Bäst blancolån anpassat för dig

Vi på Zmarta hjälper dig mer än gärna att uppfylla dina drömmar via ett blancolån som passar dig och dina förutsättningar perfekt. Du behöver bara fylla i och skicka in din ansökan om blancolån – eller privatlån som det också heter – så gör vi en enda kreditupplysning hos UC. Därefter kontaktar vi våra långivare och väljer ut de bästa blancolånet som ger dig mest drömmar för pengarna.
Menade du ?
  • Upp till 35 långivare
  • 1 kreditupplysning hos UC

Hitta det bästa blancolånet

Drömmer du om en båt, en sporthoj, ett nytt kök eller en ny uteplats? Eller har du råkat ut för oförutsedda utgifter? Då kan vi hjälpa till. Blancolån, som också kallas för privatlån, är lån utan säkerhet som passar bra för medelstora utgifter du inte haft möjlighet att spara till. Eftersom det inte finns någon säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill – allt långivaren tar hänsyn till är dina möjligheter att betala tillbaka lånet.

Blancolån och privatlån

Blancolån och privatlån är samma sak - lån utan säkerhet. Som term har blancolån nästan försvunnit senaste åren. Idag talar långivare hellre om privatlån eftersom det låter mer neutralt och mindre formellt. Det som utmärker blanco- och privatlån är att du kan låna pengar utan säkerhet till precis vad du vill. Hur lånet är utformat skiljer sig dock mellan långivare. Framför allt när det kommer till vilken ränta som erbjuds.

Jämför blancolån

Du ska alltid jämföra blancolån innan du ansöker om lån. När du gör det ser du vilket lån som har lägst ränta. Det är viktigt eftersom det är avgörande för din avbetalningsplan. Ränta är nämligen kostnaden för att låna pengar. Som låntagare vill du inte betala mer än nödvändigt och därför ska du alltid jämföra lån. Det finns många långivare att välja mellan och för dig som låntagare är konkurrens bara en fördel.

Blancolån via låneförmedlare

Om du vill spara tid och pengar ska du ansöka om blancolån via en låneförmedlare - en mellanhand som förhandlar om din ränta med långivare utan kostnad. Zmarta tar bara en kreditupplysning vilket betyder att din kreditvärdighet inte påverkas. Om du istället kontaktar alla långivare själv gör varje långivare en kreditupplysning. Konsekvensen blir att din kreditvärdighet påverkas negativt. Det ska du förstås undvika.

Zmarta hjälper dig samla dyra lån och krediter. Vi jämför och förmedlar lån upp till 600 000 kronor. Eftersom vi samarbetar med olika långivare har vi goda möjligheter att hitta en perfekt lösning för dig. Kontakta våra duktiga lånerådgivare som vill hjälpa dig hitta ett lån!

Smartare att ansöka via Zmarta

Till skillnad från exempelvis bostadslån är blancolån ett enkelt sätt att låna, särskilt när du tar hjälp av Zmarta. Med en enda ansökan kan du jämföra erbjudanden från upp till 35 olika banker och långivare för att hitta det som är mest förmånligt för dig. Och trots att din ansökan går till många långivare tar vi bara en kreditupplysning. Du behöver alltså inte oroa dig för att din kreditvärdighet påverkas av flera separata kreditupplysningar.

Så här enkelt är det att ansöka om ett blancolån via Zmarta:

  1. Ansök: Fyll i din låneansökan i formuläret på den här sidan, eller ring en av våra erfarna handläggare. Var så noggrann som möjligt så är risken mindre att du behöver komplettera i efterhand. Om du lånar tillsammans med någon annan, glöm heller inte att ta med honom eller henne som medsökande eftersom det förbättrar era. Möjligheter att få bra villkor och låg ränta på blancolånet.
  2. Kreditupplysning: Vi tar en kreditupplysning hos UC.
  3. Bankerna får din ansökan: Din ansökan om blancolån går vidare till upp till 35 långivare. Vissa får du svar av direkt, medan andra tar lite längre tid på sig för att göra en manuell kontroll av dina uppgifter.
  4. Du får svar från bankerna: När ditt första låneerbjudande anländer får du ett sms. Sedan kan du följa när fler erbjudanden kommer in på Mina sidor. Långivarna svarar på ett av fyra sätt: beviljad (utan förbehåll), beviljad med komplettering (banken behöver fler uppgifter), ansökan bearbetas (manuell behandling), eller avslag på ansökan.
  5. Pengarna betalas ut: När du hittat det blancolån som är bäst behöver du bara signera avtalet med BankID. Pengarna kan du ha på kontot redan samma dag!

Kan jag ansöka om blancolån via Zmarta?

De grundkrav vi ställer för att du ska kunna ansöka om lån är att:

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Din årsinkomst är minst 100 000 kr.
  • Du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

Att du studerar eller har A-kassa som enda inkomst för närvarande är inget hinder för att ansöka. Detsamma gäller om du har en betalningsanmärkning. De olika långivarna har olika kriterier för vem som får låna och vilka krav man ställer på dig som låntagare. Oavsett hur din situation ser ut gör bankerna en individuell bedömning, som också påverkar hur mycket du kan låna och till vilken ränta.

Vanliga frågor och svar om blancolån

Kan jag samla andra lån med ett blancolån?
Absolut! Att ta ett lite större blancolån med lägre ränta för att betala av mindre lån och krediter – som ofta har hög ränta – är ett smart sätt att få mer pengar över till annat. Det går ofta att spara mycket pengar genom att sänka räntan och bli av med aviavgifter för flera lån.
Vad är det för skillnad mellan blancolån och privatlån?
Det är ingen skillnad alls! Båda är lån utan säkerhet. Blancolån är det ursprungliga namnet för den här sortens lån, men många banker och andra långivare har på senare år börjat använda termen privatlån istället.
Vad är det för skillnad mellan blancolån och privatlån?
Det är ingen skillnad alls! Båda är lån utan säkerhet. Blancolån är det ursprungliga namnet för den här sortens lån, men många banker och andra långivare har på senare år börjat använda termen privatlån istället.
Kan jag lösa mitt blancolån i förtid?
Självklart kan du lösa ditt blancolån i förtid om din ekonomiska situation förändras. Det är bara att kontakta långivaren eller banken som betalade ut lånet så kan de berätta för dig hur det går till i just ditt fall.
Varför behöver bankerna så många personuppgifter?
Långivarna vill alltid ha inblick i din ekonomiska situation för att kunna bedöma riskerna med att låna ut pengar. Om din ekonomi är stark är risken låg och banken kan då erbjuda bra villkor och lägre ränta. Därför behöver du lämna uppgifter om exempelvis anställningsform, inkomst, civilstånd och hyra.
Kan jag ta lån som student?
Du är varmt välkommen att ansöka om ett blancolån via Zmarta även om du är student och din enda inkomst kommer från CSN (Centrala Studiestödsnämnden). Långivarna gör sina individuella bedömningar på olika sätt. Vissa kan välja att tacka nej till att låna ut till studenter medan andra har mer tillåtande kriterier.
Jag har en betalningsanmärkning. Kan jag ansöka ändå?
Ja du kan ansöka även om du har en betalningsanmärkning. Från långivarens perspektiv är betalningsanmärkningar en risk, då de visar att du haft svårt att betala av en skuld tidigare. Därför kan vissa långivare neka, men du kan också bli erbjuden ett lån med högre ränta.
Behöver jag amortera på blancolånet?
Ja, det finns inga amorteringsfria blancolån, d.v.s. lån du inte behöver betala av utan bara betalar ränta på. Däremot kan du bestämma själv hur länge du vill betala av på lånet. Men tänk på att totalkostnaden för ett lån (allt annat lika) blir lägre med en kortare avbetalningsperiod.
Kostar det något att ansöka via Zmarta?
Nej, det kostar ingenting! Tvärtom finns det bara fördelar med att ansöka om blancolån via Zmarta. Vi hjälper dig att jämföra så många som 30 olika banker och långivare – med bara en enda kreditupplysning.
Vilka är fördelarna med en medsökande?
När ni är två som ansöker tar bankerna hänsyn till er samlade betalningsförmåga när de bedömer om lånet ska beviljas. Det kan också påverka hur mycket ny får låna och till vilken ränta. Om ni faktiskt lånar till en gemensam utgift är det därför viktigt att ni ansöker tillsammans.
Hur får jag bästa räntan på mitt blancolån?
Det är många faktorer som påverkar vilken ränta långivarna erbjuder. Dina inkomster och utgifter är viktigast, men det kan också vara en fördel att du exempelvis har fast anställning eller ansöker tillsammans med en medsökande.
Hur mycket kan jag låna?
När du ansöker via oss på Zmarta kan du låna upp till 600 000 kr.

Artiklar om lån

Inga artiklar hittades

Chatta med oss! Chatt