Summer 22 - Mobile

Jämför blancolån

Hitta bästa blancolånet med lägst ränta

Menade du ?
 • Upp till 35 långivare
 • 1 kreditupplysning hos UC
Minska formuläret

Så funkar det

SET 2 step 1 phone and hand

Skicka in din ansökan

Ansökan skickas vidare till upp till 35 långivare samtidigt på bara en UC.
SET 2 step 3 hand choosing

Välj ditt lån

På Zmarta.se samlas alla dina låneerbjudanden. Du kan enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa lånet för dig.
LAN bottom 1 REV

Pengarna in på kontot

Pengarna finns på ditt bankkonto inom 1-4 dagar från att långivaren har mottagit ett signerat låneavtal från dig.

Varför blancolån?

 • Låna till vad du vill
 • Upp till 600 000 kr
 • Låneerbjudande från upp till 35 banker och långivare
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Kostnadsfritt och inget bindningskrav
 • Möjligt att ansöka om lån tillsammans med medsökande.

Vad är ett blancolån?

Blancolån och privatlån är två olika ord för samma sak – ett lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda ditt lån till vad som helst då du inte behöver lämna exempelvis din bostad som säkerhet. Du kan också använda blancolånet till att samla dyra smålån och krediter för att minska på månadskostnaderna.

Blancolån är det ursprungliga namnet för privatlån, men många långivare har på senare år börjat använda termen privatlån istället.

Hur stort blancolån kan jag ta?

Alla banker och långivare erbjuder olika stora blancolån. Via Zmarta kan du ansöka om blancolån upp till 600 000 kr. Vi jämför lån från upp till 35 långivare samtidigt så att du lättare kan hitta lånet för dig, oavsett storlek på lån.

Hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation. Det avgör både vilken ränta du kan få, villkor och storleken på lånet.

Olika räntor på blancolån

Räntorna på blancolån ser annorlunda ut beroende på långivare. Vissa banker och långivare erbjuder högre räntor för att det är en större risk för dem att låna ut pengar eller för att de har större utgifter. För andra långivare ser situationen annorlunda ut och därför kan de erbjuda lägre räntor.

Det som är avgörande för vilken ränta just du får är din ekonomiska situation: inkomst, betalningsanmärkningar, medsökande och om du har några andra lån bland annat. Långivarna värderar din ekonomiska situation olika, vilket också påverkar vilken ränta du kan få.

En medsökande kan ge dig bättre ränta på lånet

Eftersom din ekonomiska situation påverkar vilken ränta du kan få, så finns det flera saker du kan göra för att öka dina chanser att få en bättre ränta på ditt blancolån. Att ha en medsökande på lånet är kanske den snabbaste och enklaste saken du kan göra.

En medsökande kan vara en nära vän, din partner eller någon annan i familjen. Att vara två på lånet är bra för det ger större säkerhet till långivaren då ni delar på ansvaret att betala tillbaka lånet, vilket kan ge er både en lägre ränta och högre lånebelopp.

En medsökande kan vara extra bra om du

 • har en låg eller oregelbunden inkomst
 • har en betalningsanmärkning
 • vill ta ett stort lån.

Att få en högre inkomst, betala av tidigare skulder och undvika onödigt många kreditupplysningar kan också ge dig en bättre ränta på framtida lån.

Återbetalning och amortering

Amortering är en återbetalning av ditt lån som sker månadsvis. Du kan när som helst göra en extraamortering eller betala tillbaka hela eller delar av ditt blancolån utan extra kostnad. Det enda du behöver göra är att kontakta långivaren som du har ditt lån hos som hjälper dig med återbetalningen.

  Vanliga frågor och svar om blancolån

  • Vad är en kreditupplysning?

   När du ansöker om ett lån, en kredit eller köper någonting på avbetalning görs en kreditupplysning. Din kreditupplysning sparas sedan i ett system, vanligtvis hos UC (Upplysningscentralen) som gör att olika kredit- och finansbolag kan se hur många upplysningar som är gjorda på dig.

   Syftet med kreditupplysningen är att långivaren ska kunna försäkra sig om att den som söker lån eller krediter har förmåga att betala tillbaka lånet. Deklarerad inkomst, civilstånd, skulder, betalningsanmärkningar, ägda fastigheter och antal kreditupplysningar som gjorts det senaste året är uppgifter som kommer fram vid en kreditupplysning via UC.

   Långivare kan se det som en risk att låna ut pengar till dig och bedöma att du har låg kreditvärdighet om det har gjorts för många kreditupplysningar på dig under för kort tid.

  • Hur många kreditupplysningar tar Zmarta?
   Zmarta tar bara en kreditupplysning hos UC på dig när du ansöker om blancolån. Den delar vi sedan med långivarna. Det innebär att du kan få omfrågekopior som långivarna måste skicka ut till dig när de tittat på din ansökan, men bara en kreditupplysning registreras. Du behöver alltså inte oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas av flera separata kreditupplysningar.
  • Går det att ansöka om blancolån utan kreditupplysning?

   Det är många som försöker hitta blancolån utan kreditupplysning. Anledningarna till detta handlar främst om att personen i fråga har skulder eller betalningsanmärkningar eller att det finns många förfrågningar gällande krediter. Båda dessa anledningar påverkar kreditvärdigheten.

   De flesta banker och långivare utfärdar sina kreditupplysningar genom UC eftersom att det idag är lag på att man vid en låneansökan måste göra en kreditupplysning. Det behöver dock inte vara UC som utfärdar kreditupplysningen – det kan vara ett annat kreditupplysningsföretag som anlitas. Ibland kan ett kreditupplysningsföretag välja att behålla din ansökan i det egna registret och då syns inte din kreditupplysning nästa gång en bank eller långivare begär en ny kreditupplysning.

   Det går därför att ansöka om blancolån utan kreditupplysning men i dessa fall brukar du endast kunna ansöka om relativt små lån, så som sms- och snabblån. Dessa lån brukar dessvärre ha betydligt högre räntor och månadskostnader och i vissa fall är det bättre att avstå än att ansöka om lånet.

  • Så ansöker du om blancolån via Zmarta

   Till skillnad från exempelvis bostadslån är blancolån ett enkelt sätt att låna pengar, särskilt när du tar hjälp av Zmarta. Med en enda ansökan kan du jämföra erbjudanden från upp till 35 olika banker och långivare och enkelt hitta lånet som passar dig bäst.

   Så här enkelt är det att ansöka om ett lån via Zmarta:

   1. Ansök: Fyll i din låneansökan i formuläret på den här sidan, eller ring en av våra erfarna handläggare. Var så noggrann som möjligt så är risken mindre att du behöver komplettera i efterhand. Om du lånar tillsammans med någon annan, glöm heller inte att ta med hen som medsökande eftersom det förbättrar era möjligheter att få bra villkor och låg ränta på lånet.
   2. Kreditupplysning: Vi tar en kreditupplysning hos UC.
   3. Bankerna får din ansökan: Din ansökan om blancolån går vidare till upp till 35 långivare. Vissa får du svar av direkt, medan andra tar lite längre tid på sig för att göra en manuell kontroll av dina uppgifter.
   4. Du får svar från bankerna: När ditt första låneerbjudande kommit in får du ett sms. Sedan kan du följa när fler erbjudanden kommer in på Mina sidor.
   5. Pengarna betalas ut: När du hittat det blancolån som passar dig bäst behöver du bara signera avtalet med BankID. Pengarna kan du ha på kontot redan samma dag!
  • Kan jag samla andra lån med ett blancolån?
   Absolut! Att ta ett lite större blancolån med lägre ränta för att betala av mindre lån och krediter – som ofta har hög ränta – är ett smart sätt att få mer pengar över till annat. Det går ofta att spara mycket pengar genom att sänka räntan och bli av med aviavgifter för flera lån.
  • Kan jag lösa mitt blancolån i förtid?
   Självklart kan du lösa ditt blancolån i förtid om din ekonomiska situation förändras. Det är bara att kontakta långivaren eller banken som betalade ut lånet så kan de berätta för dig hur det går till i just ditt fall.
  • Varför behöver bankerna så många personuppgifter?
   Långivarna vill alltid ha inblick i din ekonomiska situation för att kunna bedöma riskerna med att låna ut pengar. Om din ekonomi är stark är risken låg och banken kan då erbjuda bra villkor och lägre ränta. Därför behöver du lämna uppgifter om exempelvis anställningsform, inkomst, civilstånd och hyra.
  • Kan jag ta lån som student?
   Du är varmt välkommen att ansöka om ett lån via Zmarta även om du är student och din enda inkomst kommer från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Långivarna gör sina individuella bedömningar på olika sätt. Vissa kan välja att tacka nej till att låna ut till studenter medan andra har mer tillåtande kriterier.
  • Hur mycket kan jag låna?
   När du ansöker via oss på Zmarta kan du låna upp till 600 000 kr.
  • Kostar det något att ansöka via Zmarta?
   Nej, det kostar ingenting! Tvärtom finns det bara fördelar med att ansöka om blancolån via Zmarta. Vi hjälper dig att jämföra så många som 30 olika banker och långivare – med bara en enda kreditupplysning.

  Artiklar om lån

  Inga artiklar hittades

  Chatta med oss! Chatt