Bilförsäkring för Chrysler

Bilförsäkring för Chrysler

Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.

Om Chrysler

Amerikanska Chrysler grundades 1925 av Walter Chrysler. Tillsammans med Ford och General Motors är Chrysler en del av “The big Three” vilket betyder att Chrysler är en av de tre största fordonstillverkarna i USA. Den första Chrysler, B-70, var på den tiden en mycket modern bil med hydrauliska bromsar på samtliga hjul och en sexcylindrig motor. Dessutom hade B-70 ett konkurrenskraftigt pris och Chrysler blev snabbt ett populärt bilmärke. Under oljekrisen på 70-talet gick Chrysler nästan i konkurs på grund av att deras bilar var stora och slukade mycket bensin. Som tur var gick amerikanska staten in och såg till att konkursen kunde undvikas. Några av Chryslers klassiska modeller inkluderar:

  • Chrysler Voyager en minibuss som lanserades 1984 och tillverkas än idag.

  • Chrysler Neon en kompakt personbil som tillverkades mellan 1994 fram till 2005.

  • Chrysler 300M en stor sedan som tillverkades 1999–2004.

  • Chrysler Airflow klassiker som tillverkades mellan 1934–1937.

Chrysler planerar att lansera en helt ny Chrysler Airflow 2024–2025 som sägs kunna konkurrera ut Tesla model Y, Ford Mustang Mach-E, Volvo XC40 och andra SUV i klassen, så håll utkik!

Läs det här om du ska försäkra en Chrysler

Att välja rätt bilförsäkring kan verka krångligt. Det är inte helt lätt att ha koll på de olika försäkringsnivåerna, vad för slags skydd som ingår samt vilket försäkringsbolag du bör välja. Vi på Zmarta ger dig här samlad information när du ska försäkra din Chrysler, och vad du bör tänka på för att spara pengar och hitta rätt försäkring för just dig.

Trafikförsäkring för Chrysler

Den första försäkringsnivån är trafikförsäkring. Den ger ett grundskydd för dig, dina passagerare och övriga trafikanter samt andras egendom. Det är även ett krav enligt lag att du tecknar en trafikförsäkring om du äger en bil som inte är avställd. Detta gäller oavsett om bilen är i körbart skick eller inte, blivit stulen eller är belagd med körförbud. En avgift tas ut för varje dag bilen är oförsäkrad, så det gäller att teckna trafikförsäkring så fort som möjlig när du köper din Chrysler.

Läs mer om trafikförsäkring för Chrysler

Halvförsäkring för Chrysler

En halvförsäkring ger mer skydd och rekommenderas till dig som köper en

  • Chrysler som är ny med en aktiv vagnskadegaranti

  • Chrysler av äldre modell med lägre värde.

Det skydd som ingår i en halvförsäkring är maskinskadeskydd, rättsskydd, räddning, brand, glas samt stöld. Även grundskyddet i trafikförsäkringen är inkluderad. Se till att alltid läsa igenom försäkringens villkor innan du tecknar, för just villkoren kan vara olika hos olika försäkringsbolag, även om skydden oftast är desamma.

Läs mer om halvförsäkring för Chrysler här

Helförsäkring för Chrysler

Vad är då den stora skillnaden mellan halvförsäkring och helförsäkring? Det som är inkluderat i en helförsäkring är både trafik- och halvförsäkring, men även en vagnskadeförsäkring ingår. Därför är det en rekommendation att teckna en helförsäkring om du har en Chrysler där vagnskadegarantin löpt ut. Tänk på att skydden i samtliga försäkringar kan minska om du anses vara skyldig till att ha orsakat en olycka eller skada med din bil.

Läs mer om helförsäkring för Chrysler här

Märkesförsäkring för Chrysler

Med en märkesförsäkring för Chrysler ingår en del extra skydd, förutom grundskydden i försäkringsnivåerna ovan, ingår exempelvis utökat personskadeskydd, hyrbil samt självriskrabatt. En märkesförsäkring kan du inte teckna via Zmarta, utan du får själv kontakta försäkringsbolagen som erbjuder märkesförsäkring för Chrysler.

Vad vi kan hjälpa dig med är att jämföra märkesförsäkringens pris och villkor mot pris och villkor från våra samarbetspartners och de försäkringar de erbjuder. Då får du en uppskattning om ifall det är värt att teckna en märkesförsäkring eller om det kan räcka med exempelvis en helförsäkring.

Är en Chrysler dyr eller billig att försäkra?

Att säga exakt vad just du får betala för att försäkra din Chrysler är svårt. Det är många olika faktorer som påverkar, som var i landet du bor eller din ålder. De olika försäkringsbolagen kan också göra individuella riskbedömningar som kan skilja sig åt, därför är det så viktigt att jämföra innan du tecknar din bilförsäkring. Om man tittar på ett genomsnittspris baserat på försäkringar tecknade via Zmarta, ligger Chrysler på en mellannivå i pris, mer info om priser för bilförsäkring hittar du här.

Några tips från oss!

1. Tips nummer ett, jämför!

En försäkring ska i första hand skydda dig, din bil och andra den dagen olyckan är framme. Men många tecknar första bästa försäkring utan att jämföra. Man kan tro att alla försäkringar innehåller samma skydd, vilket oftast stämmer. Men villkoren kan skilja sig åt och därför ska du inte bara jämföra priset utan även jämföra villkoren innan du väljer bilförsäkring.

Hitta billigaste bilförsäkringen

2. Vilken Chrysler typ är du?

Chrysler är en amerikansk klassiker som hängt med lång tid. Just nu finns fyra modeller, tre minivans/SUV:s och en sedan, men fler är på gång. Om du söker en större bil med plats för många samtidigt som du vill äga en bit av amerikansk bilhistoria passar troligtvis en Chrysler dig.

3. Vilken försäkringsnivå passar mig?

Välj nivå på bilförsäkring genom att utgå från din bil, hur du planerat att använda bilen, vilken miljö du kör i och var du förvarar bilen när den inte körs. I en storstad är risken för stöld, inbrott, och trafikolyckor ofta högre. Medan det på landsbygden finns en högre risk för viltolyckor. Ingår någon vagnskadegaranti på bilen? Ja, det finns många olika förutsättningar och en bilförsäkring passar inte alla.

4. Med en bil följer kostnader

Att äga en bil är kostsamt. Även om du har en försäkring tillkommer många andra kostnader som exempelvis olika avgifter, kostnader för biltvätt eller nya sommardäck. Att ha ett sparande lagt åt sidan bara för bilen kan vara en god idé.

Läs mer om kostnader för att äga en bil här

5. Spara mer genom att samla dina försäkringar

Om du väljer att samla flera eller alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag finns det pengar att spara. Du kan till exempel få rabatt på självrisk och premie och det förenklar ditt liv att ha alla försäkringar på ett ställe.

Försäkra din Chrysler via Zmarta

Ta inte bara första bästa försäkring, utan jämför först! Det finns många olika alternativ och försäkringsnivåer. Om du inte jämför finns risken att din försäkring får en för hög premie eller inte inkluderar de skydd som passar dig bäst. Du kan enkelt jämföra olika försäkringar genom att testa vår jämförelsetjänst. Det är kostnadsfritt att jämföra och du får snabbt svar från alla våra samarbetspartners med endast en förfrågan.

Chatta med oss! Chatt