.

5. Samla och spara

Om du samlar ihop alla dina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag kan du få många fördelar som exempelvis lägre självrisk och rabatt på avgifter. Det blir även enklare att hantera den dag du av någon anledning behöver använda dig av din försäkring och allt finns samlat på ett ställe.

Hitta rätt försäkring snabbt med Zmarta

Innan du tecknar en försäkring för din Toyota är det viktigt att du jämför för att få den försäkring som innehåller rätt skydd för dig med en premie som passar din plånbok. Om du tar hjälp av Zmartas jämförelsetjänst blir det enkelt att jämföra och att hitta rätt. Fyll i formuläret och få snabbt svar från Zmartas samarbetspartners med flera olika förslag på försäkringar att välja bland. Det är kostnadsfritt att jämföra, så testa redan idag!

Chatta