Bilförsäkring

Bilförsäkring Ford

2019-10-22
Så får du en billig bilförsäkring.

Ford har tillverkat bilar mer än hundra år och är ett märke att räkna med för dig som vill ha en driftsäker och bekväm bil. Med en bra försäkring kan din Ford rulla säkert i många år. Läs våra tips för ett tryggt bilägande!

Bilförsäkring Ford

Med en bra bilförsäkring kan du känna dig trygg med ditt bilägande även om det skulle hända något oförutsett. Det finns en rad olika bilförsäkringar att välja mellan på marknaden, så ett bra tips är att börja med att jämföra olika försäkringsbolags bilförsäkringar för att hitta en som passar dig och din Ford både vad gäller pris och försäkringsvillkor. Det är viktigt att inte stirra sig blind på priset utan att även ta reda på exakt vad som ingår i de olika försäkringarna.

Trafikförsäkring Ford

Den som äger en bil måste enligt lag ha en trafikförsäkring så länge bilen är i trafik, om ditt fordon orsakar skador på andra fordon täcker trafikförsäkringen detta. Däremot så täcks inte skador på ditt eget fordon och försäkringen ersätter inte heller saker som du eventuellt förvarade i bilen och som gått sönder. Om det inte är du som är orsaken till olyckshändelsen så får du ersättning via den andre partens trafikförsäkring. Vill du känna dig trygg i att få ersättning för plåtskador på egen bil eller saker du förvarar i bilen, då ska du istället välja en halvförsäkring eller en helförsäkring. Oftast ingår inte heller bärgning i trafikförsäkringen.

Halvförsäkring Ford

En sprillans ny Ford omfattas av vagnskadegarantin i tre år från leveransdagen och under denna period är halvförsäkring ett bra val. En halvförsäkring är även lämplig för äldre bilar som inte har så högt värde och då man inte är beredd att teckna en helförsäkring på sin Ford. Fördelen med halvförsäkring jämfört med trafikförsäkringen är att bärgning ingår om det skulle behövas. Anledningen till att du inte behöver teckna mer än halvförsäkring då bilen har kvar vagnskadegaranti är att vagnskadegarantin täcker upp den del som senare består av helförsäkringen, det vill säga bland annat plåtskador.

En sprillans ny Ford omfattas av vagnskadegarantin i tre år från leveransdagen och under denna period är halvförsäkring ett bra val.

Helförsäkring Ford

En helförsäkring passar bra om du har en Ford som är äldre än tre år gammal och för vilken vagnskadegarantin därför har slutat gälla. Så länge vagnskadegarantin gäller ingår redan plåtskador och liknande vilket gör att en helförsäkring inte är nödvändig under bilens första år. I en helförsäkring ingår förutom trafik- och halvförsäkring även ersättning för exempelvis lack- eller plåtskador, skadegörelse eller skador som blivit på bilen efter till exempel dikeskörning eller kollision.

Tilläggsförsäkringar Ford

Alla försäkringar kan såklart kompletteras med en eller flera tilläggsförsäkringar. Av olika anledningar kanske man känner att tilläggsförsäkringar  kan vara en bra idé. Exempel på tilläggsförsäkringar för Ford:

  • Drulleförsäkring (Allrisk), ger ersättning om det blir en oförutsedd skada på bilens inredning eller i lastutrymme och liknande.

  • Olycksfall för förare och passagerare. En försäkring som kan ge extra ersättning för skador samt hjälp med exempelvis krishantering.

  • Djurkollision – hjälp med reparation av bilen efter kollision med till exempel rådjur, älg eller annat djur.

Smarta tips om bilförsäkring till Ford

En bilförsäkring är ett måste för den som är ute på vägarna. Försäkringen skyddar både dig, dina medpassagerare och medtrafikanter. Därför är det självklart bra om man kan hitta en försäkring som man gillar och känner sig trygg med. Passa på att jämföra olika Ford-försäkringar på nätet, det ger dig snabb och bra information så att du på ett smidigt sätt kan välja en försäkring som passar dig. För vissa är det ett bra pris som är viktigt, medan andra är mer intresserade i vad som står i villkoren eller hur lättadministrerad försäkringen är. Att jämföra och läsa på om olika bilförsäkringar för Ford är vårt bästa tips!

photo-1533473359331-0135ef1b58bf (1)

Fler i samma kategori

Se alla
Kvinna sitter i sängen och kollar på mobilen tillsammans med en katt.
Bilförsäkring Ska jag välja helförsäkring, halvförsäkring eller bara trafikförsäkring till min bil?
Vilken bilförsäkring du ska välja beror delvis på vilken bil du har. Så här väljer du rätt bilförsäkring.
vinterdack
Bilförsäkring Dags att byta till vinterdäck – tänk på det här!
Vintern står för dörren och med den är det även dags för däckbyte. Här reder vi ut vilka datum som gäller för däckbyte, ...
Så får du en billig bilförsäkring.
Bilförsäkring Så enkelt kan du se över och byta bil- och hemförsäkring
Att på egen hand jämföra försäkringar är både svårt och tidskrävande. Tjänsten Zmarta jämför blixtsnabbt bil- och hemför ...